Gnäll!!

Godmorgon alla glada :-)
Solen skiner, barnen är på dagis/skola och mannen har jag slängt iväg på jobbet, själv hemma vid frukostbordet innan skolan är inte helt fel!
Igår kom mamma och Toffe hit med ett köksskåp som jag beställt från IKEA de hyade shoppat loss ordentligt båda två. Mamma passade på att läsa min tenta och ge kommentarer, så skönt att hon är så bra på det, inte längesen hon själv pluggade och dessutom är hon socionom och vet vad det handlar om- perfekt! Hon resonerade precis som jag och sa att jag gör rätt som ifrågasätter betyget. Upptäckte också att det inte är en han som läst tentan utan en hon, hmm undrar hur de gjort rättningen! Det vill jag veta!! Förstår om folk tycker att jag är bråkig och omständig som ifrågasätter, men jag tänker som så att mitt blivande jobb är att ifrågasätta orättvisor och stå på de svagas sida, jag kan inte bara stå och ta emot, det går inte och är inte heller min personlighet! Sen är jag inte grinig eller sur för det, tycker bara att rätt ska vara rätt! När jag blir engagerad så pratar jag högt och kan låta arg fast jag inte är det.
Angående tentan så blev jag faktiskt lite ledsen när jag fick tillbaka den, inte för att jag inte klarat den- för det gjorde jag, utan för den kommentar som stod skriven, dessutom först av alla " Din beskrivning av Viktors liv inte helt trovärdig. Hans mamma verkar inte ha några som helst "goda" sidor."
Ja och?? det var ju det jag skrev om, en person som trots en HEMSK barndom har trots allt vuxit upp och blivit en bra människa. Det är en sann berättelse, och jag upplever det som kränkade att säga att hans barndom icke är trovärdig. Hur ska vi kunna arbeta med människor med problem om vi bedömer DERAS historia som icke trovärdig? Det är vår uppgift att se till att dessa människor får möjlighet till ett bättre liv och att de inte för sina dåliga erfarenheter vidare på sina barn!!

Om läraren sa att jag fick sämre betyg för att det jag skrivit var dåligt skrivet på något sätt eller så, ja då är det hennes bedömning och jag får rätta mej efter det, men det står det inte, utan hon har fortsatt sina kommentarer med " Du växlar mellan beskriva anknytningsmönster som undvikande resp desorganiserat utan att exemplen riktigt klargör det. Dock i övrigt bra litteraturhänvisningar"
jag tror inte att hon fattat nåt av det jag skrivit, jag har med kursivtext lagt in kommentarer och litteratur om anknytningsmönstret, det tror jag inte att hon har fattat!!

Nu ska jag iväg och läsa juridik eller nåt, vi ska visst inte få någon undervisning i socialtjänstlagen, utan lärarna anser att rättshjälp och konsumentköplagen är viktigare. ???? Ja vad säger ni?
Kram för nu!

surt sa räven

Hemma igen!
Hängde ut tvätten på tork i tron att regnet inte skulle komma förens inatt, men nehej sittandes på kalaset kunde jag bara konstatera att tvätten fått sej en till tvätt- fast med mer föroreningar och annat skräp.
Kvällen var trevlig och vi blev som vanligt kvar längre än vad vi tänkt oss. god mat och trevligt sällskap :-)
Buketten var uppskattad och faktiskt ganska fin, tror ni att jag tog kort? Nej, som vanligt så glömde jag bort det, surt!
Nu ska jag natta för jag ska visst upp och sjunga imorgonbitti, det hade jag glömt bort. Så söndagmorgon och jag måste ställa klockan...
kram och godnatt!

Pingst!

Ljuvliga ljuvliga pingstväder!!! Solen skiner och jag är full av energi...eller ja låtsas kan man alltid, men har hört att man kan lura hjärnan om man intalar sig nåt tillräckligt många gånger så jag fortsätter pigg, pigg, pigg, full av energi....
Sambon är hemkommen på blixtvisit den första på 3 veckor, på måndag åker han igen och blir borta 1 vecka.
Ska under helgen försöka göra så mycket om möjligt här hemma för just nu hinner jag inte med.
Vill verkligen få klart barnens lekstuga, de har väntat ett helt år nu på att få den färdigfixad. Har under de sista veckorna satt nytt tak, men det är lite kvar samt väggar en ny dörr och i med fönsterglas i bågen, måla och in med möbler.
I eftermiddag ska vi till bästaste fostersvärmor och fira hennes 50-årsdag, har köpt massor med blommor som jag ska sätta ihop till en förhoppningsvis fin bukett!
Nu ut i solen! :-)

road?

Idag mår jag ungefär som vädret, kall, blöt, trött och deppig!
Trots att jag klarade tentan i psykologi är jag inte nöjd, känner att det inte är riktigt rättvist och jag får dessutom tankarna att det gick som det gick bara för att jag klagat hos lärarna.
Suck jag vet inte, men psykologi är ju mitt ämne, det jag kan!

