tillbaka till skollivet

Nu har praktiken tagit slut för den här gången, och skolan har börjat igen.
Roligt att träffa alla igen och det märktes att många haft det bra :-)
Idag avgör skolverket våran framtid genom att de kommer till skolan och ska bedöma utbildningen och om vi kan få examen eller inte. HOPPAS HOPPAS HOPPAS!!!!!
Andy har åkt till Skåne och Ängelholm för en veckas plugg, och dagen igår avslutade han på Ullared shoppandes tillsammans med 4 andra köpgalna killar. håhå jaja! Men jag fick mej en jacka som jag hoppas att jag kan ha!
Idag är listan lång på att göra saker, ringa Blge energi står högt på den listan och sen är det städa, plugga, sy gardiner, och lite annat som gäller. Mamma kommer ikväll så jag kan åka och sjunga, skönt  med lite egen tid.

Bäst jag sätter fart för det verkar som att jag måste lägga till skotta snö på listan, men snaaaart är det vår!! Redan till helgen har jag hört att värmen kommer jippi!

kram på er

vårtrött?

Eller bara helt slut av alla intryck som jag matas med just nu, ja det är frågan det!
Nu har jag bara 2 dagar kvar på den här praktikperioden, längtar faktiskt tillbaka till skolan men inte till alla läxor!
I helgen sov Cappe hos mormor och han vill dit till helgen igen, men jag har kanske lite andra planer på G.
I lödags var vi på vad som skulle vara pulkarace med C´s klass, men det blev som vanligt... Så trött på dessa barnsliga föräldrar!!! Dessutom blev vi påbackade av en okänd människa. SVINDYRT blev det för oss, då det hela går på vagnskadegarantin och självrisken på den är hela 5625:- :-//
Lördagen började inte bra heller för A. märkte att hans konto länsats av ett företag som han beställt en sak av. Han har nu spärrat sitt kort! SKIT!!!
I måndags kollade jag vår elräkning och fick en STOR CHOCK!! Vi som tidigare haft en årsförbrukning på fjärrvärmen på knappa 7000:- hade nu fått en räkning på 9300:- varav över 3000:- var fjärrvärme.
Thomas och Sofia var hem på kvällen och jag bad T. kolla räkningen, han läste av i skåpet och drog snabbt slutsatsen att nåt är väldigt fel, för just nu har vi en förbrukning på över 100:-/dag !!!! Nåt är alltså helt helt galet och jag bara ORKAR inte mer nu!
Kraft och vilja är nåt som står högt på min lista nu, ja förutom pengar förstås och vår och gärna ett dagjobb i sommar, semester och ja listan kan göras väldigt lång!!!
Ett fint hus med lite mindre att göra strå också högt på listan!
Kanske det här!..     

bild tagen från fiskarhedenvillan.se

eller det här    
http://www.myresjohus.se/Vara-hus/2-planshus/hus-cogito.aspx
tänk att ha ett eget autrium med persikoträd i....

eller det här som också är en favorit..

bild lånad från Götenehus www.gotenehus.se

Nej nu ska jag lägga mej innan jag drömmer mej bort för mycket, verkligheten kallar....

kram





vfu

Nu har jag snart avverkat min första praktikvecka. Superskoj, intressant och otroligt jobbigt samtidigt.
Har min placering på ett serviceboende och har fått vara med på en massa saker.
Idag var vi dessutom på Barnahus och sen på Gemensamma krafter på studiebesök.
Mina dagar är långa vilket jag inte är riktigt van med 8-16.30 är lååånga dar :-)

Jag är helt slut på kvällarna och lägger mej tidigt vilket jag inte alls är van med. Lua stackarn som inte är van med långa dar på dagis somnar direkt vi kommer hem alltså redan före klockan 17 och sen sover hon hela natten till klockan ringer. Stackars liten ;-)

Nu ska tanten gå och lägga sej GOD NATT!

