har jag nåt att säga?

ja det undrar jag verkligen ibland!

Ni få som läser detta får hålla tillgodo med mina torftiga inlägg haha

Barnen är hos mamma och har sovit där för att vi skulle hinna få undan i garaget. Vi började med att sätta ihop garderoben och nu har vi även målat en del av golvet och taket, jag ska strax ner och måla väggarna, sen ska hela golvet målas innan de kommande 2 garderoberna skruvas ihop.
Det kommer bli så bra när det är klart!!! Min förhoppning är att det kommer vara varmt och skönt där nere så det går att sitta där och arbeta, vi ska flytta ner våra skrivbord :-) äntligen!!! som jag har väntat på att det där rummet ska bli ledigt!
Vad som ska in där, det får ni vänta och se ;-)

Nu ropar målarrollern på mej...

Kram
L.

uppdatering :-)

Här kommer en snabb uppdatering, vi ska ut på isen för första gången i vinter och jag har egentligen inte alls tid att sitta här, men men...
Andy fick ett par finfina långfärdsskridskor i julklapp av min mamma och bror så de ska invigas.

Imorgon fyller min älskade storasyster 35 och det ska fixas fram en till present som ska skickas till henne i Stockholm, spännande att se vad det blir ;-)

Lite uppdatering av julen och så kommer lite senare, kanske idag :-)
Har man fööör mycket julklappar när Lua efter ett tag säger:
- jag vill inte öppna fler paket nu, vill inte ha mer!
ja det är frågan det ;-)

nu ska jag blåsa håret och klä mej, vi ligger lite efter i tiden efter att vi fick en lång välförtjänt sovmorgon till 11.10 då mamma ringde och väckte oss.

Kram
L.

GOD JUL!

Ett kort inlägg idag, självaste julafton :-)

GOD JUL OCH GOT NYTT ÅR!!!!!

som ni ser har jag haft fullt upp de senaste dagarna så bloggandet har fått ligga åt sidan, uppdateringar med lite julsaker kommer snart :-)

kram!
L.

Lördag

Sitter här helt allena denna lördagkväll, och det är faktiskt jätteskönt. Ja såklart saknar jag både barn och A. men jag har massor att göra och det passar mej perfekt att ta tag i det ikväll. En fundering bara! Traditioner, är att göra samma saker år efter år det fattar jag, MEN kan inte en tradition vara att se på film- vilken som helst? Måste det absolut vara SAMMA film varje år??? Är så himla trött på "En shrektig jul", "Grinchen", "ett päron till farsa", "Göta kanal" och alla andra filmer som alltid visas till jul. Snart kommer Ivanhoe också- precis som VARJE år. Hur är det de säger på nyårsafton? "Same procedure as last year?!" Ja ja jag ska inte vara sån, det kanske är bra för mej, för då kan jag få lite gjort istället för att sitta framför tv´n ;-) Nu måste jag tillbaka till mitt julpysslande, har inte alls hunnit med det jag skulle idag, men tvättat har jag, och slagit in kolor i papper, städat lite, bakat pepparkakor. Imorgon ska jag upp och sjunga, mamma kommer dit med barnen, på eftermiddagen ska familjerna Öhrn och Eriksson träffas för det årliga adventsfikat. så skoj att ses så här!! kram! L.

dan före dan före dan före...

Idag är det fredag och endast en vecka kvar till jul. Jag börjar få ångest! Ja inte för att det snart är jul och det ska grejas en massa, utan för att det snart är över. Jag älskar juletider med allt vad som hör till- julmusik, tända ljus, förväntan osv. och snart är det bara mörker kvar, flera månader med mörker.... Två dar kvar i skolan och sen är det självstudier, ska bli så skönt och jag längtar massor efter ett par dagar ledigt! Den här helgen kom inte "sambon" hem heller utan jag är själv med barnen och allt som ska fixas. Kanske kanske ska mamma ta dem i morgon så jag hinner med lite som behöver göras. På söndag ska jag sjunga igen, så skoj att sjunga lite julsånger, speciellt som jag inte kan vara med på midnattsmässan på julaftonen i år, nåt som annars är tradition. Cappe kom hem stolt som en tupp från discot ikväll, han hade minsann vunnit danstävlingen då han dansat "kramdansen" med två tjejer :-) Pappa upp i dagen ;-) Lua hon fick sej en åktur på skoveln när jag skulle skotta snö, sen var hon så trött att hon somnade i min famn medan jag pratade med en mamma till en av Cappes kompisar. Jag fick motion och hon en lekstund, toppenbra när det går att sammanföra- det är inte ofta ;-) Nu ska jag natta! kram L.

