sommarstuga dag

idag har vi varit u sommarstugan, nästan hela klanen. Det fanns och finns massor att göra där så en heldag tillsammans var verkligen behövlig.
Gräsklippning, rensning i rabatterna, plantering, lagning av trasiga vattenrör...
Ja man vet att man lever när det är dags för öppning av stugan.
Vi hade iaf tur med vädret, solen var på sitt bästa humör och vi har njutit av att vara ute.
Barnen hann med ett par bad i sjön också, Casper njöt- Lua frös och tyckte inte alls att det var njutbart.
Mamma och Andreas badade de också.

Lua började badandet i en gammal zinkbalja

på väg ner till stranden

stuggu sett från allmänningen

båtbryggan


Lua badar

mamma simmar i det kanske 17´ vattnet

Andreas försöker bada

Cappe nybadad

Ja en fot eller 2 doppade jag iallafall


nu längtar jag efter varmare vatten så man kan doppa sej när det blir så här varma dagar

mitt i natten

här sitter jag mitt i natten och skriver.
Allt jag skrev häromdan försvann så jag tappade sugen på att skriva.

Det har verkligen varit en annorlunda vecka för mej. Jag har jobbat en hel del och det har varit skoj.
I onsdags hade jag en riktig skitdag då allt som kunde gå fel gick fel, hade en riktig sammandrabbning med en som jobbar på barnomsorgsplaceringen. SKITGUBBE!! jag kände genom telefonen hur han satt där och log och såg ner på mej, en desperat mamma som inte hade en chans mot stora stygga vargen. Lua fick ingen plats på dagis där vi bor nu heller vilket gjorde mej ordentligt upprörd kan jag lova. Vi ska alltså i höst ha ett barn 1 mil ifrån oss på dagis och ett barn på samma gata som vi bor på. Jag blir så jävla arg!!!! Varför ska Lua drabbas av att Casper har allergi???? Måste hon verkligen göra det, hon drabbas på så många sätt ändå. Kan det inte räcka med ett barn i familjen som står utan kompisar i området? Ska hon också behöva göra det?
SKit blir arg bara jag skriver om det.
Efter det åkte jag till jobbet, och jag vet inte vad jag ska skriva men fy vad jag kände mej ensam. De har anställt en sommarvikarie eftersom jag inte kunde ta de passen. Här blir jag varslad pga arbetsbrist och sen erbjuden ett sommarvikariat. Jag får inte ihop det!! Om de nu ska klara sej utan mej varför ska de då ta in nytt folk, får de inte lov att klara sej utan mej då???
Ja ja inget jag kan göra åt saken, men det känns verkligen jättekonstigt!

Har även fått veta att tjänsten som jag hade förtur på har tillsatts av annan sökande- hur nu det har gått till?!
Måste ringa facket på måndag!

Ja som ni ser (om det är nån som läser) så har mitt humör inte varit på topp!
Och idag har det kanske inte varit bättre då solen sken och värmde skönt så jobbade jag- mitt sista pass, så från idag så är jag arbetslös....skitliv!
Nu kan jag inte skriva mer för då gråter jag igen.
Bättre att gå och försöka sova!

jag har gjort det...

jag har gjort det jag trodde att jag aldrig skulle göra, el jag har tidigare lovat mej själv att aldrig göra det!
Jag har köpt en studsmatta, en sån där livsfarlig sak som barnen kan ramla och slå sej på. Visserligen har den nät, men ändå.
VI insåg för ett tag sen att det var verkligen behövligt för både Casper och Lua så nu slog vi till. Kan väl inte säga att jag älskar den massor, men jag tror ändå att den blir bar här hemma.
Barnen får nåt att underhålla sej med när vi vuxna tråkiga föräldrar måste göra annat, vilket händer alldeles för ofta enligt barnen. Sen är den bra att göra av med energi på både som vuxen och barn, kanske ge lite motion också.

Jobbar hela veckan nu, det är min sista vecka och det känns både fruktansvärt sorgligt och lite skönt att få vara med barnen i sommar.


långhelg

Vad allt blir uppochner vid minsta lilla förändring! Igår var vi hem till kompisar och grillade, vi hade väldigt trevligt och tiden sprang iväg! Barnen var i sitt esse och hamnade inte i säng förens klockan var närmare 22. Vad gör väl det sa vi för vi är lediga och barnen kan sova imorgon bitti. Men barn gör inte alltid som vi föräldrar tänkt, utan båda barnen vaknade klockan 7! Deras pappa gick upp med dem då mamman i familjen inte fick upp ögonlocken. När mamman sen kom ner i elvatiden då låg 2/4 av familjen på soffan och sov så skönt, och Casper han lekte!

