Äpplen

Idag hände det, min son började första klass! jag kan verkligen inte fatta det!!
Han var så nervös och ville tom hålla handen fast kompisarna såg det.
Läraren verkar bra och jag känner mej lättad!
Efter uppropet fick vi gå hem, vilket vi såklart gjorde, Lua hade tid på dagis till 14 för att jag skulle kunna ägna mej åt C.
När skruttan var hemma igen var det dags för äppelplock och gräsklippning. Jag älskar äppelträd i blom och sen att kunna följa karten under sommaren, men ju närmare hösten vi kommer och äpplena blir fler och fler så ogillar jag dem mer och mer. Det är sinnessjukt vad mycket äpplen jag får varje år, suck!! Trots att jag har plcoakt av massor och bett andra komma hit och plocka så verkar de aldrig ta slut. Idag tror jag att jag samlade ihop ca 200 liter! För jag fyllde soptunnan och komposten samt att jag har 3 tvättkorgar och en lövkorg som står och väntar på att köras till tippen imorgon.

Vet ni någon som vill ha äppeln- hör av er, jag skänker mer än gärna!!

Nu ska jag gå och måla tak...

skolångest

Ja skolångest är bara förnamnet vad jag känner just nu, otroligt jobbigt!
Min egen skolstart är inte ett kärt minne och jag försöker att inte överföra det på C. men det är jobbigt att se när han får ångest över skolstarten. Han har alltid varit sådan att han får ångest över sånt han tror sej inte klara av eller som han aldrig tidigare testat. Även förskoleklassen tyckte han var jobbig till en början och han bad flera gånger om att få gå tillbaka till dagis istället- troligen för att det kändes mer hemvant.

Det är verkligen vemodigt, en otroligt konstig känsla att känna att småbarns livet plötsligt är slut. Jag är 31 och har ett skolbarn!! När andra runt mej börjar få barn, ja då är min småbarns tid över. Jag/ vi är inte längre fria att åka på semester när vi vill, eller som jag drömt om i många år- att kunna bosätta sej utomlands en längre period hur som helst, eller bara vara hemma och mysa om vi vill det, eller... ja bara göra det som faller oss in. Nu vet jag att många människor har det så hela tiden och speciellt när man jobbar, men vi har haft så fria jobb att det har gått att göra avstickare från verkligheten ganska så lätt.

Idag sa Cappe nåt så fint och jag tänkte genast att det där MÅSTE jag komma ihåg att skriva ner, nu sådär en 3 timmar senare, ja då minns jag inte längre vad det var och inte heller har jag hunnit skriva ner det.

Nu är mitt långa(?) sköna sommarlov slut och jag borde lägga mej.

Nästa lov kommer om 41 veckor och hur fort kan inte det gå? fram tills dess är det hårdkörning som gäller!



over and out!

Helgmys

Oj vilken shoppinghelg detta blev! Bra för själen- midre bra för bankkontot!
(lånad bild)

Började fredagen med en tur till Insjön sedan vidare till Sågmyra.
På lördagen var det marknaden på stan sedan kupolen som gällde.
I Insjön hittades endast matnyttigt- nya matlådor till skolstarten, sedan hade jag som vanligt kunnat handla hur mycket som helst i Gripsholmsbutiken men det gjorde jag inte, en stolsdyna till sonen var det som shoppades
I Sågmyra testade vi (med bättre resultat än sist) att äta lunch, det var gott och ingen av oss hade fått tungan avskuren eller ens minsta lilla sår i munnen! Kan det bero på att de verkar ha bytt ut sina trasiga skålar?
Faktiskt inte ens där blev det mycket handlat, inte ens på Calimero!!
Från början var det menat att vi skulle åka till Falun för att köpa lampor som jag hittat på Gruvgatan 13 men dit hann vi inte. jag som snålade lite för att jag skulle kunna handla dem, men men.
På vägen hem ringde mamma och bad att vi skulle stanna och köpa kräftor åt henne så vi stannade till på City Gross. Där fyndades det BIG TIME! Stora krukor i olika modeller att ha utomhus såldes ut för endast 10-30 kronor jag hadlade nästan allihop ;-)
Min snälla mamma hade köpt en tröja till mej häromdagen, men när den skulle provas upptäcktes en massa fula fläckar så hon var och lämnade tillbaka den och fick en ny annan tröja samt fick behålla den hon köpt tidigare då den ändå skulle slängas! Så nu har jag två nya tröjor- OM den första mot all förmodan går att få ren!

Idag var det Borlänge marknad som hägrade så efter körövning för mej så åkte vi ner dit, som vanligt väldigt trökigt :-(
Barnen fick åka lite karusell och sedan tog vi en tur genom loppisen och faktiskt fyndade lite till :-) Cappe köpte lite militärleksaker och en hel låda full med kaplastavar för endast 50:-

(bild lånad)

Lunch på Agnes och sedan till kupolen för att leta presenter till morgonedagens barnkalas. Visade sej att BR hade rea, så det köptes lite extra saker att lägga i gömmorna förutom presenter.
Kläder inför sonens skolstart på måndag letades men där gick vi bet.
Slutligen köptes lite presenter som vi ska ha med oss imorgon när vi ska till min äldsta barndomskompis kolonilott och fika. SÅ glad över dessa stunder!! Vi brukar försöka träffas några gånger om året, och varje advent så har vi adventsfika tillsammans. Underbara människor och skulle det hända något så vet jag att jag har dem oavsett!! Bodde hemma hos dem när jag var liten och allt var som struligast i min egen familj. <3  i massor till dem!!!!

