kallt!

ja nu har det varit kallt ett par veckor här, och jag gillar väl det igentligen så man kan vara ute och leka utan att bli blöt.
Men nu är det -20´ och nästan för kallt ute.
Igår jobbade jag och Casper var med mamma i VIka. När jag precis skulle åka till jobbet ringde Anna min kollega och undrade om jag var på väg till jobbet då hon fastnat i Aspeboda.  Hon hade åktfrån Grycksbo men bilen blev överhettad och hon fick lov att stanna för att inte motorn skulle explodera. Jag slängde mej i bilen och hämtade henne då satt stackarn i -20´och frös. Vi kom 5 minuter sent till jobbet men eftersom vi var två så var det lugnt. Men väl framme så upptäckte vi att nåt var fel!!
Det var kallt så in i... och maskiner lät! Vi började titta ut genom gallret och upptäckte att det var fullt med folk och maskiner och att nåt hänt. Tiimarii satte upp en skylt med texten - stängt pga vattenläcka, då insåg vi att denna dag inte skulle bli som den brukar!
Så fort vi öppnat gallret och kunde fråga som hänt fick vi veta att en sprinkler frysit sönder och att den sprutat vatten sen 5 på morgonen, inget larm om detta hade gått.
Vi på vår sida hade klarat oss från vatten men blomsterriket och de andra stackarna hade ett slitsamt göra att sanera och ringa försäkringsbolag. Suck! Blommorna på blomsterriket hade frysit ihjäl förutom allt vatten!
Det var ca 10´ varmt (?) och vi frös. Både ingångarna var stängda så inga kunder tog sej till oss heller. Vi ville stänga både pga inga kunder men även för kylan men fick inte för cheferna. Däremot hämtade vi in min kupevärmare som vi ställde bakom kassan så vi kunde värma oss. Sen var det jackor och vantar på som gällde hela dan. Utan kupevärmaren hade vi inte kunnat stå där så kallt var det. Fingrarna frös och man blev väldigt klumpig.

När jag jobbat klart var det bara hem och värma sej framför brasan och mysa med barnen.

Nu är jag ledig ett par dar som tur är.

Idag blir slapp med familjen!

Ute med barnen

igår var vi ut på Runn hela familjen, meningen var att vi skulle åka skridskor men riktigt så blev det inte!
Vi hade packat matsäck- fika och varmsaft och åkte till Haganäs.
När vi kom ut på isen satte vi på oss skridskorna både jag och Andreas, Andreas var klar först och han tog sen ett par glid ut. Innan jag hade knytit klart mina skrillor hade Andreas redan tagit av sina!! Han har en knöl på foten som är svullen och det gjorde alltför ont att ha skrillorna på.
Jag tog två glid ut sen ramlade jag på en gren som satt fast i isen under snön- shit vad ont det gör med skrillor!! Åkte iaf en bit ut innan skorna åkte på, sen koncentrerade jag mej på att hjälpa Casper åka.
 Han var superduktig trots att han inte åkt på ett år och förra året ville han inte lära sej så igentligen kan man säga att han var helt nybörjare. Han stod på fötterna och på slutet tog han ett par egna skär också. Vi åkte ut till en liiiten ö precis utanför land, ja en bra bit bort från där vi gått ut på isen men iaf, där fikade vi innan vi började gå tillbaka mot bilen. Då hade det redan börjat skymma och det blev några fina bilder. Fast det ser mörkare ut än vad det var!!
Kalla och trötta åkte vi hemåt och åt mat och värmde oss framför brasan, en toppendag med andra ord!                                                     på en av bilderna skymtar Ornäsgården, där Gustaf Wasa gömde sej i ett utedass för den som minns sin historia ´ler´

nytt år

gott nytt år!!
Som vanligt har jag uppdaterat bloggen dåligt, men dessto mer att skriva nu då.
Nyårsafton firade vi hemma, jag ahde en stor tårtbeställning för ett bröllop på 60 pers, så hela fm jobbade jag med den. Tyckte mest jag sa - Nej Lua inte den, NEJ inte röra, AJAJAJAJ osv osv, precis en sån mamma som jag inte vill vara.
På em kom mamma och mormor hit med Casper som sovit hos mamma. Eftersom mamma skulle på fin fest så satte jag upp håret på henne, blev bra med lite pärlor och glitter.
Efter det åkte jag till Rankhyttan och leverans av tårtan. Det är en bit att åka och jag var skitorolig att rasera allt!
Rankhyttan  ligger ute i skogen så jag åkte smala vintriga skogsvägar, eftersom det var kväll så var det mörkt och det glittrade överallt- så vackert!
Allt gick bra och nån timme senare kunde jag vända hemåt.
Tyvärr glömde jag kameran hemma så nån bild på tårtan fick jag aldrig, hoppas på att brudparet fått nån bra som jag kan få sen.
Väl hemma hade familjen redan ätit nyårsmiddagen, så med Lua hängandes i benen åt jag tacorester.
Barnen slocknade och jag och Andreas slötittade på tv innan vi la oss- najs nyårsfirande hahaha.
Så  GOTT NYTT ÅR ALLA!!

RSS 2.0