My house

Lovade häromdan att jag skulle lägga upp lite bilder från mitt hem, här kommer några.
Idag blir det bilder från övervåningen och ja ni får hålla till godo- jag vet att det saknas dörrfoder och lister, men det kommer...nångång ;-)
Cappes rum, med den nya tapeten, sett från sängen.

sängalkoven och dörren till höger. Han har ett väldigt litet rum precis som vi andra- huset är bara 84m2
en av vårat sovrum, älskar fortfarande tapeten!

den hembyggda garderoben som jag slet med och panelade och målade bara några dagar innan Lua föddes- fortfarande saknas lister...

vår pyttelilla nybyggda toalett. Det här var en del av allrummet/ en stor garderob när vi köpte huset. Inte ens rör fanns dragna så ja, jag är stolt över att vi fick till det tillslut!

För att få plats med handfat var vi tvungna att kompromissa lite, blev ett handfat jag gillar, men bänken fick vi bygga själva för det fanns ingen med rätt mått.

Mellanplan kommer en annan dag, måste ta kort först, det hanns inte med sist.

Nu ska jag plugga en stund innan jag tar tag i städningen, det har varit helg och då hinner inte vi städa till skillnad mot många andra, istället har vi försökt göra lite nytta ute.

Cappe har varit på sitt första riktiga disco, åh min lilla plutt har blivit en discograbb! Sockerchockad och supernöjd kom hen hem efteråt.
På lördagen målade jag och målade och målade, ja ett evighetsprojekt är det att få huset klart! Nu var det hallen som fick sej en genomgång, men det kommer att bli så bra! Bilder kommer när nya givare kommit på plats och den sista väggbiten samt takbiten. Nytt golv ska läggas också :)

På söndagen var jag iväg och sjöng, när jag kom hem hade A. lagt ut markduk och börjat fylla på med grus igen, jag bytte om och hjälpte honom, så nu har vi gjort vad vi kan där- måste beställa hem mer grus. Det kommer också bli så bra! Efter det tog vi en tripp till Sågmyra då snälla Sofia hittat en lampa i precis min stil på www.familjebutiken.blogspot.com tyvärr var den alldeles för liten, så jag letar vidare. Har ni sett en fin industrilampa inte alltför ruff så hojta gärna till!!
En hel del annat hittade jag dock, och bilder på det kan ni få se sen.
Nu måste jag sätta fart här hemma om det ska bli någon ordning!

Kram



Lampbrist

Den här helgen har jag bestämt mej för att få en massa saker gjorda, en del har jag hunnit, andra inte!
Eftersom det tydligen ska vara så jävligt att det regnar hela tiden nu när vi grävt upp marken (igen) så hann iaf inte det bli klart! Hur jag än försöker så kan jag inte glömma hur det vräkte ner när vi grävt upp marken för dräneringen, och detta är väl ungefär lika! Någon jävlas med oss det är jag helt säker på.
Jag har inte varit utanför dörren idag utan har koncentrerat mej på att måla klart hallen. Kändes som att det var ett nödvändigt val om det ska bli klart nån gång. Det tog hela dan men sen var sista väggen samt dörrarna målade, fodrena satte jag på plats och målade också, nu känns det bättre! Golv, en liiten bit tak och den sista väggen som ska byggas, sen är det bara att möblera! Äntligen!!!
Cappe var med mamma på Harry Potter dag och var supernöjd när de kom tillbaka och han fått en köttätande växt på köpet. Han har försökt mata den hela dan sen haha
Lua hon har varit ute i regnet och sen föjde hon med pappa och handlade godis.

Imorgon ska jag sjunga sen åker vi ev till Sågmyra eftersom Sofia sett en lampa på Calimeros blogg som är precis vad jag söker. Hoppas att den inte är alltför dyr då jag vill ha två stycken över köksbordet.
Har nyligen räknat ut att vi i detta hus lider stor brist på lampor (mamma är tokig på oss) och för att det ska finnas lampor i alla rum så måste det inhandlas 10 taklampor och minst 3 fönster/bordslampor. Inte för att vi har 10 rum, men hallen behöver 2 och köket behöver 2 sen är det vardagsrum, datarum, Luas sovrum, vårat sovrum, Cappes sovrum samt allrum uppe som behöver. Tur att det är så kul att handla! :-)

Over and out!