Smått och gott

Usch egentligen är jag lite för mätt för att orka skriva nåt, ha ha ha, vi hade onsdagstacos här idag. SÅ kan det bli när barnen får önska middag.
Efter skolan som förövrigt innehöll en rätt trist föreläsning så hann jag med en massa ärenden. Fick ÄNTLIGEN tag på mitt efterlängtade saffranste, som jag har letat!!!! Började i somras på Gotland och har fortsatt här hemma i alla te-affärer, men i Falun fanns det tillslut i en liten bod. Teet smakar precis lika gott som jag trodde att det skulle göra :-)

Nu ska jag sy färdigt mina påbörjade julklappar, och idag MÅSTE julkorten bli klara annars hinner de inte fram innan tomten kommer. OJ oj oj ingen prestationsångest här inte...

Har förresten fått en fin award av underbara VÄNNEN Sandra





1. Tacka o länka den du har mottagit priset av.
2. Kopiera prismärket till din blogg.
3. Berätta vilka tre författare du räknar bland dina favoriter, och nämn en favoritbok per författare.
4. Skicka priset vidare till fem mottagare som du tycker förtjänar det (Läs: som jag vill veta vad de läser)

Jag läser väldigt mycket, även om det mesta just nu består av kurslitteratur, men jag har några favoriter, eller egentligen ganska många ;-)

1. På topp ALLA kategorier Astrid Lindgren, ja jag vet... jag älskar hennes böcker! En favorit vet jag inte om jag kan säga för många är favoriter! men Allra käraste syster är en sån där sorglig favorit.
2. Måste precis som Sandra säga Torey Hayden, har slukat alla hennes böcker och älskar dem! Den mekaniska katten är en av dem.
3. Diana Gabaldon Främlingen serie på 7 böcker, jag har bara läst de 3 första, men ska läsa resten när jag får mer tid.

Annars är en av mina favoritböcker Sveriges Rikes lag 2007, alltså vår lagbok :-) inte så spännande läsning kanske, men jag gillar den!

Har inte så många att länka till, men jag gillar idén!!

kram
L.

Lucia

Tänkte faktiskt vara lite ego och inte lägga upp bilder på mina fina barn iförda luciakläder utan ett på mej själv ;-)

Fick lite flashbacks igår och insåg att det var längesen jag gick luciatåg, nåt som jag älskade förut!
På gymnasiet hade vi 3 roliga, fina och av olika skäl spännande luciatågsår. I ettan lärde jag mej vad lussevaka är, ganska mycket fylla och ja... på luciamorgonen kom ett hålögt luciatåg, där flera av oss inte ens hunnit hem till sängen innan. Stjärngossarna (även kallade stjärtgossar av någon anledning) kom iförda lakan- man tager vad man haver ;-) =D
Superfint blev det iaf! och efteråt har jag för mej att lucian bara hann utanför dörren innan hon svimmade,och jag blåste kronljusen medans hon svimmade, om jag inte minns helt fel så hade hon festat rätt hårt med mej den natten.
Luciatåget blev uppskattat och vi var nog rätt proffsiga som klarade av det trots att flera inte var nyktra överhuvudtaget!

I årskurs 2 blev jag vald till skolans lucia- hur det gick till har jag ingen aning om! men jag vet att det blev väldiga diskussioner! Hade en lärare som jag nu i efterhand har försått inte gillade mej helt, varför vet jag inte, men jag är HELT säker på att om jag fått en lärare som trott på mej så hade jag gått längre med musiken!! Ja ja, iaf så blev jag vald (av någon- tror att det var rektorn, men är inte säker) och just det året så var alla Faluns lucior i tidningen med bild och intervju, lite roligt så här i efterhand.

Den lussevakan var det inget festande för mej, jag tog mitt uppdrag på allvar ;-) istället jobbade jag på en stor konsert i kupolen- Sissel, triple och Oslo gospel. Den turnén på cd- och är fortfarande en av mina mest spelade julskivor!

Så här fin var jag den danäven om bilden är KASS. försökte få med ljusen men den blev visst för stor för bloggen, så ja ja...
Jag var smal på den tiden, även om det inte syns här.

