måndag

Idag har jag haft vagga gunga gå igen efter ett lååångt uppehåll pga sjukdom och lokalkrockar, men idag var det dags igen och det var roligt.
Efter att jag hämtat barnen hyrde vi en släpvagn eftersom vår trädgård var i stort behov av en rensning. Vi hann åka iväg med ett lass men fler vändor återstår i morgon.
Sen så kanske det börjar likna drömträdgården...nja skulle inte tro det va! Än har jag för mycket klagomål, och ofta undrar jag varför vi köpte huset överhuvudtaget! Jag menar mycket kan man göra nåt åt, men inte läget och det är läget jag stör mej så på!!! Jag vill kunna släppa ut ungarna själva i trädgården en stund ibland, men som vi bor går det INTE! Med autobahn vid tomtgränsen så törs jag inte det!
Tillochmed mina svärföräldrar kommenterade hur det kördes på gatan och ja...

Men drömvillan har jag hittat...det var bara det där med läget..
Strandtomt, men lite avsides, men SKITSNYGGT!! Jag skulle bli överlycklig över att få bo i ett sånt hus. Drömma får man, men jag hoppas att jag inte alltid bara behöver drömma utan att några drömmar faktiskt slår in nång gång.
Här är mitt drömhus! Till skillnad mot drömkåken som jag bor i idag ;)

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/413649

Nu ska jag natta kudden för imorgon har jag massor att göra!
RInga doktorn då Cappe har blod i näsan igen hela tiden
Kolla lokal
tippen
tvätta fönster
gå massagekurs- en liten variant
ringa rektorn för lekis
osv
osv

det ser illa ut med tiden, men tidsoptimist som jag är så ska jag iaf försöka!

natti

stockholm

Vill först bara säga tack till Viccis för orden!

Nu är jag tillbaka efter en helt underbar lillsemester i storstaden, där det hänt massor av saker!
I söndagskväll när vi kommit fram till hotellet satte vi oss på balkongen mot innergården och njöt av ett glas vitt vin med fläder, min syster kom dit och sen även hennes lillebror som firade födelsedag, ja jag vet vi har lite komplicerade familjeförhållanden. Camilla är min syster men Jonny är bara hennes bror.
Vi hamnade på en indiskrestaurang med supergod mat! De andra åt nan och nåt annat hårt bröd med dip till förrätt. Jag åt kycklingfile med grönsaker, 3 olika såser och en liten liten kopp linssoppa. Jättegott verkligen! Sa till om att jag inte åt ris och fick därför massa mer grönsaker istället och av de åt jag det jag kunde, så enkelt mot att beställa här hemma!!

På måndagen åt vi god frukost och sen följde jag mamma till skolan :) sen gick jag till slussen och tog t-banan till östermalm där jag träffade min farbror Mikael och hans fru, min faster Anki, vi gick gemensamt ner mot stan och affärerna. Anki skrattade över att jag handlade i varenda affär, hmm
När vi kom till hötorget prutade Mikael på sparris och fick sen gå med 2 kg vitsparris i handen resten av dan ;)
Nere i hötorgshallen beställde vi kebab för en snabblunch på stående fot. Och det skulle vi ALDRIG ha gjort!!! Jag har sällan skrattat så mycket! Vi stod vid en bardisk och åt, när jag tar en tugga på en vad det visar sej mycket stark fefferoni, jag ser i ögonvrån hur det SPRUTAR saft i sidled, vilket gör att jag fnittrar. Mikael som står brevid mej flyttar sej lite och kommenterar det lite, jag har fortfarande inte fattat... Tittar snabbt åt sidan och ser en invandrad man som är skitarg på mej, jag ber om ursäkt och han svarar på stark brytning - jävla dej. Detta gjorde ju tyvärr saken ännu värre och vi kunde inte hålla oss utan skrattade ännu mer, jag trodde ju att det skvätt lite mot honom bara! Men rätt som det är är det massor av män som inte talar svenksa runt oss och mannen, och de verklgien daddar med honom, och tjattrar högt. Mikael som som vanligt inte kan vara tyst kläcker ur sej,ska du grina nu till mannen som blir ännu mer arg och säger - jävla dej- även till Mikael. Sen sätter han en mugg med vatten under ögat och försöker doppa ögat i muggen. DÅ fattar jag, min mega stora stråle med starkfefferoni har gått rakt in i ögat på arga mannen. Vi får snabbt skynda oss därifrån medans alla stirrar på oss. Mikael har sen berättat att strålen som kom var enrom och det lär ju ha varit en rejäl en eftersom mannen satt ca 2 meter ifrån mej!!
Så kan det gå...

