Jag visste det!!

Imorse skrev jag i min status på facebook "Bättre morgnar har jag haft, kunde jag skulle jag gömma mej under täcket resten av dan" eller iaf något liknande :-/
Visste att jag skulle gjort det!
Blä vissa dagar bjuder verkligen INGET positivt alls, utan är bara en enda stor plåga från morgon till kväll!
Tycker att vi skulle ha begåvats med ett antal dagar per år som vi kunde välja bort, radera, aldrig behöva uppleva!
Den här dan hade nog blivit en sån isåfall tror jag...

Skriver mer sen, för nu ska jag lägga mej så jag snart kan vakna upp och det är en ny trevligare dag :-)

Lägger upp en gammal bild som jag haft med tidigare för den är en av de bästa jag har på mej och min pappa tillsammans.
Pappa skulle ha fyllt 57 år idag.

kram!
L.

Heja Leksand!

Igår blev jag och sambon bjudna på Leksandsmatch av en god vän och hennes man. Jag har aldrig varit på hockeymatch förut trots att jag tycker att det är ganska skoj! Lämnade barnen hos mamma som tillsammans med mormor skulle ta dem över natten så vi fick lite egentid, TACK mamma!!
Förmiddagen igår spenderade vi på Sportys i Falun och ja det fick godkänt, barnen var lyriska och hade inte alls någon lust att åka därifrån trots att de lekt i flera timmar :-)
En sak som jag saknade var förvaringsskåp att lämna väska osv i, inte lätt att klättra runt i ställningen med en väska på axeln/i handen.

Fortfarande är dock leklandet i Örebro hela familjens favorit, men ja det är ju lite långt dit.

Efter leklandet lämnade vi upp barnen hos mamma, sen fick A. veta att han hade 30 minuter på sig att göra sig i ordning för middag med mej;-) Ha ha lite stress men det gick! I bilen fick han sen veta att vi skulle på hockey och tillhörande middag på sponsorläktaren, han blev överraskad och jätteglad!
Vi satt på sponsorläktaren vid eget bord och fick tacobuffé och i första periodpausen panacotta med hjortron, sååååå gott!!
Första parkettplatser hade vi också- rakt ovanför hemmalagets målbur el iaf hemmlagets målbur under 2 perioder. Superbra platser och jag kan inte annat säga än att jag blev rätt engagerad haha.

Lilla L. 6 månader som också var med följde med intensivitet spelet på planen och blev inte alls glad när hennes föräldrar tyckte att hon skulle sova, haha sötungen! Aldrig har jag sett ett så litet barn kunna följa rörelser på det sättet tidigare!

Hemma igen blev det sängen och lite tv-tittande...
I morse fick vi sovmorgon och snart är det nog dags att hämta hem kidsen innan A. ska iväg på jobb igen som vanligt på söndagarna :-/

Jag ska fortsätta lära känna min nya gubbe Foucault, det ska bli intressant! :-)

Kram!
L.

Det är så lätt att glömma bort

Idag har jag varit i skolan och lyssnat på en föreläsning om Habermas, en tänkare av rang, en spännande, intressant, krånglig och hmm ja faktiskt ganska trökig gubbe ;-)
Hur jag ska klara den här kursen, ja det återstår att se, men jag ska verkligen göra mitt bästa och jag ska lära mej massor, så det så!

Hämtade hem barnen lite tidigare och trodde att de skulle vara glada för det, men nej då sonen visade sin sämsta sida och ballade ur totalt och jag fick skämmas lite.
Väl hemma fick jag snabbt tillbaka min son, full av ångest kröp han upp i knäet och ville berätta om sin dag. Så jag fick snabbt rätt i det jag misstänkt- han var trött!

Hann städa hans rum, mangla bort lite från tvättberget, laga mat, läsa läxor, öva fiol och natta barnen innan jag satte mej i soffan för att varva ner och plugga lite mer.