Sista årets lucia var också en historia för sig, vakan hölls på stan och i gruvstugan. Luciatåget blev iaf fint och det är huvudsaken tycker jag!

Nu ska jag gå ner och hämta upp mina barn ur badet, för det är dags att göra lite nytta.

Kram
L.

the magsjuka´s in da house?

Igår satt jag med tentan hela dan, fick in den på minuten! Hade så gräsligt ont i magen i fredags så jag låg flera timmar efter i min planering och det är ett under att jag ens fick in den. Nu återstår att se om den blir godkänd, jag har ingen koll på vad jag skrivit och tänker inte kolla heller. A. och barnen var ute hela dan igår för att jag skulle få skriva ifred, hade aldrig hunnit annars. I natt vaknade jag av att C. stönade i sömnen innan han vaknade. Han kom in till oss och hade vansinnigt ont i magen, så jag väntade bara på att första kräkan skulle komma, men den kom aldrig. Istället gick vi ner och åt lite då det blivit dåligt dåligt med mat igår när de var ute, blåbärssoppan, yoghurten och den rostade mackan gjorde sitt och han somnade i min famn sittandes på en stol i köket. Resten av natten har bestått av en skrikande gråtande C. som haft ONT i magen men inte kräkts och inte varit dålig i magen. På morgonen gick A: upp med honom så jag fick sova då jag varit vaken mer eller mindre sen kl 01.45 (somnade efter 24) Nu på morgonen har han kräkts en gång, men i övrigt är det bara smärtorna i magen som är jobbiga. Jag blev lite rädd att det skulle vara blindtarmen så jag ringde in, men de bedömde på telefon som att han hade lindriga smärtor och symptom och därför skulle avvakta ett par dar... Hoppas på sätt och vis att det är magsjuka och inget annat allvarligare även om det är bland det värsta jag vet! Kalas missade han också, stackarn!!! Nu ska jag äta lite och sen kanske gå till pulkabacken med lilla L. Kram L.

TENTAAAAAAAAAAAAAAAAA

Ojojoj vad ag just nu ångrar att jag tyckte att tentan verkade enkel och rolig! :-(( buhuuu vad den tar tid att skriva!

Som sagt jag skriver skriver skriver och..... axlarna gör svina ont och ryggen med för den delen, kan beror på att jag sitter på min mini-pc och skriver och en hård stol! :-(
(lånad bild)
seriöst! om min hjärna ser ut så där, är det inte konstigt att jag inte får in mer kunskap, den är ju redan full med en massa, hm...matnyttigt??! :-P



Hinner inte skriva så mycket mer än så idag för nu är min paustid slut för en stund, har suttit sen 8 i morse med break för lunch och skolsysterbesök med Cappis.

Ser att ni är några som läser bloggen iaf trots att det är ganska tyst i den, SKOJ! :-)

Kram
L.

å så vidare på nästa!

Se där ja, projektarbetet gick ju superbra, jag är sååå glad!!!
Enbart positiv feedback och lite tips inför framtiden. G med andra ord!

Bara några timmar efter min redovisning kom nästa uppgift- HEMTENTAN! yeey när jag rean var så trött att jag nästna dog (nåja)
Idag har jag alltså suttit i 7 timmar på högskolan och sen efter barnen lagts så satte jag mej igen, fast nu är jag så omotiverad att jag hittar på miljoner med andra MYCKET roligare saker att göra istället...

Nu är det väl lika bra att jag fortsätter om jag inte ska behöva sitta hela lördagen med!

bye bye liv, heey skolarbete!

kram
L.

känner mej som 14 år...

och det inte på det där positiva ungdomliga sättet som jag kanske skulle önska, utan på det där skolaktiga sättet! Varför?
Jo för att idag har jag suttit hela dan och lyssnat på redovisningar på löpande band och såklart fick min grupp den sista tiden av alla- imorgon! Det innebär att jag hela dan hört den ena redovisningen bättre än den andra och ångesten har inte direkt minskat! Därav min känsla, från när högstadiet var som värst och vi alltid skulle redovisa och "träna oss i att stå inför de andra och prata"- tortyr!!

Ja men perfekt tänker kanske ni nu, nu har jag chansen att rätta till mitt arbete, men nej nej så enkelt får det inte vara! arbetet skulle vara inne redan 9 i morse så jag kan inte ändra nånting alls.

Imorgon ska jag stå där och bli bedömd på hur mycket jag lärt mej utantill, gah!

