tragiskt!

Ja jag tycker verkligen att det är tragiskt att vissa (läs MÄN) inte bara tror utan också KAN ta sig friheter här i Sverige idag. Vi pratar om hederskulturer och mord, men våra svenska tjejer då? Jag blir så fucking jävla upprörd!! FY! och dessa rika försvarsadvokater som vinner kraft och beröm och hjälper sina klienter bara genom att visa sej. Nu ska pojkvännen 21-år överklaga sin dom på 12 år för att den är för hård. Ja herre gud hon råkade ju överleva (knappt) så det är ju inte mord. Att stackars Emma sen har fått ett straff för resten av sitt liv, ja det tar han ingen hänsyn till. Jäkla advokatskrälle!
Emma som enligt vad jag hört på Efterlyst har anmält pojkvännen flera gånger bland annat för våldtäkt, men polisen tittade bara på henne vid anmälan och så klart blev hon inte betrodd. Hemska hemska samhälle!!
Nu ligger hon där på sjukhuset och kan bara komma hem på besök, hon är sönderslagen och knivskuren, hon har fått en hjärnskada och hon kan inte prata.
Polisen stoppade pojkvännen i en bil efter misshandeln och kunde med hans hjälp hitta den svårtskadade Emma på en äng. Den polisen grät när han senare berättade om händelsen för att den var så fruktansvärd och Emma så skadad. Kasper själv sa att han lämnat henne i Guds händer.
Varför händer inget mer? Hur kan dessa män? få försvarsadvokater som är dyra och kostar staten massor av pengar, medans offren blir ifrågasatta? Hur skulle det bli om gärningsmännen fick förklara sitt sexliv och sin klädsel, vad och hur mycket de druckit. Istället för att offrens liv ska ifrågasättas anser jag att det är gärningsmännens liv och klädsel osv som ska ifrågasättas, inte mer än rätt att de ska förklara sig oskyldiga än att offret ska göra det!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6620301.ab

Ny dag- samma sak

Har idag också suttit med denna fältuppgift men den liksom glider ur mina händer, jag orkar inte!
Vi har inte idag heller fått något schema, känns fortfarande sisådär med tanke på att jag ska vara själv med barnen hela den här kursen.
Fick iaf en mysig eftermiddag med barnen som hämtades hem sent idag klockan 16.30. Hem och laga mat, kompencerade de av någon annan rullade köttbullarna och makaroner med en smaskig körsbärspaj och chokladglass. Lite måste man smöra för sej själv.
Lua somnade i soffan direkt efter middagen så jag och Cappe hann ut och plantera lite blommor, rensa ogräs och spela lite fotboll. Sen var jag tvungen att återgå till pluggandet och Cappe fick spela på datorn en stund innan han stupade i säng.

Missade kören ikväll på grund av detta pluggande samt att jag återigen har ont i halsen. Tror att det är allerig den här gången, för det gör ont i näsan och ont på ett konstigt ställe i halsen. Ja ja vad är väl en bal på slottet?

http://laijnen.files.wordpress.com/2008/12/snor.jpg

Nu ska jag återgå till pluggandet igen, så jag kommer i säng innan det är dags att kliva upp igen.


Psykolog, jag? Nä terapeut!

I kursen psykologi som jag sett så framemot, har jag helt tappat lusten, lusten att plugga, lusten att sätta mej med böckerna och lusten att ens försöka. Jag! Jag som länge velat bli psykolog, vad har hänt? Jo högskolan har hänt!
Ska inte tråka er med detta, men jag har verkligen tappat lusten, sitter nu med en fältuppgift som jag tror alla i klassen fattat olika, men uppgiften är att mes hjälp av AAI (Adult Attachment Intervjues) intervjua någon i ens närhet om dennes barndom och däefter analysera detta. HJÄLP!!! jag är ingen psykolog bara en liten musikterapeut som inte arbetat med terapi på flera år! Håhå ja ja hur tänkte lärarna när de satte detta i våra händer?
Har suttit hela dan med datorn framför mej men endast knåpat ner några få rader, jag liksom orkar inte ta tag i uppgiften.

