natta skrivande

Mitt i natten sitter jag här och skriver, klockan är 01.12 och jag har för en liten stund sen kommit hem från Falun och akuten. Inget allvarligt har hänt utan åkte in med min bror som fortfarande har ont i sin fot efter att han skurit sej vid stortån i lördags. Nu hade foten svullnat upp och även en bit upp på smalbenet samt att han var röd. Stora syster satte in sitt veto och lillebror fick snällt masa sej till sjukan!! Trots lägenheten full av festande kompisar ;-) 5 ½ timme senare hade det konstaterats att han har en inflammation och måste äta antibiotika, nä hä?.....
Nu har jag kollat på tårtor då jag ska göra en bröllopstårta om 3 veckor eller nåt sånt, alltid lite pirrigt innan, och jag lever med tårtan i tankarna länge, funderar, modellerar, garnerar osv osv drömmer tårta också kan jag avslöja ;-)

Sån här tårta skulle jag vilja ha den dan jag gifter mej OM jag gifter mej, älskar den!! :

http://ultimatecake.se/bilder/06sep16a.jpg
http://ultimatecake.se/bilder/08aug23a.jpg fast den här tilltalar mej också på något vis, älskar att den är så traditionell men ändå annorlunda

http://ultimatecake.se/bilder/08mar01b.jpg nu är jag inget stort fan av lakrits men, modellen är urläcker!!

Det finns precis hur mycket tårtor som helst och den dan jag ska bestämma mej för MIN tårta oj oj, ja det vill jag inte ens tänka på! Tur att jag får göra av med lite idéer och kreativitet på andras tårtor så länge! :-)
Alla tårtbilder är från www.ultimatecake.se en av de bästa idésprutorna när det gäller tårtor! De har några specialiteter som de kör med och det gör dem lite orginella :-)

Nu måste jag nanna så jag hinner sova nåt innan det är morgon <3

godkväll gott folk

Idag har det varit underbart väder och jag har bara njutit!

Firade en regnig midsommar i stugan med släkten, känner att jag nog vill göra något annat nästa år!
På midsommardagen var det bättre väder och vi badade så mycket det gick, eller barnen badade, inte jag för jag hade glömt badkläderna hemma, precis som jag hade glömt Luas regnkläder...
Åkte vattenskoter för första gången och shit vad skoj det var!! Egentligen är jag inte förvånad, jag älskar ju fart och jag älskar vatten kombinationen borde funka eller hur?!

På söndagen var det toppen väder solen sken från en blåhimmel och jag fyllde år, kan det bli bättre :-)
Fick flera fina presenter bland annat ett halsband från Lilla Lisa http://www.lillalisadesign.se/shop/show_product_pictures.asp?artnr=DALAH%C4ST+ANNIE
Mamma hade sett till att barnens namn blev ingraverade också, TACK mamma!!!! ♥

Jag och Andy valde att åka hem på eftermiddagen, så vi tog Lua och åkte till Dammsjön för ett dopp, årets första och det var så skönt!
Sen var det slut på den födelsedagen...

Idag har jag skutsat runt på lillebror som skadat sej när han skulle åka waterskate, hm heter det så?? :O
bjuder på lite bilder:

vy från bryggan

lite av maten

vattenskoter, inte jag som kör!

Casper

samma vy som tidigare från bryggan, lite sämre väder ytterligare lite sämre väder
senare på kvällen samma vy
Lua på favoritstenen

Tack för nu ♥





midsommar

Undrar varför vi i vår familj har lyckats samla högtider och födelsedagar, som om det inte är stressigt nog att ha en familjehögtid så ska vi dessutom ha ett eller flera kalas också.
På fredag är det midsommarafton på söndag är det en i familjen som fyller år och på måndag fyller min kusin 20. Tror att ett kalas får bli medans vi är kvar i stugan! MEN det innebär också att det ska bakas och lagas mat för inte bara en dag utan 3 dar och efterrätter och tårtor på det! SUCK!
Igår klippte jag gräsmattan och planterade lite, idag har jag mest tagit hand om Luafisan som inte mår något vidare. Igårkväll hade hon 39,6´ när vi la oss, under dan har hon varit riktigt pigg och vi tog en tur till lekparken med lunchen i korg. Hon orkade en stund sen ville hon hem och sova. Jag hängde upp hängungan och hon somnade i min famn när vi gungade.
En underbart söt igelkott kom på besök hos oss idag, inte rädd alls och Cappe satt bara någon meter ifrån den.

http://www.hovberg.se/resmi/igelkott_algerisk.jpg lånad bild!!

sommarlov, mitt sköna sommarlov..