Alltid finns det något att glädja sig åt och för mej blev det i denna stund en felskrivning- jag hatar sånt!!! Som t ex när någon skriver damsugning när de ska gå med slangmaskinen- då fundrar jag vad de ska göra egentligen ;-)
http://www.facebook.com/pages/Damtussar-ar-bara-ett-bevis-pa-att-man-har-annat-att-gora-an-att-stada/2 så jäkla fel det kan bli! jag trodde att damtussar var brist på rakyvel inget annat haha
eller som gruppen
Vi Som Gillar Att Sova i Skeden Med Någon Vi Älskar!!! haha hur gör man då???

ja ja hoppas att någon annan blivit road av detta för jag fick fnissa en stund iaf!
Nu måste jag städa innan mannen kommer hem, vore mysigt att kunna tända ljus och bara mysa ikväll nu när han  inte varit hemma på 3 veckor och åker igen på måndag!


tillbaka till verkligheten

Hemma igen efter en underbar minisemester på västkusten, så skönt att åka på semester nu innan alla andra gör det och man måste trängas överallt.
Att köra de 60 milen gick bra och var mindre jobbigt än vad jag förväntat mej, barnen var snälla nästan hela resan och det underlättar kan jag lova!
Det var totalstopp flera mil och jag kände mej aningen stressad för jag visste inte HUR långa bilköerna var, men det löste sig och med en tung gasfot så gick det undan så fort jag kom förbi de värsta köerna. När Mojjes nya skiva - inköpt på Ullared- snurrat om ett par gånger så var det Pippis tur i spelaren, Hej här är Pippi, Pippi det är jag, jag bjuder alla på kalas.... Kan den sången nu ;-)
Skolvecka av stora mått, sena kvällar och tidiga morgnar, trötta barn som tillråga på allt har jobbigt med astman nu.
Ikväll är det premiär för Cappe i Islingby ojoj vad han har längtat!

här kommer bilderna på Lua och nappträdet :-)

vi hade iallafall tur med vädret

Dagen började vi lite slappt då Andy kom på den brillianta idén att bli dålig nu när vi kom ner, mindre kul!!
Vi bestämde att vi skulle åka upp till Göteborg och Universeum, men vi kom aldrig fram!
Lagom till lunch blev barnen hungriga och vi stannade till på det enda alternativ vi hittade efter vägen- McDonalds. Efter inköp av cheeseburgare till alla samt kaffe till oss vuxna så började vi åka igen ätandes i bilen för att tjäna lite tid då det är en bra bit att åka. Kaffet var HETT!! så det fick stå kvar i hållaren, Andy berättade att säljaren bränt sej på kaffet och att hon efter det upptäckt att värmen på maskinen var felinställd så det var verkligen HETT!! MEN så fort Andy började köra så skvimpade kaffet över och jag tappade greppet då jag brände mej på handen vilket resulterade i att jag fick hela låren brända av det heta kaffet samt att sätet blev blött. Jag hade nya jeans och ny tröja som jag fyndat på G-kås helt förstörda!!! *ARG* jag fick sitta med mina onda ben och kaffekopparna i handen i 2 mil innan det fanns en avfart där det gick att åka av och stanna. Jag hällde ut kaffet och upptäckte att kaffet varit så varmt att muggen gått sönder på flera ställen. Då bestämde vi oss för att vända tillbaka till McDonalds och klaga. Vi fick prata med en ansvarig samt säljaren som berättade att hon bränt sig för att kaffet var så varmt. Den ansvarige blev arg på henne då hon inte gett oss en värmetålig mugg utan en helt vanlig läskmugg. GAHHHHH!! han frågade såklart vad han kunde ge för kompensation och jag arg som ett bi kräbde nya kläder och biltvätt!! så nu är deras försäkringsbolag inkopplat. Blir kanske en dyr kaffe för McDonalds. För oss förstörde det hela dan då jag var tvungen att köpa nya kläder innan jag skulle kunna gå i Göteborg. Som tur var så var vi bara 3 mil från Ullared så vi styrde bilen dit. Jag sprang in och köpte 2 par byxor och ett par nya tröjor ville inte riskera samma sak igen. Sen åkte vi till Varberg och gick i fästningen och på stranden i solen istället. Göteborg kändes alldeles för långt bort!
På kvällen åkte vi till stugan och tittade på Så ska det låta innan 2/3 av familjen somnade i stora sängen. Jag kröp ner i Luas säng i natt igen.
Nu ska vi göra ett nytt försök med Göteborg!!

