putsat var det här

Jaha ja så var det flera dagar sen jag skrev igen...
Helgen gick i rasande tempo och ja vi hann faktiskt med en del också :-) ÄNTLIGEN!!
Började med att beställa en givare till hallen, så vi kan få värme i golvet och sätta igen vägg och tak. Kanske kanske vi kan få en fungerande hall snart, evighetsprojektet.
Började sen med garaget, rev och slet och flyttade saker. har bestämt att vi ska göra en stor garderob/förråd i ena delen av garaget. Det kommer bli så bra när det är klart!!
Eftersom det är oisolerade garagedörrar så är det ganska kallt därnere och i resten av källare med, men nu har vi inhandlat ett element som funkar super, får se om vi säger samma sak när elräkningen kommer...
En vägg blev färdigmålad och med bra resultat! En annan vägg visade sej inte lika enkel, den måste putsas om, så vi slet en hel kväll med att skrapa ner lösputs, sen började vi putsa, vilket tog en väldans tid. Kanske kan bero på att vi inte är vana med sånt?!
Tänkte ta en bild på väggen, men batteriet var slut i kameran så det får bli en bild på när väggen är nästan färdigputsad istället. Vi (läs A.) ska slå ut rören som sitter i väggen, därför har vi inte putsat ända upp.

Förhoppningen är att jag i veckan ska kunna måla väggen och börja montera garderobsvägg, vi får väl se hur det går!

Nu ska jag tillbaka till studierna!

Kram
L.

onsdagkväll

Idag har jag pluggat från tidig morgon till sen kväll för att bli klar. Morgonen började dock inte toppen då dagis var mörkt när jag kom dit. Mysigt med strömavbrott på ett dagis... På väg hem igen insåg jag att hela området var svart och jag började oroa mej för att det skulle vara svart hemma med- vilket det såklart var! Inget lyse, inget internet och inget kaffe för mej!
Satte mej med en massa tända ljus och försökte läsa, lite småsur över att jag inte fick något kaffe.

Läste och skrev läste och skrev hela dan och nu är jag så klar jag kan bli kväll.

Laddade upp för en mysig onsdagkväll med arga snickarn och Greys, men ja det blev inte som jag tänkt mej!
Läste imorse i aftonbladet detta http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7985835.ab och det skulle ikväll vara med på Uppdrag Granskning, vilket jag alltså inte ville missa.
FY FAN vad jag blir upprörd!! Vet inte om det är jag som lever i en fantasivärld som tror och hoppas att vi inte behandlar barn på detta sätt, eller om det är så att det är enskilda fall som behandlas på detta sätt.
Socialarbetare som varit barnens kontaktperson och som beslutat om detta sitter i TV och säger att hon anser att barn som är trygga inte gråter när de lämnas hos för dem okända människor- WHAT???? vad har hon gått för skola?
Hjälp jag blir verkligen rädd! när jag ser sånt här. Jag gråter som ett barn, studsar i soffan och svär! FY jag klarar inte att se barn må så dåligt. Hur har de mått under detta år, stackars barn!!

Efter den timmen så tog det lite tid innan jag kom igång igen, men nu så är jag klar.

Och nu tänker jag lägga mej och skumläsa nästa bok!

Kram!
L.


tävlingsinriktad?!

Kan nån tala om för mej hur man kan vara så galet tävlingsinriktad  när det gäller vissa saker (ibland mindre viktiga) och annars inte alls?
Har det med karaktär att göra eller vad? Jag är galet tävlingsinriktad i vissa fall, som tex i spel - dock inte dålig förlorare- men i andra fall då jag ju faktiskt kunde tävla med mej själv som i utmaningen om att gå ner i vikt och/eller nå andra av mina drömmars mål, få bra betyg i skolan, se till att jag läst ut all litteratur innan den borde vara färdig utläst osv osv, men nej! det finns absolut ingen tävlingsinstinkt alls i mej när det gäller dessa saker, varför?
Om det inte vore för att jag har så svårt att luras så borde jag nog bli en väldigt bra försäljare, för det har jag testat och ojoj vad jag kan prestera - när jag vill...
Är det kanske det det är frågan om? Viljan?
Varför vill jag isåfall inte uppnå mina mål?

Nu idag har jag en sjuk dotter hemma, så jag borde verkligen ta all tid jag har till att plugga, men istället hamnar jag här vid datorn och bara gör andra roliga saker istället. Om jag nu verkligen inte orkar(?) plugga så finns det en massa andra nödvändiga saker att ta tag i, som att skruva isär hyllan i hallen, mäta och såga av en bit på den och ställa ner i källaren för att sen plocka i alla våra sommarskor igen, eller baka som jag lovat Lua, eller förbereda dagens middag lasagne, men nej, ja hörk int!

