EN LÄRDOMENS DAG

Vissa dagar är kanske mer eller mindre ara och enbart till för att vi ska lära oss saker, iaf så kan det kännas så!

Började dagen med att gå med C. till skolan i bitande kyla, -17 och sketa kallt! Lua ville bli buren så jag valde bilen när hon skulle lämnas, var ändå tvungen att värma den då jag skulle till högskolan.

Åkte sen vidare till högskolan där jag återigen såg Uppdrag Granskning avsnittet http://svtplay.se/v/2202031/uppdrag_granskning/del_8_av_16__de_forlorade_barnen?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2245530/sb,p103536,1,f,-1
fruktansvärt känslosamt!
Bestämde oss sedan för att jobba lite vidare hemma på egen hand vilket var en enorm tur för jag hann bara precis hem och slänga i mej lite lunch innan C´s fröken ringde, C. hade fått en pinne i huvudet och de ville att han skulle åka till doktorn. Hu vad rädd jag hann bli innan jag kom fram, tyckte dessutom att fröken sa att han fått pinnen i ögat och blödde...
SLängde mej i bilen och ja mycket riktigt det blödde och var ett litet hål rätt in, så vi slängde oss i bilen och åkte till sjukhuset. Väl där fick vi ganska snabbt komma in och träffa läkare och C. blev sydd med 2 stygn och sen sprutade med nåt konstigt plåsterspray. Han var så himla duktig, inte ett ord och inte heller ett endaste litet ryck trots att han fick två sprutor i huvudet innan det kunde sys.

Hämtade Lua och åkte vidare till stan och biblioteket, C. stannade hos mamma på jobbet för han fick inte vara ute i kylan. Jag och Lua gick in i djuraffären och sen vidare till bibblan där det fyndades en dubbel CD med musiken från CHESS och alla texter, inga repor var det på skivorna men de såldes ändå ut för 10:- me like!!

Hem och laga mat och grejade lite, jag slängde igång en Kinuskikola omgång samtidigt som jag gjorde en massa andra saker, här kommer lärdom 2 in, jag glömde nämligen kolan på spisen lite för länge, den ska koka i 3 timmar MEN man måste röra emellanåt, och ja mamma upptäckte den fastbrända smeten...
Lagom till att den kokat nästan 2 timmar så var den förstörd. bläää

När mamma åkt och jag skulle lägga barnen kom den 3.e och förhoppningsvis sista jobbiga lärdomen för dagen, C (som tydligen inte fått nog av sjukhus idag) kom ner och sa att det satt nåt i hans näsa, jag fattade direkt, fick honom att fräsa och tackolov så kom det ut en bit fint istoppad leksak. GAHHHHH hur mycket måste man testa innan man får nog?

3 lärdomar på en och samma dag är verkligen emr än nog för mej!
SÅ nu ska jag betala räkningarna så jag slipper fler lärdomar ;-)

kram
L.













TRÖTT

det blev en alldeles för sen kväll igår, så idag har jag varit seg som kola!!
Med andra ord, nu blir det sängen tidigt.

Underbara mamma mötte oväntat upp vid skolhämtningen, följde med hem och åt middag och tog sen Cappe på fiolen så jag fick lite egentid med Lua. tack tack tack!!

nu är det god natt som gäller!
kram
L.

26 November 2003

Dan dagen är en av de lyckligaste i mitt liv! MIN dag som sen blev HANS dag och VÅR dag :-)
Mitt första barn- min sons födelsedag, älskade älskade barn!
Tänk vad vi fick vänta på honom innan han äntligen kom, mer än tre långa år tog det innan vi fick tecken om att nåt var på gång. Vi hade hela tiden sagt att "det kommer när det kommer" men åren kändes väldigt många emellanåt! Kommer aldrig glömma dagen jag plussade, hur jag redan innan visste för jag kände det i hela kroppen. Hur nyfiken jag var på resultatet att jag inte kunde låta bli att kolla på stickan fast jag stod i telefon, som såklart hade ringt mitt i allt.
Lyckan, osäkerheten, allt blandades! Även om bebisen är efterlängtad så är det en omställning och vi blev rädda, ska vi verkligen klara detta?
Allt blev uppochner vänt, hela livet ändras på en sekund, och helt plötsligt är vi inte längre bara L. och A. utan blivande föräldrar till ett litet pyre, ett pyre som visade sej vara världens bästa pyre! Första bilden på honom <3