Nu ska jag hoppa i badet så jag är ren till sjungandet imorgon!

Fullt ös- medvetslös

Jag vet inte om det är stressen och mängden saker som ska hinnas med, eller om det är höstens intågande som gör det! Men jag är så slut! SKulle gärna sova eller ja bara sätta mej i soffan och göra INGENTING utan att känna att jag borde....
Läser en kurs som borde vara väldigt intressant, men nu har jag inte alls lust att öppna böckerna.
Idag tog sambon tag i vår infart, och ja jag ska verkligen inte klaga över det, men suck det gick ju inte att färdigställa utan nu står den uppgrävd med en stor jordhög i ena änden och allt grus tippat på vår lilla vad jag nu ska kalla det, uteplats?? det är lerigt och asfalten är högre än själva infarten. NU när hela blev uppgrävd insåg vi att underarbete inte alls existerade utan det måste grävas upp mer och göras från början, och när ska det finnas tid till det?

Hallen står halvfärdig och det fattas lister överallt (el nja men nästan) och jag orkar inte mer nu!

Eller så är det helt enkelt så att hösten som vanligt gjort med deprimerad och trött och att det är bristen på en gemensam semester som är problemet? Vad vet jag?
Jo en sak och det är att jag ska gå och lägga mej strax, för nu är det dags för pensionärer och Lin att sova.
God natt!

Kan nån förklara för mej?

Jag känner att jag bara blir mer och mer irriterad över debatten om SD efter valet!
Tro nu snälla människor INTE att jag är rasist, har eller kommer någonsin att rösta på dem, MEN varför är debatten så hetsk mot alla dem som har röstat på detta rasseparti?
Med all rätt tycker jag att vi ska ifrågasätta deras politik och deras människosyn, men gör det saken bättre att hoppa på dessa människor?
Det som jag anser saknas i debatten är huruvida det är ok att diskriminera andra människor oavsett om de kommer från ett annat land eller om de är homosexuella!
INGEN jag har pratat med har överhuvudtaget tagit upp det faktum att KD (Kristdemokraterna) är emot homosexuellas rätt till adoption/få barn och inte heller vill de att präster ska tvingas viga homosexuella par. FY FAN vad jag blir upprörd över detta! Det är minst lika diskriminerande, men den diskussionen har på nåt sätt tystats ner och fallit bort. Smart alliansen?

Jag kan ainte påstå att jag är direkt imponerad av Sveriges befolkning och röstningen heller, men jag erkänner mej besegrad och säger grattis Sverige, Mindre till de "fattiga" mer till de rika och sen rasister och homofober på det- Grattis Sverige!

Fast om jag nu ska dra det lite längre, är det så konstigt att SD fick så många röster egentligen? Jag menar vi har ju faktiskt en högerregering sen fyra år tillbaka, och då är ju inte ett steg till till höger speciellt långt, eller?

Har ni ett svar på mina frågor så skriv gärna!
Jag vill verkligen ha ett svar på detta!


effektiva dagar= bra dagar!

Klockan är lunch och jag har redan hunnit massor! Lämnat barnen varit till skolan  ett par timmar, handlat krukor, handlat mat, tvättat 1 maskin, nu står plommonsylt och äppelsaft på listan, men först ska jag tända en härligt värmande brasa. Vad skulle jag göra utan min kamin?

I eftermiddag ska jag iväg och köpa/beställa golv- jag ska äntligen få ett riktigt golv i köket och hallen, vi ska även lägga in nytt i datarummet. Frågan är omvi inte ska ta och plocka ner taket i datarummet och göra iordninge det med när vi ändå håller på...

Kan hända att det snart kommer lite bilder på mitt hem nu när det händer grejer- äntligen!

