dagar som dessa

har jag förmågan att bli lite sentimental!
Jag älskar alla födelsedagar- utom mina barns, låter konstigt ja jag vet.
Vill inget hellre än att mina barn ska bli stora och upptäcka världen friska och med nyfikenhet. Men just på deras födelsedagar tycker jag att det är lite jobbigt att de fyller år och blir ett år äldre. Inte för att de fyller år utan för att de blir just äldre!
Kan inte fatta att tiden går så fort, och det liksom hoppar på en på födelsedagarna!
Min stora underbara, finaste, älskade son- mammas bästa fyller 5 år idag! Och jag kan faktiskt inte förstå vart tiden tagit vägen, och undrar självklart om vi gett dej det bästa av dina första 5 år? Jag hoppas och tror det!
Tänkte lite kort berätta om hur det var den där dagen för 5 år sen den 26 november 2003.
Eller igentligen började det redan den 25 november.
Jag och mamma låg och pratade i hennes säng, vi skrattade och jag minns att mamma bad mej att inte skratta så vattnet gick i hennes säng. Nejdå sa jag det dröjer nog ett tag till ska du se. Tidigare på dan hade jag vankat på kupolen i timmar bara för att sätta igång det, det var inget kul väder ute så jag gick på kupolen istället. Jag hade inga känningar alls.

Jag gick och la mej och somnade, men vaknade bara nån timme senare av att vattnet gick, har aldrig sett Andreas komma ur sängen så fort nån gång. Snabbt var vi uppe båda två och jag tog mej upp till övervåningen för att väcka mamma. Vi ringde förlossningen och de ville att vi skulle avvakta med att komma in tills värkarna satt fart ordentligt, jag hade inte haft en tanke på värkar men då slog det mej att man skulle få såna. Ca 30 min efter vattnet gått började värkarna och shit vad ont de gjorde, jag var inte alls förberedd på sån smärta och trodde jag skulle dö. Eftersom jag kände mej äcklig ville jag bada av mej allt vatten innan vi åkte in till förlossningen, så ett bad tappades upp. Eller ja de försökte tappa upp ett bad, men mammas fjärrvärmeanläggning var trasig så medans jag huttrande satt i karet så kokade mamma vatten för brinnande liv och sprang som en galning för att fylla på innan för att jag skulle slippa  frysa. Vattnet kändes som en befrielse och jag ville inte gå upp, men A. som satt med klockan på timer blev mer och mer orolig och ville åka in. Ringde förlossningen igen men blev nekade då de tyckte att det var för långt mellan värkarna, hade då ca 5 min emellan.
 Men det gick snabbt och snart drog mamma och Andreas upp mej ur badkaret , klädde mej, och placerade mej i blien- mot mina protester, jag ville nämligen inte föda barn längre, utan stannade gärna kvar hemma.
Det hade kommit en del snö och väglaget var inte optimalt för en resa mot förlossning, men Andreas gjorde sitt bästa och han kände att han gärna ville komma in snabbt så han körde på. 2 poliskontroller var det efter vägen, men han körde utan att bli stoppad.
Väl framme valde jag att gå uppför trapporna eftersom jag visste att det kunde sätta fart och jag visste att jag inte ville vanka i timmar så alla 8 trapporna upp gick jag med värkar.
Mamma som tänkt åka igen frågade om hon skulle åka till mormor så hon var nära om..
Men STOPP där, du ska ingenstans!!
Va sa en fövånad mamma, får jag vara med?( Hon hade frågat massor med gånger om hon inte kunde få vara med, men nej du!) Men nu hade jag ångrat mej och hon följde med upp.
När vi ringde på dörren kom en sköterska som snabbt fattade allvaret och vi fick ett rum som ett annat par blev utkörda från. Lustgasen blev min vän, ja inte från början för då bad jag till Ulrik men sen när personalen lyckats ställa in den rätt så.
Mitt framför mej satt en klocka på väggen, och för varje gång jag tittade på den så hade den bara rört sej en minut, tiden segade sej fram.
 Precis efter en värk så tittade jag ut genom fönstret och det var ljusare ute, hur ljust det nu kan vara en novembermorgon, det regnade och var grått och slaskigt, och jag tänkte- Kul väder att föda barn i!
Blev erbjuden shakes och annat, men ville inget ha, de försökte verkligen men NEJ TACK!
Fråga om hon vill ha is, försökte Andreas- sköterskorna bara skrattade men frågade iallafall, och ja ja tack DET vill jag ha!
Mamma frågade oroligt flera gånger om jag inte skulle ta bedövningen iallfall, men jag var bestämd, hatar sprutor så jag ville klara mej utan dem så långt det gick.
När vi varit inne i 4 timmar så ville du äntligen komma ut, klockan var 8.49 när min underbara prins Casper föddes, efter inte långt kanske men jobbigt arbete.
En underbar son på 49 cm och 4020g men mörkt mörkt blå ögon som bara 15 minuter senare blev bruna.
En son?? Nej jag som trodde att det skulle bli en tjej, nej stoppa tillbaka honom, jag vill inte ha den där!
Mamma och de andra tittade konstigt på mej och undrade hur det här skulle gå.
Ingen sa nåt mer om honom och jag blev sydd under lustgas eftersom det gjorde ondare än förlossningen!
När jag var klar kände min oroliga mamma att hon måste kolla med mej om jag verkligen menade det jag sagt om sonen. Ja såklart sa jag men nu är det försent de har redan sytt igen mej.
Mamma tittade förtvivlat på mej!
När jag var färdigsydd och lustgasen gått ur mej fick jag känna på min nyfödding, en sån underbar lite skapelse hade jag aldrig sett förut, han var alldeles perfekt- liten, blå, skrynklig och alldeles perfekt! Så otroligt lik sin far!
Hur hade jag nånsin kunnat tro att nåt annat än han skulle komma ut?
Min alldeles egna lilla bebisson, den underbaraste och bästa bästa på denna jord!
Välkommen till världen Casper Lian Samuel Öhrn- mammas bästa!
Och grattis på din 5-årsdag! Mamma älskar dej!