Nu ska jag ragga upp karlen min och kolla om han vill sätta upp lite tak tillsammans med mej så vi kan kolla på film sen när barnen somnat.

Kanske ska sluta cirkeln med att se "Snabba cash"?... ja jag tror att det blir så!

Tankar

Sitter här med regnet smattrande utanför, och tänker på sommaren som gått, för idag känns det verkligen som att hösten är här. Har varit förbi på dagis en stund så lillskruttan fick känna på innan allvaret drar igång nästa vecka, eller egentligen om 2 veckor, hon har inte varit där på 12 veckor så det kändes nödvändigt.
Lua som älskar sitt dagis drog igång på en gång och lekte med alla kompisarna samtidigt som hon såklart var tvungen att testa lite...
Om ett par dar åker vi tillbaka till Gotland då jag ska dit och sjunga, ska bli skönt att komma iväg en vända till! Även om jag ska jobba lite så blir det lite som en minisemester. Den här gången ska jag handla lite mer théer och kanske lite annat också, blev tipsad om en fin butik på södra Gotland som jag kanske kan ta mej till.
Jag har kämpat med innertaket i hallen men har fått se mej besegrad då armarna inte räcker till, men idag kommer min UNDERBARA bror hit och hjälper mej. Min tanke är att hallen ska vara klar när vi åker nästa vecka! Vill kunna handla saker till hallen och bara få det fint nu!! Efter snart 7 år i detta renoveringskaos så orkar jag inte mer. Jag orkar inte se byggdamm, hål i golv, lister som fattas och dörrfoder som saknas... Nu vill jag få det fint runt mej!
Dessutom att hålla på själv när A. jobbar är inte så roligt och han varken orkar, har lust eller hinner hålla på när han är hemma 1-2 dar per vecka.

Det perfekta boendet är för oss ett hus med bara vanligt underhåll, ingen renovering ALLS, ett hus att bara bo i! Lägenhet känns inte som ett alternativ för min del då jag mår riktigt dåligt i sådana!

När jag tänker efter så har vi nog hunnit med en massa saker på vårat hus även om det inte alls känns så, önskar jag hade kort så jag lkunde visa er hur huset såg ut när vi köpte det 2003.
En liten kort lista på saker vi faktiskt har hunnit med:
*Bytt all el samt dragit el på övervåningen
* Bytt stammar från golvet i källaren och hela vägen upp
* installerat fjärrvärme
* lagat skorstenen och installerat täljstenskamin
* rivit väggar och byggt upp nya
* byggt kök
* byggt tvättstuga
*installerat luft-värmepump
* byggt 3 sovrum, allrum, garderob samt badrum på övervåning, endast 1 vägg finns kvar av de som fanns
* byggt en ny hall
* dränerat
* börjat renovera fönster
* slagit igen ett fönster
* sen finna allt annat smått som nya tak, golv tapeter osv

Ja när jag tänker tillbaka så ser jag att vi nog jobbat på ganska bra trots allt och förhoppningsvis får vi tillbaka pengarna vi lagt när vi säljer...den dan...

Nu ska jag stoppa i mina trötta barn lite mat innan det är dags för takuppsättning


Semester

Igår hade vi en trevlig dag tillsammans med svåger med familj. En sen frukost på altanen och sedan iväg till stranden i Åminne. Ljuvligt med 29´, sol och...skitkallt vatten :-( jag som hade tänkt bada massor i havet och saltvattnet, men men. Inte ens barnen var sugna på att  hoppa i trots det långgrunda vattnet och sandbotten. Vi gissar på att det är 16-17´ i vattnet nu.
På eftermiddagen åkte vi till huset där vi bor, duschade och bytte om, sen bar det av till Visby- me like!
VI trängde in oss allihop i vår bil- tur vi har så stor bil- 4 vuxna och 3 barn samt en barnvagn fick plats :-)
Åt på restauragnen Lilla elefant och sedan gick vi genom stan ner till hamnen. Riktigt mysigt!! jag älskar Visby, det är verkligen som att vara utomlands med alla gränder, ringmuren och utsatta palmer lite här och var. I hamnen fanns som vanligt en massa stora båtar och barnen var så nöjda över att få se dem, speciellt "piratskeppet" som låg där.
Kvällen avslutades med ett besök i saluhallen och GLASS!! 140 sorter har de där, helt sjukt mycket glass!!
Både "vanlig" glass, gotländs glass och Ben&Jerry mmmmm......
En marängsviss med "yoghurt smultron, chokolat ship samt en kula Ben & Jerry´s cherrychokolatglass, grädde, rån, maränger, vitchokladsås samt nötkross! Vi delade jag och A. Barnen tog varsin- Lua en calippo! och Cappe en våffla med en kula "Harry Potter"- lika sliskig som det låter. Glassen åt vi i hamnen och sedan traskade vi uppför backarna mot bilen. Kvällen gillades hos alla, glassen var såklart min favorit medans barnen mest uppskattade "Tomten som sov" i ett skyltfönster.

Får se vad morgondagen har att erbjuda :-)

RSS 2.0