På TV´n började det nya programmet "Sofias änglar" och på en gång blev jag berörd! Livet är nåt så fruktansvärt orättvist många gånger, att inte veta, eller snarare att veta utan att kunna göra något åt det.
Programmet handlade om en familj med mamma, pappa och två döttrar där pappan lever med en obotlig hjärntumör som dessutom ínte går att behandla vad jag förstod det. Han hade sån ångest över att lämna ett halvfärdigt hus till familjen.
Jag förstår honom så väl, nu vet ju han iof att han kommer att dö inom en ganska snar framtid och det gör tackolov inte jag, MEN känslan över att vara rädd att inte hinna klart, rädslan över att A. skulle stå med ett ofärdigt hus rädslan över att nåt KAN hända A. som skulle göra att jag stod där med huset...

Det finns mycket här i livet att ångra, inte att jag levt utan kanske mer att jag inte har levt!
En sak jag dock aldrig kommer ångra det är mina älskade barn, tack gode för dem!!!


Nu ska jag unna mej sömn och krypa ner mellan barnen som faktisk sover i min säng i natt- fördelen med att vara ensam med dem ;-)

kram
L.

Det finns dag och så finns det dagar...

och idag var en sån dag, bläää!
Fördelen med att ha barn som är hemma från skola/dagis är att få sovmorgon :-) idag vaknade vi av att mobilen ringde kl 9.20 haha
Sen frukost, bad och ta hand om tvätt som gällde innan vi åkte till Bergebo för pulkaåkning. Backen var rena isgatan så jag tordes inte släppa ner dem där utan de fick åka i en backe bredvid, men de var lika nöjda för det.
Efteråt lovade jag dem (kalla det muta om du vill ;-) ) fika från konditori om de skötte sej då jag hade lite ärenden att göra.
Barnen har varit så fruktansvärt uttråkade trots lek och pulkaåkning så de har bråkat precis hela dan! och jag hade behövt plugga, men det var helt omöjligt!
När barnen ätit middag och sitt fika, sett bompa och nattats satte jag mej vid datorn och tänkte slappa, men då ja då kom BÅDA barnen ner igen och jag fick börja om med nattandet, SUCK!!

Ibland slås jag över vilken fruktansvärd förälder jag är när jag bara vill att de ska sova, eller leka för sig själva en stund!

Det känns att vara ensamstående speciellt när barnen är sjuka och en annan har sjukt mycket saker som måste göras!

nu ska jag unna mej lite extra sömn, för det känns som att jag kan behöva det, har en gedigen kurs framför mej och den vill jag verkligen klara!!

kram
L.

ödets ironi

Igår hade jag mötet på dagis och det gick ganska bra, hoppas att det ger de förändringar som lovades!

Hade mamma med mej på mötet för att inte de skulle få makten genom att vara "två mot en" och det var jätteskönt!

Cappes barnvakt fick förhinder under dagen så han fick följa med och vara på avdelningen och leka under tiden.
Efteråt åkte vi till Ornäs och sportbytet för inköp av "nya" slalomskidor och pjäxor eftersom sonen vuxit ur sitt set.
Hem och gjorde kväll innan jag kunde sätta mej med tentan igen, seeen kväll blev det!

Vaknade av att Cappe i sömnen sa att han hade ont i magen, sen började det...
http://www.kollega.se/contentImages/7599_1.jpg

Oj oj vad han är sjuk, jag har inte sovit sen kl 3, nu är den 08.53 och jag måste fortsätta med tentan. Har bäddat ner barnen i sängen och satt på tvn, kanske att jag kan få lite gjort en stund...eller nej, nu har L. tröttnat *suck*


Den första tentan jag skrev på högskolan hade jag hjärnhinneinflammation, nästa magsjuka, och nästa och nästa... den första tentan jag skrev som vi inte var sjuka eller hade magsjuka var psykologin i slutet på vårterminen, sen skrev jag 2 tentor till utan att vi var sjuka,en tidig sommar och en tidig höst, sen vände det igen och nu har vi hunnit ha magsjuka 2 gånger på 5 veckor.