OJ OJ OJ vilken händelserik vecka!!
I måndags var jag och barnen till lillebror och tapetserade, det tar sån tid när man har två barn med sej, men ja ja. I tisdags vaknade jag med huvudvärk som inte ville släppa, men framåt eftermiddagen så hämtade jag Toffe och vi åkte till mamma och klippte gräs och rensade stuprör- kul jobb...
Mamma bjöd på grillat som jag och Toffe lagade ;-)
Igår onsdag tapetserade vi äntligen klart!! Firade det med att köpa nytt gardintyg, ja jag menar vad ska jag annars fördriva tiden med nu när jag inte behöver åka till bror och hjälpa honom?!
Sen kom Andy hem på kvällen för att sova, hans kollegor var med för att räkna lite på plint till vår kommande???? altan ( den som jag önskade i 30-års present och inte fick) men nu KANSKE....
Idag torsdag har varit en spännande (och stor) dag för vår familj, mer säger jag inte :-P
efter att Andy åkt till jobbet så åkte jag och barnen till Stina för en heldag med mat, fika, prat för oss mammor och lek för barnen, dan avslutades med en tripp till Bäsna trädgård och trollstigen, mycket spännande för barnen som var i sitt esse! Nu har jag stoppat två skitiga och trötta ungar i badkaret, kanske hinner och orkar jag sy lite gardin när barnen somnat ikväll, om jag inte ska försöka plantera eller kanske städa....

Ja inte är jag sysslolös på mitt sommarlov iallafall ;-)

måndag hela veckan..

Imorse vaknade barnen vid halv sju, alldeles på tok för tidigt för min smak! Lua hade inte alls någon lust att sova mera eller ens mysa i sängen så det var bara att palla sej upp.
Egentligen borde vi fått massor gjort idag nu när vi vaknade så tidigt, men nej för det har motsatt effekt på mej då jag blir sur, grinig, arg, butter, irriterad........... när jag inte får sova. Så barnen sattes vid tv´n medans jag tog nån timme till att vakna till liv.
Sedan gick vi ut och rensade ogräs, barnen cyklade och Lua gick en kortare promenad med dockvagnen, efter lunch gick vi till lekparken :-) När vi var där kom två småtjejer dit med varsin hund, jag reagerade direkt då ena tjejen tog med sej sin hund upp i rutchkanan, hunden stretade emot länge innan ho släppte den och åkte ner själv istället.
När tjejerna satte sej i sandlådan och lät ena hunden gräva där blev jag irriterad, en lekplats för till för barn inte hundar! Jag sa till dem och fick ett kaxigt svar tillbaka, men det dröjde inte länge innan de faktiskt gick därifrån.
På eftermiddagen åkte iv till brorsan och tapetserade igen, nu är det snart klart äntligen!!
Nu ska jag lägga mej i tid i kväll så jag slipper vara så sur imorgon när mina små änglar vaknar.

Möhippehelg

I lördags var det äntligen dags för möhippan som jag varit med och fixat. På fredagkvällen dök det upp hinder efter vägen och det kändes ett tag som att hippan inte skulle bli av alls, men trots allt så belv den av.
På morgonen lämnade vi barnen hos mamma och sen hämtade vi upp de andra och for sen till Kvarnsveden och den oväntande bruden. Hon såg väldigt förvånad ut, men följde med oss ut i bilen.
Första stopp var IKEA Valbo där det var kisspaus, mest för att skoja till det lite. Vi hade sån tur att IKEA visst hade väntat in oss och därför bjöd de första 1000 gästerna på cider i champagneglas som man fick behålla :-) vilket jippo, bara för oss ;-) ....eller ...
Fångarna på Fortet var fruktansvärt roligt, mycket roligare än jag väntat mej!!! Dit blir det absolut en tur till!
Tråkigt nog slutade den turen med en slagen brud, ja hon ramlade ner från en klättervägg och skadade sin fot, dessutom tillräckligt illa för att på söndagen skicka ett foto på sej själv sittandes i en rullstol på akuten.

Sen kördes bruden hem för tillsnyggning innan middag på Malu, den alltid lika underbara resaturangen! Skratt, skratt och åter skratt! Sen när Malu stängde gick vi över till S1 innan bruden sattes i taxi.

Söndagen mådde jag väl sisådär och tog det ganska lugnt, ja tills barnen skulle hämtas menar jag såklart.