Efter det fikade vi gamla stan med min syster och sen skiljdes vi åt och jag gjorde stan själv en stund.
På kvällen åt jag och mamma på en restaurang i närheten av hotellet, jättemysigt! Båda var trötta så vi la oss ganska tidigt.
På tisdagen packade vi ihop innan frukost sen gick mamma till skolan och jag åkte till t-centralen med våra väskor. Under dan hann jag med ett par butiker till, och en snabblunch i saluhallen. Shoppade massor av saker,
till mej:
skor
jacka
2 väskor
örhängen
klänning
korgar i plast/gummi att ha till plock

Lua:
ryggsäck
2 tunikor

casper:
huvtröja
suddigum
tatueringar

sen en del annat också

Efter lunchen hann jag med en visit till syster Camillas jobb, en montessoriförskola, roligt att se hur och var hon jobbar!!

Nu är jag nöjd för ett tag igen

Tack mamma för ett par mysiga dagar med dej

bra dag idag!

Har ni sett va??Hur längesen var det sist tro??
Hittade 2 jobb att söka idag då jag gick igenom mina papper och upptäckte att arbetsgivarintyg saknades från ett gammalt jobb- hade visst bara anställningsbevis därifrån. Så jag ringde dit för att fixa papperet! När jag fick svar så berättade jag som det var att jag sökte jobb och nu upptäckt att ag-intygen saknades så jag undrade om de hade möjlighet att ordna det åt mej. I andra änden lät hon så frågande, jaha du söker jobb-nuu?? och jaha var det det du ringde om...osv
Du är inte sugen på att jobba som assistent igen eller så?
-Va vad då är ni i behov- svarade jag lika frågande (nån som söker personal???)
- Ja verkligen svarade hon varpå jag blev inbjuden till ett möte med henne.

Så nästa vecka ska jag på anställningsintervju- helt oväntat!
Hon har inga fasta rader men jobb fanns det gott om vad jag förstod och allra helst ville hon ha in nån på dygn, jaaa jublade jag!
Då lät hon lika förvånad igen! Dygn är toppen tycker jag!! Man jobbar heltid men får mycket tid med familjen, kan det bli bättre??
SÅ nu väntar jag med spänning till nästa vecka, kanske, kanske kan jag få ha turen med mej ett tag nu...

tingelinga!

vårbudget

idag släpps den omtalade vårbudgeten!
Herr hästsvans började sin predikan med vad jag tyckte var ett försvarstal, och jag förstår honom! Hur ska han kunna göra nåt annat än att försvara, när alla inklusive han själv vet att han bara svamlar. Hur kan han tycka att det är försvarsbart med skattesänkningar för arbetande när det är vi arbetslösa som behöver hjälpen. SÅ många som 250 000 personer beräknas vara arbetslösa innan årets slut och vad hjälper det då när inga pengar finns för att hjälpa oss, och framförallt de som sitter i en mycket svår sits utan inkomst eller med socialbidrag som enda inkomstkälla.
Nä fram för en politik för de behövande, där man satsar på barn och ungdomar, och där de äldre behandlas med respekt. Hittills har jag inte hittat ett parti som klarar av allt det, men det finns absolut flera partier som har ett sundare tankesätt än moderaterna.