Med andra ord, ödets ironi säger visst att jag ska få kämpa lite extra och att vi SKA ha magsjuka när jag skriver tenta.
Har funderat en massa på om det går att framkalla magsjuka av bara tanken på att det snart är tenta, men har insett att det inte går, iaf inte att framkalla det på sina barn och på ett helt dagis!!
Eller är det bara ren och skär otur?

Ni som vill veta, så har jag 4 till tentor den här terminen och de ligger med 5 veckors intervaller, då kan ni själva räkna ut när nästa kräkperiod kommer ;-) OM inte jag har brytit den här "trolldomen" nu genom att jag har skrivit det här...man kan ju hoppas!

Min älskade mamma åkte iaf förbi här på morgonen innan jobbet och lämnade vitpepparkorn och tea-treeolja så jag kan preppa mej.
Det vore ju nedrigt om jag blev sjuk också- magsjuk och själv med två friska (?) barn

På tillfrisknande

Kram!
L.

Vad tycker ni?

Ja nu ställer jag en fråga till er som läser detta, ser att ni är ett par stycken ;-)

Vad tycker ni?
Var går gränsen för vad som är tillåtet att göra/ hur illa man kan uppföra sej som personal på en förskola?

Anledningen till frågan är det här:
Kom till dotterns dagis häromdan och hörde och såg hur en personal skrek!! åt L. som satt på golvet.
Jag vill inte skriva ut alla detaljer, men "fröken" ursäktade sej med att "på hennes avdelning var de vana med hårdare tag". L. gömde sej under bordet, grät hysteriskt och skakade, det tog en stund för mej att få fram henne, fröken gick därifrån....

Igår försökte jag få tag på rektorn utan att lyckas så jag skickade ett mejl och bad henne ringa, vilket hon gjorde imorse men jag missade samtalet då jag troligen inte hade mottagning för jag fick bara ett röstmeddelande.
På eftermiddagen ringde hon upp igen och jag berättade varför jag hört av mej och vad som hänt, varpå hon berättade att hon varit på förskolan tidigare idag och att hon pratat med personalen eftersom jag hade ringt.
Hon tog personalen i försvar och menade att det var L.´s fel då hon inte lyssnat trots flera tillsägningar (av en annan pedagog) och att det "brast" för fröken varpå hon "höjt rösten, kanske lite mycket".

Jag är inte av samma åsikt och imorgon ska vi ha ett möte med inblandad personal.

Min fråga är alltså vad tycker ni? Hur långt får man gå?
Vad skulle ni göra i en sån här situation??


Kram!
L.

Alfons Åberg? ska bara....

Sitter och skriver tenta för fullt, men tänk att det ska vara så himmelens svårt att komma igång, känner mej verkligen som Alfons! Ska bara...... och OJ vad det finns saker som bara MÅSTE göras så fort det blir tentadags :-/

Har tagit tag i händelsen på Luas dagis också, har både ringt och mejlat rektorn, men utan att få tag på henne. Imorse efter dagislämning pep det till i mobilen som jag hade i handen ifall! och hade meddelande på svararen- hon hade ringt, fast ingen signal gått fram hos mej!! Ska fortsätta försöka få tag på henne idag.

Tänkte bjuda på lite bilder på mitt/vårt senaste projekt, några före och några "under tiden" bilder ;-) resultatet får ni vänta lite på...

nyputsad yttervägg  den var innan i mycket risigt skick, men både sprickor och hål så det drog in kalluft   
samma vägg, nymålad, 1 garderob monterad, de andra står omonterade lutade emot i väntan       

fortsättning på den väggen, så som det såg ut innan & garagedörrarna oisolerade
hyllorna på plats, men sakerna inte färdigsorterade. garagedörrarna isolerade
så här såg väggarna ut när vi började, den här har varit bakom oljetankern
min hjälpreda :-) naken skulle hon måla Lilla Gubben på väggen- hela hon blev full av färg och sur blev hon när jag målat över hennes konstverk...