Min mamma skrattade så vattnet gick och förlossningen med mej startade, det har hon pratat om hela mitt liv. Kvällen/natten innan pyret föddes låg jag och mamma i hennes säng och pratade och skrattade, mamma sa åt mej att inte skratta så vattnet gick i hennes nya säng vilket jag såklart "lovade". Ingen av oss visste då hur nära det var! Ungefär 2 timmar senare gick vattnet, men jag hade hunnit lämna mammas säng.
Klockan 08.56 föddes han Casper Lian Samuel Öhrn


I flera veckor nu har han väntat på sin födelsedag, och jag förstår honom, jag minns hur lång min väntan var innan han äntligen var här, vinter, vår, sommar, höst och sen äntligen kom han. Så många årstider tyckte jag inte att det passerade innan lilla Lu kom när jag väntade henne, kanske för att det var vinter när jag fick veta att jag var gravid och sen föddes hon på sommaren.

Den lilla prinsen med de svarta ögonen, med en enda blick så hade han fått mej fast, vilken känsla, vilken lycka!!!

Kan inte annat än tycka lite synd om honom som fyller så sent på året lagom till jul.
På hans 4 veckors dag började vi med AD-droppar och ja det var på självaste julafton.
Frukost på sängen som vanligt och sedan vår egna lite annorluda tradition godismackan, nåt Cappe håller heligt!

Igår firade vi och hela huset var redan pyntat för jul, jag gillar inte krafs så endast ljus, blommor, stjärnor och stakar finns hos mej förut nya gardiner -dock utan tomtar på! Vitt, vitt och lite rött och grönt från naturen så är jag nöjd!
Cappe blev nöjd med kalaset, vi bjöd på lättare middag och efterrätt samt lite tilltugg, enkelt och gott, väldigt uppskattat. Glögg med pepparkakor, pepparkaksbollar med ädelsot sam ost och kex. Gulash med gräddfil, saffranskryddad fisksoppa med limeaioli alt saffransaioli, baguette med olika ostar samt hemlagat smör. Till efterrätt glassbomb med kola och marshmallows, och en "polkagrisglasskaka".
Cappe var helnöjd och vi andra med.
Grattis i efterskott min lilla skrutt, som numera är 7 år och inte så liten längre, Rockern! :-)

Älskar dej Casper!!






nytt

Äntligen har jag börjat julpynta här hemma. Julpyntet består för min del av gardiner, blommor, ljus och ljusstakar/stjärnor, några kuddar kommer fram också. Är inget fan av tomtar och annat lull utan vill helst ha ganska stilrent även under julen.

Saker som dessa gillar jag
en gammal kakform, fin trots att den inte fyller någon speciell funktion

kakburk från Ittala, det här är den största, sen ligger en svart och en vit inuti- eller låg- för jag har redan fyllt dem, den stora med hårt julknäcke och mellan med biscottis med julkryddor, den minsta väntar på knäck eller kola!

mina julgardnier- mina fynd, minns inte om jag visat dem innan, men här kommer en liten kik. Ni får se dem på plats sen :-)

Helgen gick rasande fort, fredagen var det fest med klassen superskoj!! Trots flera glas vin och sen lite annat så mådde jag på lördagen ändå bra, så efter lite sovmorgon så drog jag igång lussebullebak, biscottibak och städning. Söndagen bjöd på ännu mera städ och nu var det verkligen HELA huset som röjdes!! På eftermiddagen kom Stina och barnen hit på födelsedagsfika och vi firade våra stora barn som båda är Novemberbarn. Barnen var så glada att se varandra, måste se till att ses oftare!!