söndagkväll

Jaha så var den helgen redan över, fort gock det den här helgen!
Första helgen hemma tillsammans allihop, och vi har iktne gjort nåt speciellt alls, vilket kanske kan bero på att flera av oss inte mår nåt vidare.
Lördagen började vi som sagt på sjukhuset med Lua som fått röda utslag vissa 1 dm stora. Efter att läkaren tittat på dem och konstaterat att han nog trodde att det var nån form av nässelutslag eller virusbaserade utslag- eller iaf att han tänkte kalla dem det tills vidare, fick hon en dos betapred och clarityn. De tog en snabbsänka som visade 20 vilket är en påverkan även om det inte är högt.
Idag ser hon mycket bättre ut och det röda ser idag ut som blåmärken- undrar vad de ska tro på dagis imorgon.
Idag har vi inte heller gjort många knop- uträttat några ärenden och sen slappat.

Imorgon börjar min VFU-period, alltså min praktik, jag hoppas att det blir roligt och givande trots att jag inte alls har någon lust att vara på Åkershem, men men.
Dessutom kommer mamma hem efter semestern- blir skoj att träffa henne igen- när det nu blir-
Nu ska jag gå och lägga mej och försöka sova trots en hosta som gör att lungorna är på väg ut.

vad är det här?

Ja jag hoppas att vi får svar på det snart, då vi fått en tid på VC för Lua.
Lua har haft feber sen i söndagsnatt inte så väldigt hög men dock, sen kom hostan. Natten till fredag var vi vakna i 3 timmar för hon hade ont i öronen eller det var vad hon sa iaf. igår kom en konstig fläck i hennes ansikte under ena ögat, vi trodde att hon slagit sej eller nåt men sen kom en lika fläck under andra ögat också. Vi konstaterade bara att hon kanske hade ätit åt konstigt, men sen började händerna också få fläckar... och ja så här såg hon ut när vi tog av henne kläderna vid läggdags. Konstaterade att om det var nässelfeber så skulle fläckarna vara borta när vi vaknade, men det var de inte!! Så här ser hon ut idag på morgonen och jag bestämde med för att ringa för rådgivning. Det slutade med att vi fick en tid ganska snart. De frågade flera gånger om färgen på fläckarna och så, tillslut var jag tvungen att fråga om hon misstänkte hjärnhinneinflammation, vilket hon svarade ja på. SUCK!!! Tur att vi fick en tid!


snö snö snö...

Jag hade ingen aning om att det kunde komma så här mycket snö! Det är härligt och känns ungefär som när en annan var liten. Barnen njuter men börjar lite smått tröttna de med.
Har idag tagit ett ordentligt snack med Borlänge energi och NCC då de hela vintern envisats med att ploga upp snö vid vår garagenerfart, vilket kommer bli ett stort problem när snön smälter. Eller problem och problem vi kommer ju kunna ha poolparty om vi vill :-/

Har idag varit upp till mamma för vi tänkte skotta, men det var redan gjort när vi kom, underbara grannar är bra att ha!!
Det såg iaf inte värre ut där uppe än här hemma, men jag tänkte bjuda på lite vinterbilder, samt en bild från min morbrors grav på årsdagen <3

På lördag har jag tenta och redan nu stortentaångest! men nästa vecka ska vi för första gången få komma ut i verkligeheten jag och mina klasskompisar för då börjar vår 2 veckor långa praktik, vilket jag ser framemot!

Nu ska vi äta mat och jag ska njuta av att ha sambon hemma ett par dar.
här en bild tagen från vår hall, grillen är nästan helt begravd! 1/3-10

och här en bild på vår trädgård fint inbäddad i snö 1/3-10

här står jag på garagenerfarten och fotar mot vägen 1/3-10

tomten ut mot vägen 1/3-10

mina söta åker pulka taget 27/2- 10

mot huset och garagenerfarten 21/2-10

tur vi inte behöver parkera här nu! 21/2-10

snöhögen igen... 21/2-10

min morbrors grav på ettårsdagen <3

snödrivan vid mor och brors hus taget idag 1/3-10
samma lika här med korten är tagna klockan 17 ca, och det är snöyra varpå korten blev lite mörka.


RSS 2.0