Så nu på kvällen tänkte vi slänga barnen i säng tidigt, men tjooo att de ville. Lua var utsövd och Casper han ville inte heller sova. Förstår hur viktigt det är med rutiner, men vad tråkigt om man aldrig kan göra nåt oväntat! Så jag tar den smällen,barnen mår inte dåligt av detta oväntade, spännande nya. Men jag skulle önska att de sov lite mer- när JAG vill att de ska sova!

Nu är min långhelg?? slut och imorgon börjar jobbet igen.
Trevlig helg på er alla lediga!

Utkast: Idag har ...

Idag har Bagarberta varit på besök i den öhrnskahuset, det var längesen sist och idag var vädret så tråkigt så idag passade det bra.
Lite bullar av olika sort - blåbärsbullar, butterkaka och vanliga kanelsnurror. Sen hanns en sats med pina colada muffins i amerikansk storlek med också.

            

                                  



Sen åkte vi på vårfest på dagis. Eftersom det var sista gången för Casper så kändes det viktigt trots att vi varit hemma hela veckan.
Barnen började med att sjunga några sånger för oss och tom Casper var med och sjöng!! Det var första gången som han var med frivilligt!!
Sen hade "rosagruppen"- 5-årsgruppen en liten venisage för oss med bilder och annat från deras verksamhet. SÅ stolt jag kände mej när jag såg det min son gjort!! 
Den fröken som var inne och visade bilderna sa att hon de sista veckorna sett en enorm utveckling hos Casper och att han ligger ca 6 månader efter de andra 2 barnen i gruppen (de är bara 3 st 5-åringar) MEN han är 7 månader och 6 månader yngre än dem, och de har äldre syskon! Så vaddå sen som de sagt tidigare??
Hon erkände att de nog haft lite fel om hans utveckling!!


                                      

Lua till vänster i rosa jacka och vit mössa         
                                                                          

Casper står bakom de andra barnen, men han gör rörelserna,
fröken tittar på honom och ser att han är med!!



Bild från helgen:    Mina barn fick för sej att pulkaåkning var grejen!                 

             
                                                        

Min stora tjej går på toaletten!!
Stolt som en tupp är hon också. Pall och en serietidning ska vara med för så gör ju brorsan ;) :)




Lua väntar på att det ska åka förbli nåt roligt, som en lastbil, moped eller buss.
Ja en cykel är inte heller helt fel.
      




  

halsont ont ont ont

Ja den här helgen har jag haft ont- riktigt ont!
Som den värsta unge beklagade jag mej, trodde att jag skulle dö för att det gjorde så ont- i HALSEN, men snälla lilla Lin skärp dej! Vem har inte haft ont i halsen nån gång, alla vet att det gör ont, och att det går över!
Det började i torsdags på morgonen och sen ökade det rejält under dagen. På kvällen när jag och mamma var på husvisning hade jag jätteont och sen på coop när mamma kom på att hon skulle fynda pelagoner då var det hemskt!
Hela natten var jag vaken sen för jag kunde inte svälja, det kom upp igen (sorry detaljerna). På morognen ringde jag vc och de sa att det absolut inte kunde vara streptokocker för då skulle jag ha hög feber och lite andra symtom. Ja ja svarade jag och hittade på att jag haft ont i flera dagar, men fick en tid på em och de ville att jag skulle komma in om det blev värre.
På em åkte jag dit och fick träffa en undersköterska som inte trodde att det var streptokocker och sen en läkare, som sa att det var nåt virus- för det var INTE streptokocker. Nä nä men jag vill att ni tar ett halsprov iallafall!
Så först togs tempen- 37,7` så nej ingen feber sen togs ett stick i fingret och nja sänka på 22 är väl inget att klaga på, lite virus.
SÅ ett halsprov togs och JA JAG AHR STREPTOKOCKER!!! Jag sa ju det!!
Fick ett hmpf av doktorn och medicin, order om att vara tyst och vila rösten samt att sjukskriva mej i minst en vecka.
   Sen ringde jag dagis för att berätta att smittan kommit till oss, och fick då veta att det tidigare?? sjuka barnet redan var tillbaka på dagis- ingen veckovila här inte. SUCK!

Så nu i helgen har vi inte gjort mycket alls, och det har varit ganska skönt.
Lite lek, och lite påta i trädgården när orken fallit på.
Hade tagit lite kort, men nu krånglar kameran/datorn för jag får inte över korten- så kan det gå.