Vi har iaf varit ute på promenad, varit i lekparken en stund samt till affären för att hämta mina böcker- men nä de hade inte hunnit plocka upp leveransen än, suck! Hatar att hämta paket på ICA Domnarvet!

Nu ska jag ta hand om en skrikande dotter som annars kollar på Tjorven för säkert 20e gången sen i fredags vad gör man inte för en sjuk dotter?

kram
L.

:-)

Dagar som denna blir jag så glad, glad över mitt val att framtida yrke och... ja allmänt glad!
Har nyss kommit hem från en otroligt givande föreläsning, en föreläsning som gav mej massor och gjorde oss alla delaktiga.
Att det dessutom är ett intressant ämne gör inte saken sämre ;-)
Nu ska jag fortsätta läsa då endast en bok är helt klar, och jag har flera kvar att plöja.
Bäst att jag fortsätter innan barnen ska hämtas hem och A. är klar på jobbet för den här veckan.
Kanske kanske att jag får lite helg jag också OM jag sätter fart NU med pluggandet.

Kram
L.

som vanligt!

Vilken dag det har varit idag! Först föreläsning och sedan stängde jag och två klasskompisar in oss i ett rum på skolan för att läsa. Efter ett par timmar var det dags för VFU-möte. Det gick...
Hem och laga mat och sen lägga barn.
Tisdag betyder sjungadag, men idag blev det inte så då jag har ont i halsen och är trött trött trött! Hade planerat att sätta mej i soffan och läsa mycket intressant kurslitteratur, men nja allt detta blev inte riktigt som jag tänkt mej ;-)
Hann iaf titta på Glada Hudik gänget och som vanligt så längtar jag så tillbaka till Sjövik, med mina underbara vänner och alla runt oss. Att få jobba på det viset är verkligen drömmen för mej, det vore såå roligt och ja det är ju det jag är utbildad till!

Nu ska jag natta och se till att jag är pigg nog att läsa massor imorgon, får ta med mej boken och en kopp med the och sätta mej framför kaminen efter att jag lämnat barnen. :-)

Trista inlägg är det här just nu, men det är väl typ så mitt liv ser ut, nada glamour och nada spänning ;-)
Inte händer det nåt på inredning eller renoveringsfronten heller!

Kram
L.

Show must go on..

Ville bara säga att jag lever, iaf lite grann ;-)
Nu har vår tokjobbiga kurs i Socialt arbete börjat och det gäller att ligga i om man ska hinna med!
En klasskompis har räknat ut att vi behöver läsa dryga 120 sidor om dagen i 2 veckor för att hinna läsa allt som vi ska göra. Hipp hipp :-/
ja ni lär ju inte läsa er trötta på mej iaf, för jag kommer troligen inte ha tid för bloggandet ;-)
Helgen gick rykande fort som vanligt och nu är jag själv med barnen igen ett par dar. I fredags pluggade jag med 3 trevliga klasskompisar och sedan hade vi seminarium på eftermiddagen. Hela familjen hämtade mej i Falun och sen tog vi helg. Sambon lagade smaskig mat! Fläskytterfilé, ugnsbakad potatis och kantarellsås mmmums! Till efterätt bliev det äppelpaj som jag fixat under tiden. Idol och en sovande sambo fick avsluta fredagskvällen :-)
Igår var vi till Västerås för en shoppingrunda, var tvungna att lämna tillbaka den madrass som vi från början inte ville ha när våra braiga madrasser gått sönder och sen visade sej ha utgått och ja....
IKEA och shopping av lampor- hela 5 stycken så nu kanske mamma blir glad ( hon är alltid arg för att jag har så dålig belysning) sen fick alla sej ett par nya skor, vissa av oss fick 2 par hehehe

På kvällen var det dags för mej och lillebror att göra något som händer alldeles för sällan!!!! vi var ut på skoj bara han och jag, vet ni, det har aldrig hänt tidigare :-/ Leksand och ROCK äår itne helt fel, vi har ett gemensamt intresse :-) Queenmusik för hela slanten under ett par timmar, vilket var underbart även om ljudet var kasst, en sångare sjöng ordentligt surt, samt att det var väldigt lite publik. Men iaf!....

Idag söndag fick jag sovmorgon, det ni ;-) minns knappt det hände sist!
Har föröskt plocka här hemma men har totalt misslyckats, så veckan får tyvärr som vanligt börja med städning, alltid lika kul.

Nu ska jag hoppa i sängen för nu börjar veckor med massa läsning och långa dar i skolan.

Kram
L.

RSS 2.0