        mannen med hästsvansen


Eftersom vi nu bygger om och eventuellt ska byta fasad på huset så vill jag veta mer om huset och dess historia. Vi kan se att huset haft många olika färger och vi vill nu veta vad som var orginalfärgen. Därför har jag börjat leta i böcker om Domnarvet och Borlänges historia. Jag är helt tagen, berättelsena om burksarbetarna och dess familjer hur de slet för att överleva utan hjälp från arbetet och bruksherrarna. Bruksbostäderna var fulla av löss och ohyra och människorna var ofta sjuka och epedemier härjade med många döda. Spanska sjukan tog många människors liv och på Stora Tuna kyrkogård finns en plats för just dessa offer. Många stred för människornas rätt och uppehälle och på så sätt startades socialdemokraterna och fackrörelsen för arbetarna. Helt otroligt att se hur man hjälptes åt och kämpade och ibland gav det resultat.
I en av böckerna (skriven av Kark-Axel Karlsson) berättas om en man som efter många års hårt arbete på verket blir omflyttad till ett lättare jobb, och hur han ute i snön ställer upp en stege som behövs för att sätta upp belysning vid järnvägen och hur den stegen glider på en isfläck och faller i marken med mannen på. Med bår förs han till sjukhuset och där konstateras att han har svåra inre blödningar och att han inte kommer överleva. Med sina skador lever han 6 månader innan han dör hemma i sin säng. Hans fru som inte har nån annan inkomst än hans lön går till bruket och ber om pengar eftersom han blev skadad i arbetet, men fick avslag då hon inte kunde bevisa att han dött av skadorna från fallet utan det kunde vara en naturlig död. Hon stod med barn och bostad men utan inkomst och utan hjälp från samhället.
Idag tror jag tyvärr att vi är på väg mot dessa hårda tider igen, de rika blir rikare och de fattiga fattigare. Med dagens politik så gynnar det bara de som redan har det bra ställt.

Snart är man helt utanför samhället om man inte har turen att ha ett jobb och är frisk. Man kommer att behandlas som den utsatta kvinnan från bruket, hånad och utanför.

Nä fram för ett samhälle där alla respekteras och där de svaga hjälps inte fryses ut!

Tack för mej!

påsktid

ja idag börjar väl påsken antar jag, skärtorsdag som det är.
Det är väl påskkärringarna och påskgubbarnas resedag, så båda barnen åkte till dagis med finkläder på. Casper med mustch som pappa och Lua med fräknar som mamma, dessutom hade hon fint förkläde och duk på huvudet.

Jag ska jobba i helgen så vi kunde inte följa med släkten till Tallin, men men. Känns lite kontigt att inte fira påsken med dem, men förstår verkligen att de MÅSTE åka iväg. Det är alltid jobbigt att fira en högtid när en person försvunnit, så det var verkligen behövligt!

SItter här vid datorn och funderar på om jag ska påskpynta nåt eller skita i det. SKulle vilja göra ett vårarrangemang med lite blommor att ha på bordet, får se om jag får till nåt.

Tänkte lägga in lite bilder eftersom det var ett tag sen sist, blandat vinter och vår bilder samt begravnings blommor.

                                         
oj hoppsan jag kom                                      busungen har fått lite
med på en bild också.                                hår så det går att sätta i en liten snodd

                                                                  6 februari 2009     

                                
                                 
vi var ute hela familjen och lekte.
Lua och Andreas åker bob på vägen utanför.                             
 

                                  
huset i sin vinterskrud,                                      Casper bygger snögrotta
 massor av snö har det kommit

                                                                                      7 februari 2009

                                   
båda barnen Bus,                                              Lua
samma föräldrar samma min 

                                   
Casper har lärt sej åka                                      Lua längtar efter sommaren
skridskor och spela hockey                                                           

                                                          Romme 1mars 2009

                                    
ute vid bandybanan och åker skridskor,
Lua ville bara åka på Lucas pulka,                    Stina och Lucas
så de slogs om den, slutade med att
 Lucas blev rädd för Lua.


     
Linnea å Casper har gett upp
skridksoåkningen för dagen.
De leker i stora snöhögen som
ligger i skridskobanans mitt.


 

                                                       vardagsrummet under renovering februari 2009


      
Rev ner innertaket och tog fram trätaket under, som sedan målades vitt.
Tapetserade en fondvägg och resten vitt.
                                                                               färdigt!

       


jag är nöjd! Det blev superbra när listerna kom på plats!