Inte blir det bättre av att man ska jag lärare heller, nästa kurs börjar på måndag, men vi har fortfarande inte fått några tider så så dåligt så jag kan knappt prata om det för djävulshornen växter och växer. Nivån för att dölja dem har paderat för längesen och nu närmar vi oss nivån att jag måste inta ryggläge för kroppen orkar inte hornen.
http://brandeblog.brandemix.com/uploaded_images/red-devil-big-774653.png
Det jag har i min planering som nu väntar och kanske fallerar är
- akuttid hos barnspecialisten med BÅDA barnen- hur lätt tror ni att det är att få?
- utv. samtal på dagis för Kajsa Britta Lingon Stina, ja alltså skruttdottern
- dagis- och fritidstider som jag inte kan planera vilket resulterar att inte heller personalen där kan planera sina tider, suck!
- inköp av kurslitteratur- då inte heller den kommit ut
- en eventuell resa till barnens far i Skåne under ett par dagar, kan ge mej F-N på att vi har en stor uppgift som gör att vi inte kommer iväg
Listan kan göras hur lång som helst men det skiter jag i.
Nu MÅSTE jag ta tag i mitt skolarbete, och framförallt sluta tänka på socialrättsläraren innan hornen växer ännu mer....

ja jag vet jag vet..

Det är inte likt mej att gå med i sånt här, MEN nu är faktiskt även jag medlem i www.gratisbio.se
Har ännu inte sett alla fördelar men det ska tydligen finnas många sådana, speciellt för dem som handlar mycket på nätet.
Eftersom det blir en hel del litteratur handlat över nätet nu så tänkte jag göra att försök med detta.
Om ni vill bli medlemmar och få lite extra start poäng 75 istället för 50 så klickar ni på min länk.


http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=290821

Nu ska jag sätta mej med en bra(?) bok i solen, en bok om anknytningsteori är det iaf som ska läsas

helg med vårväder

I helgen har vi hunnit med en massa saker, så skönt!
Fredagen tillbringade jag på samtalsakuten pluggandes tenta, kom hem efter 20 och då bestämde jag mej för att inte läsa mer den kvällen. Hela natten pratade jag i sömnen rabblandes Payne och Dominelli...byråkratisk, terapeutisk, socialpolitisk....suck!
Skrev sen tentan från HELL, fy vad taskigt att göra omtenta svårare än den första tentan, som ett straff för alla som inte klarade den första gången. Jag önskar att vi varit friska nog så jag hade kunnat skria första gången!!!
Jaja efter tentan åkte jag och mötte upp min familj hos mormor.
På kvällen såg vi en film som var fruktansvärd!! Innan mörkret, en svenskfilm från 2006, bra, hemsk, sann och mycket gripande!
Både jag och Andy reagerade på att det var mycket folk ute och mycket bilar som körde förbi.
SÖndagen tillbringade vi hos mamma, bytte däck på bilen och barnen lekte för fullt. Lua lärde sig att cykla på tvåhjulingen- fast med stödhjul.
När vi var på väg ringde farmor uppriven då hon hade hindrats från att hälsa på farfar på sjukhuset då det var ett misstänkt mord utanför hennes hus. SHIT!!
Hela kvällen letade vi tidningarna efter information eftersom min farmor bor ett par hundra meter ifrån oss och bara kanske 200 meter från Luas dagis. Men inget stod, och vi åkte upp till sjukhuset där det skulle ha hänt, men såg inget. Vi visste att polisen sagt att något hemskt hade hänt så vi tyckte att det var väldigt jobbigt att inte veta om man tordes vara ute eller inte.
på kvällen såg vi en film som inte direkt gjorde stämningen bättre, The stepfather, bra men lite väl för min smak!
I går kom Casper hem med en lapp från fröknarna i klassen och berättade att en av tjejerna i klassens pappa hade avlidit i helgen... DÅ fattade vi!
Hemska hemska känslor som poppade upp på en gång, alla minnen och känslan. Jag vet ju precis vad det stackars barnet och hennes 2 syskon går igenom just nu, jag var precis lika gammal som henne.
Den här familjen som nu drabbats av det hemskaste av hemska tillhörde våran föräldragrupp en grupp på 5 mammor och lika många pappor.
Sänder en tanke till AnnaKarin och barnen!!

Hela eftermiddagen igår tillbringade vi ute i trädgården, både väldigt mysigt och skojigt, men jag hann bli väldigt arg också! För det som göms i snö kommer upp i tö, om det så gäller cigarettfimpar som någon/några av våra gäster slängt på gräsmattan i vinter- FY på er! Tänk om Lua hade stoppat dem i munnen!!! :-(( eller kattbajs högar i MASSOR! kattskrälle!!!!! Mellan 10 och 15 högar fick plockas bort från gräsmattan BLÄÄ!

Middagen åts iallafall utomhus efter att Andy eldat ur vår nergrävda grill så kunde den användas till att grilla korv på- till barnens förtjusning!

Sen var det in och läsa psykologi som gällde för min del, och det handlade om anknytning och om att förlora en förälder under småbarnstiden...