Nu är golv, tak och väggar målade. Garderober ska monters och sen flytta ner våra saker. Ett element måste monteras bara vi får tag på en (billig) rörkrökare, och lite el ska dras om, sen är det KLART!

Just nu är det tomt i guldkistan, den senaste elräkningen kommer tömma allt som finns kvar :-( bläää för vintern!

Nej nu kallar tentan på mej!

kram!
L.                           

slut på semestern

Så var den här helgen slut, en helg som har varit väldigt hektisk, men även slut på A.´s nästan 4 veckors ledighet! Fredagen var jag i skolan hela dan, stannade kvar och pluggade inför tentaveckan som börjar imorgon kl 9. Klockan 17 hämtade A. mej och vi åkte till Masugnen på kalas för kusinen som fyllt år. Kvällen blev sen och vi var inte hemma förens det blvit lördag.
Lördagen smög jag och barnen upp efter att C´s en kompis väckt oss via telefon, haha kanske inte så vanligt att en barnfamilj sover kl 9.20 en lördag :-) men barnen hade inte somnat förens efter 23 så de var ordentligt trötta!
Iaf så smög vi upp och åt frukost medans pappan i huset fick sovmorgon, han hade agerat chaufför från falun efter att jag somnat så jag tyckte att han kunde få sova lite längre än oss.
Lua badade i 2 timmar medans jag målade väggar och tak i garaget, sen fick jag hjälp av en naken gullunge som med pensel och vit färg målade Lilla gubben på väggen (och sej själv) innan jag kom med rollen och "slutförde" ås hela väggen blev vit.

Cappe lekte med en kompis medan vi handlade grejer till söndagens kalas, sen åkte vi hem och slängde i oss mat innan jag åkte iväg på revyn med mamma. Revyn var väldigt bra förutom (något som jag har väldigt svårt för) illa sjungande sångnummer...

Hemma sent sent ännu en kväll.
Ställde klockan och somnade, och idag har vi haft kalas för C i plättbacken  med pulkaåkning, korvgrillning och godispåsar som sej bör. Som tur var så hade vi tidigt kalas redan kl 10 och hann innan det blev mycket folk i backen och innan det började regna alltför mycket.
Tog med en kompis till sonen hem då han föräldrar jobbade idag, och C. kunde fortsätta leka medan jag målade golvet i källaren och A. tog en tupplur eftersom han skulle åka till jobbet senare på eftermiddagen.

Sen var liksom den här dagen slut- redan!
Nu är barnen nattade och jag ska snart krypa ner brevid dem i en uppvärmd säng.

kram!
L.

urladdning!!

Ok, nu blev det lite många inlägg på en och samma dag, men jag måste skriva av mej lite ;-) eller egentligen känner jag mej så här :´(
NI som inte orkar läsa mitt arga inlägg kan sluta redan nu...

Hela den här dan har varit skrutt, men toppen på isberget, blev ändå när jag skulle hämta Lua på dagis. Vad som hände vill jag inte skriva ut här för jag vill inte hänga ut någon, men jag blev så oerhört ledsen och arg att jag måste kommentera det här!!!
Usch!

När jag sen kom hem så var C. på grishumör! Han vägrade äta maten och var svintrött, så jag fick bära honom till bordet då han inte orkade gå själv. Efter lite mat och pratande så kom det fram att dagens lunch på skolan hade bestått av risgrynsgröt!!!!!!! Jag tror jag smäller av! GRÖT? skulle det vara lunch för barn som går hela dagen i skolan?
Till saken hör nåt som jag har gnällt över förut, jag vet ;-) tiderna för lunch är också under all kritik!
C. som har ganska långa dagar börjar 7.30 lagom till skolans frukost, där äter han fil och smörgås. Lunchen serveras sen kl 10 eller 10.20 kommer inte ihåg exakt tid, vilket jag tycker är på tok för tidigt!!! Endast 2½-3 timmar efter frukost så serverades (idag) gröt!! Fruktstunden finns inte, istället har barnen nåt personalen kallar fruktrast, då skickas barnen ut och förväntas äta sin frukt utomhus samtidigt som de leker?!?! C. glömmer väldigt ofta bort sin frukt! 14.30 är det dags för mellis där det serveras fil och smörgås igen. Sen hämtas C. kl 17 och jag skyndar hem för att laga mat som ätes mellan kl 17.45-18.30 beroende på maträtt, då har itne C. ätit riktig mat på ca. 8 timmar!
Idag fick han dock inte vad jag kallar mat förens på kvällen när vi åt middag. Inte konstigt att hans blodsocker var icke existerande!