En vänlig grönska

jag har alltid suckat över denna pollenhysteri som varit i min familj, själv har jag längtat efter våren och de goda dofterna, nykläckta löv och blommor i alla dess färger.
Mannen min har bara suckat och vi har inte kunnat göra än det ena än det andra. Sen fick jag ett barn med pollenallergi och blev lite mer förstående, för jag ville ju inte att han skulle må dåligt!!!
Men nu i år så har jag börjat acceptera att jag själv kanske inte heller tål denna vackra grönska så bra som jag vill.
Eftersom jag ammar fortfarande så får jag inte ta allergimedicin utan går här med svidig näsa och kli, och nu förstår jag hur A. har mått hela tiden. Jag skulle aldrig erkänna det för honom, hehe så hoppas han inte läser det här.

                                                                                   

Imorgon ska jag träffa min handledare på ams (om hon inte ställer in igen) och sen ska jag på husvisning. Det ska bli spännande, verkligen!!
Om mamma visar sej vilja ha det huset då måste vi snabbt bestämma  om vi vill ta över hennes hus. Annars kanske vi vill ha huset som vi ska titta på, den risken finns verkligen!!
Jag älskar vårat hus och möjligheterna som finns i det, men hatar miljön runt omkring. För få barn och för mycket bilar i hög hastighet!

Eftersom jag inte kan svara på svar i bloggen så skriver jag här.
Sandra: du är så välkommen till stan, lunch vore så kul!!
 Och tack för komplimangen!!

Nu ska jag sova skönhetssömn det behöver jag!!


vardag igen

Så var helgen slut för den här gången, men när jag vaknar imorgon igen så är det väl fredag, nä ok inte riktigt men nästan iaf.
Jobbar ett par dar den här veckan, ska bli skoj!
I helgen har jag gått upp 10 kg minst, kalas med tårta och kakor i mängd och sen besök hela söndagen med fika som följd.
Kalas ja! Var och firade Lucas 2 års-dag och barnen lekte i flera timmar nöjt. Casper älskar studsmattan så vi måste nog snart köpa en vi med, trots A.s protester. Det finns inget annat som är så effektivt för Casper att få utlopp för sin energi!!
Tack familjen Johansson!!!

Idag började vi städa datarummet- sorterade papper och  slängde massor. Sen fick vi besök, så städet får fortsätta en annan dag!
vi åt kyckling i ugn med pepparrot och äppelsås, blev supernajs!! med greksallad och pommes för den som ville.
Sen hemlagad äppelpaj med vaniljgrädde till efterrätt. åhhhhh måste börja mitt nya liv snart!
Åt så magen står åt 4 håll!


Imorgon är det sång som gäller!

Länge leve hockeyn

Idag har Andreas varit hemma med barnen eftersom Casper fick feber av sprutan. Jag däremot har haft personalmöte, kändes lite konstigt då jag bara har några pass kvar, men men.
Sen hem och städa eftersom vi skulle få besök.
Jessica har varit här 2 vändor idag, jätteroligt!!
Sen har min bror och jag skapat :) eller vi har försökt göra klart inbjudningarna, vilket inte alls gick så fort som jag tänkt mej då Andreas var kvick och snodde brorsan för datasnack. Suck tog ett par timmar innan vi ens kom i gång.
Men nu så har jag nog kläm på vad som ska skrivas så vi kan skicka ut dem i tid.

Ikväll är det hockey som gäller i det gahnströmskahuset, så jag har fritt att göra vad jag vill- utom att titta på tv- om jag inte vill se hockey.
Är så trött på sport, är det inte hockey så är det os, vm, em, sm eller nåt annat, i nån annan sport. Inte för att vi vill se i det här hushållet, men favortiprogrammen är ofta inställda pga sport.
Jag är en rutinmänniska och gillar inte när mina tv-rutiner bryts. Hahaha som att jag ser såå mycket på tv då?!

Imorgon ska jag jobba, barnen ska vara med mamma i Falun och sen är det ledig helg, med flera barnkalas. Sånt gillar jag!

håhå jaja

börjar känna mej gammal, har idag exakt 52 dagar kvar av min ungdomstid :) sen...

Just idag känner jag mej extra gammal bara för att det känns att barnen börjar bli stora.
Casper var i morse på 5 ½ års koll och utskrivning från bvc, det gick väl ganska bra. När Cappe såg att stora otäcka sprutan kom fram protesterade han genom att berätta att han minnsan inte gillade sprutor han! Hur det var så satt han kvar i mitt knä utan protester och doktorn tog sprutan utan att C gav ett enda ljud ifrån sej, min älskade starka son!! Sköterskan blev imponerad! Hon hade vänt sej om en sekund och när hon vände tillbaka var det klart.
Sen berättade Casper om en kompis som hade fått en ring för att han var duktig att ta sprutan- ja ha jag fattade piken! Så i morgon efter p-mötet ska jag köpa nåt fint till honom.
Nu på kvällen fick han feber, hans sätt att visa att kroppen inte orkar mer. Jag ifrågasatte om det verkligen var bra att ta sprutan nu när han inte mår bra, men fick svaret att det inte var några problem utan snarare tvärtom. Och där sitter vi nu med ett mycket klent barn.