Avslutar med lite kort från gårdagen i solen.
Cappe fick tälja med den vassa kniven! I´m the Ketchupman ;-) Vattenpölar är roligt för 6-åringar också  Sandlådedags ett kort på vår nybyggda hall glad Luis :-)


äntä tökkut?! ja så säg!

jag har en fotograf i familjen numera, hela påsken sprang han runt och tog en massa fina kort. Bilderna har han lagt på ett USB till mej så jag kan visa dem här, MEN jag ÖRK UNT!
SÅ nu vet ni, för jag orkar inte heller skriva mer, för min hjärna håller på och kokar torrt, och om inte jag lägger mej nu och låter all kunskap sakta få smälta in, ja då sprängs nog mitt huvud snart :-/
Hör ni en stor smäll- ja då vet ni vad som hänt...

Kram och sov gott!

påsk!!

Yeeey äntligen är påslen här och med den lite ledigt åtminstone för barnen, själv har jag mer än vanligt att göra!
Puh har inte ens träffat den nya läraren oh känner redan agg mot honom :-( *ARG*  I torsdags- skärtorsdagen hade vi heldag i skolan 10-17 och på kvällen hade nya gruppindelningar lagts ut, jag fic SÅKLART vara i den sista gruppen- den som går till 17 alla torsdagar framöver. Sen hade seminarieuppgifterna till på torsdag lagts ut också, förutom 5 kapitel i en bok så ska vi tydligen också ha läst en engelsk text på 11 sidor och svarat skriftligen på 16 frågor med underfrågor till på onsdag. SUCK!!! det är påsk och jag måste plugga hela dagarna om jag ska hinna med allt det! Vi har dessutom lektioner under veckan som kommer så det går inte att läsa då utan det måste göras nu i helgen.
Till råga på allt så har jag en eftersläpande tenta helgen som kommer och som jag också måste plugga till.
Just nu kan jag inte annat än säga att jag hatar det här- bara så ni vet ;-)
Långfredagen bestod av plugg och matlagande, sen fick vi faktiskt middagsgäster, det är inte ofta just nu!
Trevlig kväll blev det och när gästerna gått fortsatte matlagandet.

Påskafton åkte vi hem till min moster i Falun, dagen tillbringade vi nere på stranden. grillade korv och solade. Cappe cyklade och cyklade och pappa sprang med med sin nya leksak- en systemkamera, Lua lekte och blåste såpbubblor- ja ni kan ju gissa vad jag gjorde- PLUGGADE!! Ja ja jag fick sitta i solen och läsa iaf :-)



På kvällen var det påskbord som stod på schemat med sill, sill, sill och lite annat gott. Jag bidrog med en silltårta, björnbärssill, sallad och en chokladtårta med körsbär, varav gelén blev stenhård, kan kanske bero på att jag just nu har toleransnivå noll, och att vänta finns inte i min värld!
Trevligt hade vi iaf och det är huvudsaken.
en bild på silltårtan :-)

Idag söndag/påskdag har jag och barnen cyklat runt älven, hittade några små söta tussilagon som plockades med hem.
Sen kom mamma och hämtade Cappe så jag ska kunna plugga.


pluggplugg

Måndag redan, vad den här helgen gick fort!!
Hämtade hem karln i fredagskväll och sen har det mest varit mys på schemat, trots att jag hade massor av saker jag borde göra. Som tur är är jag ledig idag och kan jobba igen lite, eller snarare allt för imorgon måste jag lämna in det som jag ligger efter med i skolan, och det är inte lite det tyvärr- allt pga mina täta sjukhusbesök och allt jag drabbats av de senaste månaderna. Förra veckan var ju högskoleverket på skolan och gjorde en bedömning av vår utbildning, resultatet kommer i maj, jag hoppas verkligen att det går igenom, om inte nu så åtminstonde innan jag tar examen. Vill verkligen att det jag utsätter mej och familjen för ska vara mödan värd och att jag får igen det resten av livet!


Om några dagar är det påsk, en högtid som jag ända fram till 2000 firade i vår stuga i fjällen då vi sålde den efter att den varit i familjens ägo sedan 60-talet. De senaste åren har vi alternerat firandet hos mamma och min moster, men förra året åkte alla iväg på kryss- ja som vanligt alla utom Andy, jag och barnen för jag var vackert tvungen att jobba. I år har vi ingen aning om vad vi ska hitta på förutom att jag ska sjunga på långfredagen, fast nånting blir det väl antar jag- annars kan jag ju alltid roa mej med att plugga då jag har en stor tenta helgen efter :-/

Eftersom Andy är hemma den här veckan så kommer barnen hem tidigt också så det är väl bäst att sätta fart!

kram på er!

RSS 2.0