Nu ska jag träna en stund innan det är dags för pensionärsjävlar!

Kram
L.

Mina barn

Jag älskar mina barn över allt annat här i världen, men ibland är det så svårt :-(
Ibland känner jag mej verkligen inte tillräcklig!
Idag är en sån dag, det är en fruktansvärd känsla och jag vet faktiskt inte vad jag gör för fel!!

Hade snack på skolan idag igen, och jag förstår inte vad som händer, begriper inte hur det kunde bli så här!

Jag älskar verkligen mina barn, mina barn mitt ALLT!

Kram
L.

drömmar

JUST NU önskar jag...

mer än vanligt att jag hade plats för en sån  här
Flygel i mitt vardagsrum!
Minns att min sambo en gång för längesen sa att jag en dag skulle få en egen...
För att få plats med en flygel så behöver jag ett större hus, jag får inte ens plats med mitt piano *sorg*

Julen är en favorit högtid för mej, och jag älskar julsånger, framförallt de norska! och jag saknar att inte kunna sätta mej vid pianot och drömma mej bort och "fördriva tid" med hjälp av musiken!

Det är så lätt att tappa bort sej själv, och egentligen är jag nog musikern Lin och jag saknar min musik!

Nu ska jag iväg och titta på frivården och sedan missbruksenheten för det kan ju också vara skoj...kanske. Även om drömmen att få jobba med musiken finns där.

Kram
L.



fiolafton

Casper började i höstas att spela fiol och i tisdags var det dags för uppspelning.
Jag var jättenervös länge innan för jag vet hur han brukar göra och hur han HAR gjort ALLA gånger han skulle ha stått framför publik.
Varje år vid luciadags har han börjat protestera och det har nästan alltid slutat med att han faktiskt inte stått med de andra barnen. Förra årets lucia var han med men under stora protester och enbart för att han måste.

För första gången stod han min son på scenen! Vet ni att den känslan var helt underbar! Inte just att han uppträdde utan just det faktum att han tordes stå där inför alla! Hagaskolans aula var mer eller mindre fullsatt!

Efter hans uppträdande kom han ner från scenen med ett sånt leende som jag aldrig tidigare sett! Han var såå stolt över sej själv! Och hans egna ord "mamma vet du, jag förstår inte vad som hänt med mej, förut när jag var liten tordes jag inte stå på scenen men nu gjorde jag det." Mammas pojke!!

Att sen konserten var på tok för lång det är en annan historia, lika att ett fönster blåste sönder under konserten...

Här är sköningen, ser ni leendet?

bilden tagen på avstånd men men...

Ensam kille bland alla tjejer ;-)
Han har själv bestämt kläder, så fin! <3 Lite nervös var han nog också!



Pysseltider

Fars dag och jag mår skit! eller idag är det lite bättre än igår och jag lever på hoppet och SKA vara frisk imorgon.

Hela veckan har jag mått sådär så när jag i torsdags var och handlade var jag förutseende nog att köpa med mej en tårtbotten hem, kan ni tänka er JAG har köpt en tårtbotten! Det är inte ofta det händer!!

Idag ska jag och barnen göra iordning den och överraska far i huset, det är han väl värd.

Kanske det kommer en bild sen.

Imorgon börjar studiebesöken igen och ja jag vet inte vad jag tycker om det, men men...

Snön är här och ljuset med den, julkänslorna är på topp och jag vill bara pyssla pyssla och pyssla, har inte ett dugg lust att gå tillbaka till skolan och läsandet igen! Hade mer än gärna pluggat klart nu!