Häromdan började Lua gå på pottan helt frivilligt, hon har tidigare totalvägrat (utom 1 gång) flera gånger gick hon dit så hon var blöjfri flera timmar.
Idag var hon också blöjfri och när vi var uppe så började hon dra i mej lite oroligt, jag fattade snabbt och frågade om hon var kissnödig, vilket hon var. Så vi gick till toaletten då ingen potta fanns i närheten och ja hon kissade stolt! Älskade unge, vad stor du börjar bli!!


imorgon är en annan dag

Idag har jag haft en lite bättre dag än igår då hela dan kraschade efter ett samtal med min chef. Usch och fy vad arg jag har varit sen dess! Ska inte gå in närmare på det men.....

Andreas sa en gång i dag precis det här, och ja det kanske stämmer förutom att jag inte har råd att bära prada!
http://tycktillom.se/img/b/9173132454.jpg

Nu har jag iaf pratat med facket, både Kommunal och handels samt a-kassan och de var alla rörande överens, tyvärr.
För min del innebar det att jag idag tackat nej till 2 jobb, varav det enda på mitt nuvarande. Känns så tråkigt men vad ska jag göra???
Nu har jag 4 pass kvar på Albrekts sen är det slut, ska jag skratta eller gråta?

Det positiva med det hela är att jag nu kommer vara hemma med barnen i sommar, något jag i stortsett aldrig varit tidigare. Ev kommer A. att jobba endel och då känns det skönt att slippa pussla för en gångsskull!

Dessutom har jag idag fått klart festlokal så snart smäller det

                                                                PARTY PARTY PARTY

                             med                          http://partysuppliesonline.com/pool/pool-party-supplies.jpgoch skratt




                         gott att                               http://www.charmingrags.se/images/drinkar.jpg





            förhoppningsvis  god                   http://www.konditorns.se/images/buffe6.jpg






             och en... nej vänta hur hamnade den här bilden här?     http://www.realcitizen.info/info_kuvat/Q20_A3_1.jpg  ja ja en del blir det väl att städa  antar jag


                                               http://www.physicsdaily.com/physics/upload/8/80/Smiley.png 

arbetsförmedling??

Idag har min handledare??? på arbetsförmedlingen ringt återbud igen...för ja jag vet inte längre vilken gång i ordningen!
Tur att det är hon som ändrar och inte jag för då skulle jag väl bli av med a-kassan på en gång förstår jag.
Min förra handledare var otrevlig i telefon och jag funderade skarpt på att byta, men rätt som det var så fick jag ett brev om att jag fått en ny kontaktperson. Jag ringde henne som avtalat utan resultat tillslut så ringde jag växeln och fick veta att hon var ledig. När hon hörde av sej bestämde vi en tid...som blev en ny tid, som blev en ny tid.... så jag har ännu ej träffat henne och har haft henne sen november tror jag.
Men hon är iaf trevlig till skillnad mot anda handläggare!
El vad säger du Andy?

hahaha

jag hinner inte med att skriva här just nu.
Livet är ett hån, fast jag är arbetslös så hinner jag inte ens hälften av vad jag behöver!
Hur hinner man med jobb, hus, familj och allt annat som behöver göras??

Jag har varit på intervju och det gick sådär, de lät intresserade, men de kunde inte erbjuda det jag ville. Ska höras på tisdag så får vi se hur det blir.
Helst vill jag jobba med det jag är utbildad- såklart annars vill jag ha ett stimulerande jobb där jag får vara kreativ och träffa folk. I ett ensam jobb mer eller mindre utan kollegor kommer jag klättra på väggarna- så mycket känner jag mej själv!
Så bla därför kommer jag nog tacka nej till de få timmar som de kunde erbjuda.

Men ajg har lämnat in en ansökan till vår konkurrentbutik i huset där jag jobbar. Har förtur men har nu fått veta att många sökt tjänsten, konstigt nog eftersom det bara är 5h/v. Vem vill ha det om man inte måste liksom?
Dessutom undrar jag hur så många fått veta om tjänsten då det var en intern annons som bara var ute ett par dar. Men ja ja, bara allt går rätt till så är jag nöjd.

Har lämnat in ett par ansökningar till och de hoppas jag lite mer på, men får se om de hör av sej!!

I helgen har jag jobbat, utöver det har vi bara varit hemma och myst i solen.
Mycket grillat har det blivit också, precis som det ska när vädret tillåter!

I veckan händer mycket, bvc med Casper, möte med ams och lite annat.

Förresten så har vi bokat in oss på en husvisning ;)
Tingeling...

RSS 2.0