El semestros del 2

Igår var första dagen på semestern och trist väder, vi bestämde oss därför en tripp till Ullared.
Lagomt med folk och en massa fynd blev det, bild kommer senare.
Hade hoppats hitta med kläder till mej och krokar till hallen men det blev dyrt ändå.
På vägen hem åkte vi genom falkenberg och Halmstad där vi åt välbehövlig mat! och tittade på hus ojojoj vilka hus!!
Båstad kikade vi också på, mysig liten stad? läs by ;-)
Andy avslutade dagen med att bli dyng förkyld/ allergisk så han placerade sig i sängen och jag försökte lägga barnen, vilket slutade med att barnen somnade i vår säng och ja la mej i Luas säng. Anledningen till Luas sömnsvårigheter kan vara att hon dagen innan vi åkte lämnade ifrån sej sina nappar till nappträdet. Har bilder, men nu när jag sitter på sämre uppkoppling så går det inte att lägga upp dem, får göra det sen istället.


El semestros

Passar på att blogga en snabbis medans barnen leker i sovrummet i stugan.
Vädret visar kanske inte sin bästa sida, men det regnar inte vilket jag har försått att det gör hemma.
I onsdags hann jag med massor innan vi åkte, städade, packade, tvättaade och grattade farfar på hans 80-årsdag :-) var och köpte en bukett till honom och han blev så glad, och dessuotm hann jag med utvecklingssamtal för Lua. Hämtade barnen klockan 14 och sen åkte vi, jag hann knappt åka till stan innan Lua sov och Cappe somnade när vi passerade Skräddarbackensby sen sov de och sov... Jag väckte dem i Örebro så vi kunde äta, köttbullar på IKEA satt fint i allas magar :-) han som la på maten på våra tallrikar tyckte visst att jag såg väldigt hungrig ut så han la på extra köttbullar, dem åt Cappe upp för han var väldigt hungrig.
I Jönköping möttes vi upp av en pappa/sambo som saknat oss och inte orkade bara gå och vänta utan därför hoppat in i bilen med jobbkompisar som skulle åka hem. Barnen blev överlyckliga när de fick syn på pappa

I stugan stöp vi alla i säng


städdag BIG!

Snart har hela helgen passerat, och fortfarnade är det inte färdigstädat här hemma, usch!
på onsdag åker vi och hälsar på Andy i Ängelholm, ska bli så skönt att komma iväg och bara vara. Barnen längtar massor och Lua frågar varje dag om vi snart ska åka. Andy valde att inte åka hem under helgen eftersom vi ändå ska komma ner under veckan, men han blev iaf utkallad på jobb så det var väl bra.
när vi är nere är det massor med saker som vi vill göra, men vi har inte bestämt oss än, Ullared står högt på lsitan iaf och dit SKA jag hehe :-)
sen är frågan:
* Köpenhamn och tivoli
* legoland- är bara ca 20 mil bort + båtresa
* Göteborg och Universeum eller nåt annat spännande
* vara kvar i Ängelholm och gå på tågmässa
eller en massa andra saker som finns att göra där nere, känns som att vi får passa på nu när vi ändå är ute och åker, för i sommar kommer vi inte hinna med allt fast vi vill. Andy ska jobba hela sommaren har han tänkt, förutom när vi ska på Pink, på bröllop och åker några dagar till Gotland.

Nu ska jag och barnen ta en paus i städandet och åka hem till TOffe och titta.

GRATISBIO!!

kan inte annat än tacka Zandrisen som med hjälp av alla sina blogginlägg om Gratisbio.se fått mej att gå med i detta. Fantastiskt lätt att tjäna poäng, jag har redan skrapat ihop över 200 p på bara några dagar. Idag ska jag beställa kurslitteratur via deras sida såklart och tjäna en massa gratispoäng - ME LIKE!!
Hur ska detta sluta, är redan helt beroende av deras sida och av att samla poäng!

Testa ni med, jag värvar er mer än gärna! www.gratisbio.se
äntligen ahr lag lärt mej hur man gör för att länka också, summasumarum jag har lärt mej nåt idag också - me like det också!

ensamstående!

från idag testar jag livet som ensamstående 2 barnsmamma, vi får väl se hur det går!
Barnen kommer få några väldigt långa dagar på fritids och dagis men det går inte att göra något åt det, har försökt.

I fredags firade jag och A. 14 långa år tillsammans, vi började dagen med att A. städade hela huset under tiden som jag skrev tenta, på kvällen grillade vi en massa gott- fläskytterfilé, baconlindade sparris, korv (till barnen) majskolvar, till det en sallad på tomat, basilika och mozarella med olja och balsamvinäger. Gott!
Sen var vi och tittade på brasa och fyrverkerier, Lua ville inte åka hem, förens fyrverkerierna började då ville hon åka hem NU!
Efter det åkte vi hem och somnade till en film. Mysigt?!

Skola den här veckan, måste försöka få tag på en lagbok, har ingenlust att köpa en för en 7,5 p kurs! Jag ska försöka att inte gå in i den här kursen med negativa tankar utan göra  mitt bästa av det hela! Jag vet ju att jag om en månad faktiskt kommer att få sommarlov!! Hela sommaren kommer jag att vara hemma med barnen, och det ska bli så skönt!


(alla bilder lånade)

RSS 2.0