Efter maten somnade han på en gång så batterierna var helt urladdade!

Imorgon ska jag alltså lämna en dotter på dagis som jag inte litar på längre och en son på skolan utan att veta om han får i sej riktig mat där, TOPPEN jag känner sån tillförlit, glädje och lugn...NOT

Bäst jag går och sover så jag också får ladda batterierna så jag klarar av morgondagen

kram
L.

nu ska glada julen ut ut ut

Tänkte börja med att kasta ut julen, så här bjuder jag på lite bilder från julafton.

den eviga väntatn på jultomten är nästan över för den här gången
i år var det tomtenissorna som kom med julklapparna
KALLT var det ute på ön när vi väntade, men Cappe var ganska nöjd ändå. Och som vanligt så lyckades han fälla en kommentar så gubbarna på ön höll på och dog av skratt, hur lyckas ungen??
Kanske lite kort ska berätta bakgrunden till det hela! VI firar ungefär varannan jul hos min moster som bor på en ö i runn, varje år samlas grannarna för en gemensam träff med tomten. När Cappe var 1 år och 4 veckor var det julfirande på ön och vi var med. Med sina korta ben traskade Cappe fram till tomten som delade ut paket och sa "ä du då?" varpå grannen jag menar tomten börjar SKRATTA!
2 år denare var det dags igen, jag var gravid med Lua och vi berättade  nyheten för närmaste familjen den kvällen men iaf, vi ville att C. skulle sluta med napp innan bebisen kom och vi hade redan under sommaren börjat testa olika sätt. Ett sätt var att vi frågade om inte vi skulle ge nappen till tomten- det skulle vi aldrig ha gjort- för C. började säga att tomten var dum... Vi insåg att det var lönlöst och nämnde det inte igen! MEN på julafton traskar han med bestämda ben fram till tomten, hyttar med fingret och säger med bestämd röst:
-Om du tar min napp då sparkar jag dej på benet!    varpå hela skaran börjar gapskratta...såklart!

Någon vecka före jul var vi och tittade på ett hus och bad en man som har koll på bygglov att följa med oss, han var dessutom granne och fd tomte vid min moster ( den tomte som blev ifrågasatt av ettårige C.) Han berättade att han hade skrattat så snoret rann när C. pratat med honom.

Nu på julafton såg denne man och de andra männen på området att C. var med ut och såklart ställde de sej så de inte skulle missa nåt IFALL C. skulle säga nåt roligt. Redan innan fnissade de!
Tomtenissorna hade fått säckar med paket av *harkel* tomten som de delade ut till familjerna. När det var vår tur så ropades familjen Öhrn ut, C. går fram och tar säcken (med 2 små paket i) och utbrister:
- titta paket till hela familjen Öhrn....   Såklart började männen gapskratta!!! oj oj utbrister en av männen när de äntligen kunde börja prata igen:
- hoppas att den familjen får nåt mer än det där!....
Sen fortsatte vi firandet inne och massa massa massa paket öppnades!

kram
L.



nytt nytt nytt...

Nytt år nya möjligheter, ny header :-) kanske det innebär att jag kan börja göra inlägg lite oftare, lite intressantare och liet mer positivt? Ja det återstår väl att se :-)


kram
L.

RSS 2.0