Lika bra att jag fortsätter plugga med andra ord, och plugga är nåt som resten av veckan kommer att bestå av också, för imorgon direkt efter maraton redovisningarna då delas tenorna ut och sen är det HEJ böcker och BYE världen för ett par dar.
Tur att jag inte längre har nån lust att se IDOL då alla mina favoriter redan åkt ut, så jag istället kan koncentrera mej på missbruk och riskbruk, möten i mellanrummet, och annat spännande ;-)

Imorgon ska C. ta bort stygnen i huvudet och efter det kommer morbror hit och åker skidor med honom, vilken toppen dag :-)

kram
L.

hoppa över ån

Man ska inte ropa hej innan man kommit över ån, så det gör jag inte men HEJ vi har inte fått magsjuka...ÄN :-)
Valde trots projektarbete att ha Lua hemma hela torsdagen, lämnade C. på skolan och sen gick vi hem, tänkte bädda ner L. i soffan och sen sätta mej vid datorn och plugga. TÄNKTE ja, L. hade inte alls lust att kolla på film utan att sitta i mitt knä och hur bra går det att plugga då? Nja inte så bra! Hann skriva lite innan telefonen ringde sen blev jag kvar där en stund och klockan rann iväg. Hade bestämt lunchdate med mamma på stan då jag och lilltjejen måste ner och byta filmer på biblan så vi fick brått att göra oss i ordning. Sötaste lilltjejen skulle såklart ha lika kläder som mamma så klädda i strumpbyxor och jeansklänningar och röd/vit/svarta toppar åkte vi ner på stan.

Skulle baaara in på Lindex och köpa nya vantar till L. då hennes var lite tunna, men där var det halva priset på alla skjortor, blusar och stickade tröjor, så en hel hög plagg fick följa med in i provhytten. En julklapp blev det också från mamma till mej- så bra att få sånt som man ändå täntk köpa själv! :-)

Maten hanns inte med, så vi handlade mat och tog med oss, åt den och tog  biblan innan vi hämtade hem C. från skolan.

På eftermiddagen åkte vi till mamma för lite julpyssel, älskar att pyssla och speciellt när jag känner att jag har möjlighet att sitta vilket går hemma hos henne då barnen kan leka med alla leksakerna och är nöjda med det.

Tomtar i massproduktion samt lite julgrisar och andra roliga smågott ;-) kanske kan visa bild senare.

Lua somnade på kökssoffan och när vi skulle åka hem visade det sej att hon fått feber.

Tur hon ändå skulle vara hemma idag.

Nu måste jag fortsätta skriva på mitt projektarbete, är egentligen klar men ska göra några tillägg då klockan gick lite för långsamt när vi gick igenom redovisningen. Arbetet ska presenteras på 1 timme och 15 minuter och jag hade lite för lite.

Ikväll IDOL och pyssel :-)
Sen jag fick in ett arbetsbord i vardagsrummet så kan jag sitta här och greja samtidigt som det är roligt på TV- vilken LYX!

kram!
L.

Ber till en högre makt

När dagen började hade jag inte stora förhoppningar, förutom att sonen raskt studsade ur sängen när han upptäckte att det var första dagen att öppna julkalender. Lua sov gott vidare en timme till, tänk om hon kunde sova på helgen också..

Efter lämning på skola var det dagis tur, kom dit och läste på tavlan -MAGSJUKA men bläää nä vill inte vill inte vill inte!!! fick ändå lov att lämna Lua där då jag skulle till skolan. Ett barn och en fröken var hemma och var sjuk. Andy ringde och berättade att han jobbade i MINUS 27 grader!! INTE ok om du frågar mej!

Pluggade och åkte sen till skolan, lite illamående, pluggade på bra och sen var jag på utv. samtal för minstingen på dagis, väl där fick jag veta att ytterligare ett barn åka på magskiten. OJOJ vad jag skulle vlja ha henne hemma nu!

När jag kom hem och startade datorn fick jag veta att jag vunnit jättefina saker, jag som aldrig vinner så jag är extra glad över det! :-)

Nu ska jag plocka fram spyhink och extra handdukar I F A L L A T T något av barnen skulle bli dålig under natten, är hellre förberedd!

Själv har jag hällt i mej en halv påse vitpepparkorn och ber att vi ska få slippa den här gången! 1o gånger under förra vintern och våren räcker mer än väl!!

god natt!

kram
L.

RSS 2.0