BEGRAVNING 27 MARS 2009
För min älskade morbror Mats (7/4 1960- 19/2 2009 )som älskade att surfa



          


                                               

 Blommorna blev bra, jag är nöjd. Känns bra med något så personligt.
Det gick åt 90 rosor, 14 nejlikor, 2 buntar brudslöja och 7 kvistar krysantemum.



                                                                   5 april 2009


                                            
Stolt Casper har fått en ny cykel                               Lua i arbetartagen


  

hahahaha

nu börjar det här bli riktigt komiskt!!

Va FAN ska det aldrig vända?????
Nu kan jag lägga till ytterligare saker på emot mej listan, jag har nämligen fått ryggskott. Tur i oturen om man så vill så hände det lagom till min frihelg från jobbet. Nog för att vi skulle bygga hela helgen men jag behövde iaf inte va sjukskriven.
Som tur är så kom min underbara kusin med kompis båda snickare och kusinens syster med kille hit och hjälpte oss, vilket var vår räddning nu när jag inte kunde göra ett jota själv!
Vi- jag och andreas hade planerat att klara hela ombyggnationen helt själva, men nu gick inte det!
Killarna har varit här torsdag, fredag och lördag och nu är väggarna uppreglade och fönster och dörr på plats.
Väntar nu på att vi bestämt panel till huset så vi kan fortsätta, och ja på att ryggontet ska försvinna såklart!
här kommer några före bilder, som det såg ut när vi rivit lite inne.

       

och några efter helgen bilder:




och så ett kort på byggarbetsplatsen

Var ju så dum att jag skulle flytta en kruka utan tanke på att den var tung, sa bara pang i ryggen!
Men men skam den som ger sej! På fredag morgon gick jag och barnen in till stan och biblan, sen var det KÖRT! har sen dess inte kunnat gå alls! Dessutom passade en underbar förkylning på att slå till nu när jag redan var däckad! Vaddå? Är det inte bättre att få allt på en gång?? Med tanke på min tur så skulle det ju annars innebära att jag ständigt fick ha nåt negativt-- som om jag inte har det menar jag.

ja menar man får ju se det från den goda sidan!

tråkiga bloggen om blä..

ja det här har verkligen den tråkiga bloggen må jag säga, inte ofta det står nåt skoj i den alls!!
Kanske för att det i stortsett ALDRIG händer nåt roligt i mitt liv. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

Nu har det hänt hur många som helst här i sverige, och idag var det min (o)tur, ja att bli varslad alltså.
Har nyss skrivit på papperen och den 3e juni är min sista dag på jobbet, så jävla tråkigt!!
Fattar helt enkelt inte hur vår ekonomi ska gå runt, sitter väl snart som på kommunhuset och bölar och behöver soc-bidrag utan hus och bil. fan fan fan!!
Trodde i min godtrogna värld att det var 3 olyckor sen fick det vara bra, men nu är jag uppe i..
1. Andreas varsel
2. Lunginflammation
3. T´s misshandel
4. Mats död
5. Min varsel

har säkert glömt något också eftersom det hänt för mycket nu.

Nä nu ska jag gå och gräva ner mej och helst inte kliva upp förens konjukturen vänt och man kanske kan ha turen på sin sida!
Min chef beklagade sej för ett tag sen, över att pengarna aldrig räckte till- o tänk om man inte behövde tänka så mycket på vad som köps- sa hon.
Vet du vad jag drömmer om svarade jag henne då?
Nej sa hon
- jo 2 inkomster och inte bara 1.
Oj var hennes svar och sen sa hon inget mer
Vad säger hon nu då??
Nu har vi ingen inkomst alls, mer än svindålig a-kassa!

Nu ska jag ut och rita och fundera med Andreas, eftersom vi bygger på skithuset- inte toan utan huset vi bor i!
Hade den vanliga turen att stöta på patrull när vi rev, visade sej nämligen att hela tamburen satt fast med... ja just det ingenting, den hade kunnat rasa typ igår. Så nu har vi rivit alltihop utom tak och håller på att bygga upp en ny och förhoppningsvis hållbar hall/tambur!

Kram från mej!


RSS 2.0