Bilder kommer förhoppningsvis senare...

sommarlov

sommarlov, ja äntligen är sommaren här på riktigt!
Idag slutade Lua på dagis för sommarlov och imorgon är det dags för Cappes första skolavslutning, min stora stora pojke.
Andy har jobbat in så han kan vara hemma lite den här veckan och han kan vara med på skolavslutningen imorgonl, så roligt för Cappe!
Idag när jag hämtade Lua på dagis så berättade en av fröknarna att Lua hade sagt till henne :
- min mamma kallar mej Luilu.
varpå fröknarna tyckte att det var så sött att de också började kalla henne det. Kärt barn har många namn, Lua har ett par ;-)
Idag kom också Cappes två jackor tillbaka, de två jackor som mystiskt försvann samma dag efter en utedag på skolan.
Har letat överallt efter jackorna och tom varit uppe i Bergebo och letat i det höga gräset utan resultat. Men idag kom de alltså tillbaka när jag fick veta att fritids inte samlat ihop sina glömda kläder som övriga skolan, den personal jag pratade med poängterade dock (innan jag hittat dem) att alla märkta kläder hade de sorterat ut och återförenat med dess ägare. Jag bestämde ändå att leta och mycket riktigt där låg båda jackorna- MÄRKTA!! undrar varför man ska märka kläderna då?!! Dessutom så har det gått ut mejl till all personal att hålla ögonen öppna, men nej....
Det blev en bra start på sommaren då vi slapp lägga åtskilliga hundringar på nya jackor och det firade jag och barnen med glass och ett besök hos mormor Gunilla. Sen hämtade vi hem pappa och åt middag tillsammans, sent medn ändå.
nu ska jag duscha och skölja ur min hårinpackning som borde suttit i tillräckligt länge för att ha gjort all effekt den någonsin kunnat, då jag satte i den igår men inte tvättat ur den =D
kanske borde gå igenom avslutningskläderna också!

härmas lite ;-)

Min lista:

Vilken svordom använder du mest? skit...
Äger du en iPod? en vad?
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
6.30 fram till idag, nu ska jag inte ställa klockan på ett tag ;-)
Hur många resväskor äger du? uhm 3? tror jag
Använder du flip-flops? nej det gör jag inte
Var köper du dina matvaror ifrån? Ica Maxi alternativt City Gross
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Alla gånger, HATAR att vara med på kort!!!
Vilken var den senaste filmen du såg?
FILM? jag minns inte ens
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? både och helst, måste det ena utesluta det andra?
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? ett nytt liv, nej då, men ett nytt hus!!
Har någon någonsin kallat dig lat? kanske, men då tror jag att de tagit fel på person hahaha
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? nej men skulle behöva en medicin som hjälpte mej komma ujpp på morgonen
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? en cd med Melissa Horn, Eva Cassidy, Salem AL Fakir och Regina Spector.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu?
svårt!  finns så många bra
När var senast någon stötte på dig?
I tonåren nån gång, minns inte ens längre!!!
Vad åt du till middag senast?
farmors köttbullar, pasta, jordärtskocksgratäng och sallad.
Använder du huvtröjor?
nej aldrig.
Kan du vissla? Ja men inte i rätt tonart haha
Vem var den senaste som ringde dig? sambon.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? stocken haha
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? jaha det tror jag!
Vilket riktnummer befinner du dig i? 0243
Tittade du på tecknat när du var liten?
Helst inte faktiskt.
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Kupolen
Hur många syskon har du? 1 hel syskon och en halvsyrra
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej
Vilken film kan du alla replikerna till? vet inte om jag kan nån men isåfall tror jag att det är Drömkåken hahaha
Äger du några band t-shirts? hade en gång en med Magnus Uggla på
När flög du senast? 2008
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 6+ barnstol.
Läser du för skojs skull? varje dag.
Pratar du några andra språk? svengelska
Diskar du din egen disk? ja allt för ofta
Har du gråtit offentligt? Ja, jag är en riktig lipsill ;-)
Har du en stationär dator eller en laptop? jag har två laptops, en vnalig och en mini, sitter jämt på minio då den andra är utlånad
Försöker du alltid lära dig nya saker? kan redan allt
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
nja vill egentligen itne märka mej, men kanske någon lite tatuering i framtiden


Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Inte nödvändigtvis
Kan du kasta macka? Ja.
Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej.
Vad har du med dig in på bion? den jag tycker om!
Vem var din favoritlärare och varför? Har haft flera, men på högstadiet var det absolut Claes Rindbro i SO, och på gymnasiet Ulla som jag bland annat hade i körsång.
Har du dejtat någon av en annan religion? Tror det.
Vad har du för väder? soligt
Har du en blogg? Japp
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?musik i alla former.
Gillar du att flyga? Ja!
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? tålamod och intresse
När sov du senast på golvet? när jag lekte med mina barn för ett tag sen trött mamma somnade på golvet under leken
Vilken är din favoritdrink? martini bianco
Gillar du din boende-situation? NEJ.
Vilken är din mammas hemstad?
tror nog att jag får räkna Borlänge som hem stad.
Din pappas hemstad? Borlänge
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? många.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? kan de vara annat?
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
nej jag pratade inte, jag skickade lappar =D eller hur Sofia?
Vilken är din favoritfrukt? Vattenmelon, körsbär, hallon
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Inte kalorier, men kolhydrater
Hur gammal blir du nästa födelsedag? har slutat fylla, men firar den gärna
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? ja tyvärr, speciellt när andra skriver
Tror du på liv på andra planeter? varför inte?
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? riktigt arg? måste nog tyvärr säga Heh min socialrättslärare
Tror du att Gud är man eller kvinna? Könsneutral. bra svar snor det rakt av av Sandra!
Vad var det senaste du åt? pastasallad med skinka, ruccola och massor med inlagd vitlök
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? vet inte, men tror samma kön

Hur valde dina föräldrar ditt namn? skulle kunna bli en hel uppsats ;-) Lin efter blomman (ögonen som blomman och håret efter linet, Ellinor för att det var det namn som de kunde tänka sej och som liknade Lin mest då de fått så mycket protester mot Lin av släkt och vänner Therese för att det var ett släkt namn
Gillar du senap? mmm
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? "Det var väl själva f-n att inte detta ska gå"
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? aldrig! är höjdrädd

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? hmm Tjorven kanske eller Lotta på Bråkmakargatan
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? nej, bara från tradera
Tycker du om att krama folk? jag är nog ganska kramig av mej.
Skulle du säga att du är trendig? nej verkligen inte, men ja om det gäller inredning
Äger du en digitalkamera? Ja, det gör jag.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? ja när jag var yngre var det en tjej jag liknade, men minns inte hennes namn

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? ibland, beror på
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? finns många
Tycker du att du är attraktiv?
nej verkligen INTE!!!
Vad är du allergisk mot?Mjölk, cigarettrök, parfym (ibland) kanske pollen
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Fanns aldrig några alternativ
Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Alla som vill svara, men inget tvång :-)

1 day to go

Nu är det en dag kvar på detta läsår, jag avslutar med en tenta i socialrätt, hade kanske varit skoj att slippa den...
Förstår inte hur jag helt plötsligt kan hitta så mykcet andra saker som jag MÅSTE göra, istället för att plugga till tentan, märkligt det där!
Jag kommer ju snart ha 11 veckor ledigt tillsammans med barnen och då förhoppningsvis hinna beta av den där listan på "vill göra", den har lagrats under lång tid och är just nu enorm! puh suck, ledigt var det ju jag skulle ha!
Kanske hinns det med bägge!

Idag har jag börjat mitt nya liv, oj oj oj vad stort det lät, och ja ibland känns det faktiskt som att det är det också ;-)

kram för nu!

1 juni

ja idag är dagen då jag brukar gå svartklädd- drastiskt jag vet, men det lite så jag känner,
Fast idag satte jag på mej  en turkos och brunklänning från början omedveten om vilken dag det var, men har nu bestämt att behålla den på!
Idag är det 24 år sedan min pappa bestämde sej för att inte längre leva med min mamma, min bror 2 år och 3 dagar och mej som skulle fylla 7 år 26 dagar senare. Vet inte längre om jag har nåt att säga om det, men just nu sitter jag i den sitsen att Cappe ska börja skolan till hösten och försöker känna mej in i tanken att lämna honom nu, men nej det går bara inte. Hur kan man??

Förövrigt känner jag mej väldigt svart ändå, vet inte vad det är, men kanske ett sommarlov kan få mej på bättre humör?! jag hoppas iallafall det!!

Idag ska jag träffa min vfu-handledare och sen på em ska jag ha en extra träff med Cappe skolfröknar då de ringde igår och bad om det efter några tester. Vet inte riktigt vad det handlar om och det känns jobbigt! Vet ju att han är ointresserad av skolan och allt som hör därtill, men varför har inte fröknarna tagit hand om det lite tidigare om det är ett problem?
Vad ska jag kunna göra?
Otillräcklig är bara förnamnet vad jag känner mej om jag säger så!

att lämna de här två, nej det finns verkligen inte, och jag kan inte heller förstå de som väljer att lämna sina barn!

RSS 2.0