vårbudget

idag släpps den omtalade vårbudgeten!
Herr hästsvans började sin predikan med vad jag tyckte var ett försvarstal, och jag förstår honom! Hur ska han kunna göra nåt annat än att försvara, när alla inklusive han själv vet att han bara svamlar. Hur kan han tycka att det är försvarsbart med skattesänkningar för arbetande när det är vi arbetslösa som behöver hjälpen. SÅ många som 250 000 personer beräknas vara arbetslösa innan årets slut och vad hjälper det då när inga pengar finns för att hjälpa oss, och framförallt de som sitter i en mycket svår sits utan inkomst eller med socialbidrag som enda inkomstkälla.
Nä fram för en politik för de behövande, där man satsar på barn och ungdomar, och där de äldre behandlas med respekt. Hittills har jag inte hittat ett parti som klarar av allt det, men det finns absolut flera partier som har ett sundare tankesätt än moderaterna.

        mannen med hästsvansen


Eftersom vi nu bygger om och eventuellt ska byta fasad på huset så vill jag veta mer om huset och dess historia. Vi kan se att huset haft många olika färger och vi vill nu veta vad som var orginalfärgen. Därför har jag börjat leta i böcker om Domnarvet och Borlänges historia. Jag är helt tagen, berättelsena om burksarbetarna och dess familjer hur de slet för att överleva utan hjälp från arbetet och bruksherrarna. Bruksbostäderna var fulla av löss och ohyra och människorna var ofta sjuka och epedemier härjade med många döda. Spanska sjukan tog många människors liv och på Stora Tuna kyrkogård finns en plats för just dessa offer. Många stred för människornas rätt och uppehälle och på så sätt startades socialdemokraterna och fackrörelsen för arbetarna. Helt otroligt att se hur man hjälptes åt och kämpade och ibland gav det resultat.
I en av böckerna (skriven av Kark-Axel Karlsson) berättas om en man som efter många års hårt arbete på verket blir omflyttad till ett lättare jobb, och hur han ute i snön ställer upp en stege som behövs för att sätta upp belysning vid järnvägen och hur den stegen glider på en isfläck och faller i marken med mannen på. Med bår förs han till sjukhuset och där konstateras att han har svåra inre blödningar och att han inte kommer överleva. Med sina skador lever han 6 månader innan han dör hemma i sin säng. Hans fru som inte har nån annan inkomst än hans lön går till bruket och ber om pengar eftersom han blev skadad i arbetet, men fick avslag då hon inte kunde bevisa att han dött av skadorna från fallet utan det kunde vara en naturlig död. Hon stod med barn och bostad men utan inkomst och utan hjälp från samhället.
Idag tror jag tyvärr att vi är på väg mot dessa hårda tider igen, de rika blir rikare och de fattiga fattigare. Med dagens politik så gynnar det bara de som redan har det bra ställt.

Snart är man helt utanför samhället om man inte har turen att ha ett jobb och är frisk. Man kommer att behandlas som den utsatta kvinnan från bruket, hånad och utanför.

Nä fram för ett samhälle där alla respekteras och där de svaga hjälps inte fryses ut!

Tack för mej!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Vi startar vårt eget parti du och jag ;-) KRAM

2009-04-15 @ 13:14:43
URL: http://zandrisens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0