Ni kan få se lite av det jag pysslat med på kvällarna nu. Nu har jag som vanligt inte redigerat mina bilder, måste lära mej det nu!

julkudde till vardagsrummet

Kudde i samma stil, men gjord tidigare, den är till Luas rum och ja hon älskar den så den bärs med lite överallt ;-)

Juletid- stilla ro och frid

Förra veckan skulle jag ut på min första vecka vfu för den här terminen, det började sisådär!
På tisdagen lämnade jag en väldigt trött kille på fritids, han visade sej sen ha feber och när han gråtit ett par gånger på fritids så valde de att ringa dit mej. När han kom hem hade han nästan 39´stackarn!!
Tackolov för min underbara mamma så löste sej veckan bra ändå genom att hon kunde ställa in nåt möte och så så jag kunde vara med på vfu´n iallafall.
På onsdagen kom A. hem för att hjälpa till, så på torsdagen var C. hemma med honom. Vi hade planer för helgen som vi inte visste om vi skulle kunna genomföra, men det löste sej också :-)

Julen närmar sej med stormsteg och jag har alltid drömt om ett lugnt december där jag hinner med så mycket som möjligt samt njuta, hittills har inte det slagit in. I år kanske kanske!!
För jag är klar med julklapparna redan! jag som brukar springa runt på kupolen dan innan julafton och panik handla.
Nu ska jag pynta, baka göra julgodis och njuta med mina barn och faktiskt inte stressa!
Har en tenta kvar att göra, en födelsedag, och en ny kursstart, sen så...

Planerna för helgen var alltså pakethandling, på det stora varuhuset med blågul loggga. Dyrt blev det, men skoj och jag kom hem helt slut men med en massa paket och lite annat;-)

Nu ska jag sy klart kuddarna jag har börjat med, en är klar men jag har lite kvar på en andra.

kram
L.

dagen O- onsdag!

Idag var en bra dag!
Ringde imorse och väckte mamma som visst försovit sej, tror hon fick lite tacksamhetsskuld tll mej för hon valde att ställa in en sak för att kunna hjälpa mej med C, som fortfarande har feber. Älskade älskade mamma!!!
Hon kom lagom till lunch (som jag slängde i mej) och jag kunde sticka på vfu och info om psykiatri inom kommunen. Väldigt intressant måste jag säga, och ett område som kräver sin personal!
Hemma igen hade mamma plockat undan efter lunchen, plockat ur diskmaskinen, lekt med C. OCH manglat bort hela mitt berg med lakan!! WOW! det hade jag aldrig hunnit med!

Nu har jag haft mitt onsdagsmys med Uppdrag Granskning och sen Greys. Nu är det natta för mej för imorgon är det vfu hela dan 8- 16. Lovely!

Kram
L.

Back to reality

Nu har min period av VFU startat, skönt att komma ut i verkligheten ett tag...
Idag lyckades jag med bedriften att svartlägga halva huset, smidigt? njae
Blev så arg på att jag itne såg nåt på Luas rum när jag skulle städa där, så jag fick för mej att koppla ihop hennes nya lampa och sätta upp den- det skulle jag inte ha gjort!
Kopplade och gjorde det rätt ;-) MEN fas och jod har tydligen nuddat varandra så det sa POFF när jag kopplat in allt och försökte tända lampan. Gick ner och skulle klicka snabbaäkringen rätt, men nehej så enkelt skulle det inte vara! KOllade snabbaäkringsskåpet nere också, men inte heller där såg det fel ut. KUL nör man har en son med 40 gradig feber och en supertrött dotter på det. Ingen kunde hjälpa mej för ingen fattade på telefon vad som var fel, förens jag ringde elektrikern. Tydligen hade jag lyckat bränna en säkring ute, en av huvudpropparna in i huset.
Efter lite trixande så fick jag tag på nya säkringar och strömmen var tillbaka.

Sonen yrar om torn, fall och bomber, inte roligt att vara så sjuk!!

Förhoppningsvis kommer sambon hem en dag tidigare för att avlasta mej då de här veckorna är väldigt viktiga!

Nu ska jag lägga mej och läsa lite inredningstidning- för jag har faktiskt INGEN KURSLITTERATUR JAG MÅSTE LÄSA!!!!! jag har redan läst allt och dessutom hämtade jag idag ut en tenta med VG :-) me so lucky!!!!! VG i Socialrätt II yeeeeyyy klappar mej själv på axeln!!

kram
L.

RSS 2.0