Nu kallar plommonen på mej...


valångest?

Ja har ni valångest? Är ni trötta på allt valprat eller är ni engagerade?
Själv är jag intresserad, ganska engagerad och fruktansvärt trött på allt skitkastande!
Idag lyssnade jag på Mix Megapol (som vanligt på morgnarna) och jag håller så med Adam, han pratar om fair play och allt skitkastande, det är då framförallt Expressen han pratar om och deras motkanmpanj mot det rödgröna blocket. Jag har inte under denna kampanj en enda gång hört någon från det rödgröna prata om skattefifflande borgerliga eller skandaler med tv-licensen men Monas toblerone för 15 år sen kommer upp iderligen. Är det så att de inte har något annat på henne så de måste smutskasta henne för det fortfarande isåfall snacka om en ren människa!

Kan inte säga att jag är en socialdemokrat men jag är utan tvivel en rödgrön väljare, för mej finns inga alternativ!
För mej är det så konstigt att det svenska folket röstar efter dueller och utgången på den istället för att se fakta och hur Sverige blivit under 4 år. Hur otroligt många människor som kastats ut ur samhällets trygghet och tvingas sälja sina hus7 lägenheter för att bosätta sej på ett ställa som socialen anser lämpligt. Jag säger inte att allt var bra på G. Perssons tid men det är verkligen INTE bättre nu!

Sveriges enda arbetarparti eller vad kallar sej Moderaterna numera? hur kommer det sej då att jag helt plötsligt stod utan jobb? Jo för att systemet såg till att jag tjänade på att stämpla heltid istället för att fortsätta att jobba mej uppåt och fylla ut med a-kassa. Jag fick lov att börja tacka nej till arbeten jag erbjöds- med a-kassans godkännande! Det var tom så att de sa åt mej att tacka nej till flera av jobben! Sunt? nej verkligen inte!

Läste en kille i min ålder som skrev på sin fb hur otrevliga s-väljarna var när han som moderat kom och ringde på deras dörr, framförallt var det de äldre som var otrevliga menade han.
Min första tanke var att han såklart visste att alla moderater skulle vara supertrevliga om en sosse kom och ringde på dörren under middagen eller läggningen av barnen, nja skulle inte tro det! Desstuom skrevs om hur konservativa de äldre var som inte fattade... jag skulle vilja säga- "Oj vad konservativt att göra som Gehovas vittnen gjort den länge- knacka dörr"  Vilket nytänkande!!

Nej det som gör mej förvånad, fundersam samt orolig är att
*Svenska foket lyssnar på valsnacket stället för att titta på verkligheten,
*att man låter sej luras av Reinfeldts prat och röst som är tränad till ett lugn och övertygande,
*att man ser bort på skitsnacket om motståndarna,
* att de blå har så mycket mer pengar att lägga på valkampanjandet att de verkar överlägsna
* att så många säger att de inte vet vad de ska rösta på och därför väljer blått...

Jag tänker rösta rödgrönt, på söndag, för min egen och för andras skull- då framförallt de utsatta och inte lika starka människorna som är utan pengar och inte kan hävda sej lika bra!

Mina skäl till mitt val är bla:
* tänker på min och andras  ekonomi
* de har en skolpolitik som jag tycker är bra
* är de står upp för de som är i underläge inte bara för de som har pengar
* en sund livssyn
* jag har inte massa pengar på banken och därför inte har råd att betala min egen sjukvård
* tycker att det är helfel att vi ska gå mot ett amerikanskt synsätt på medmänniskorna och det sociala nätverket- när USA försöker ta sej därifrån!

Nu ska jag åka och läsa rättsfall och domar, bla en om en härva med infyttade svenskar som lurar systemet och håvar in pengar genom en man som påstår sej vara cp-skadad. Ja man kan aldrig sluta förvånas, tänk att både läkare, specialister osv blev så lurade!

Tack för ordet!
*

Jag tävlar!

Var med ni med och tävla om dessa fina dalahästar som Lina i Avesta gör!

http://homebylina.blogspot.com

RSS 2.0