 

     


 
















Jul? nja om det kan vänta lite... tack

ja om julen bara kunde behaga och vänta lite, åtminstonde tills jag har pengar och tid.

Längtade så efter julen i år, såg framemot att få fira som hel familj, med 2 nyfikna barn och massor av paket.
Ja jag vet jag är så där drömmande, ser allt framför mej.
Men nu skulle jag vilja stoppa tiden lite, vår framtid ser lite oviss ut just nu och det är inte så jag vill att julen ska vara för mina barn.
Det kommer säkert att ordna sej och julen kommer bli sådär underbar som barnen drömt om, el iaf Casper. Men jag vill också tycka att den är underbar!





Jag har sökt en hel del jobb, och har en del kvar att få svar på, men jag vill inte bara ta första bästa!
Jag vill bli vuxen och hitta  the JOBBET där jag kan stanna tills pension och guldklocka, nej men iaf känna att jag hör hemma och trivs.
Har verkligen ingen lust att plugga igen, kass ekonomi, läxor jämt och alltid nåt att göra på kvällarna.
Tycker att mina studielån räcker!

Men nu kommer troligtvis Andreas bli varslad eftersom de varslar dubbelt så många som de sagt från början och det innebär typ alla på golvet.
Och eftersom jag inte har så många dar kvar på min stämpling så kan jag bli anvisad jobb överallt i sverige och jag vill inte flytta! Har ju hus och släkt här.
Dumma dumma moderaterna som kommit på reglerna med a-kassan och deltidsjobb. Vad bra det varit om jag kunde jobba mina deltidsjobb och kanske ett till och sen stämpla upp resten, då hade dagarna räckt länge och jag kanske kunnat hitta ett passande jobb under tiden. Men nej 75 fjutt dagar är vad jag har och det räcker ingenstans!

Imorgon fyller Casper år och tjo hej vilken rolig födelsedag han får! har inte ens kunnat köpa present till honom än.
Idag ska jag unna mej en runda på kupolen och se om jag hittar nåt till min underbara son, och kanske nån julblomma, det ska jag väl kunna kosta på mej?!

Och baka en tårta och lite mer pepparkakor.

Nu ska vi äta lunch, sen en tur till pulkabacken med varm saft och nybakade pepparkakor innan vi hämtar Andreas från jobbet.

Imorgon ny dag, nya tag och FÖDELSEDAG!


helg igen då..

ja ännu en vecka har hunnit passera.
Har varit ganska så ledig, så skönt!

Casper fick feber på dagis i onsdags så de ringde dit mej. Han sov resten av dan sen var febern borta på natten.
I torsdags var det korttagning på dagis så vi var dit på det, sen hem och vila.

Idag har vi mest bara slappat och pysslat, 2 julkransar av mossa har jag hunnit med att göra :-)

Känner mej allmänt sur idag då jag tycker att det är lite knepigt med maten, eller framförallt att komma på nya saker.
Till lunch åt vi kycklinggryta, jag hade zuchinipasta till medans resten av familjen åt vanlig pasta.
Casper åt ingenting som vanligt. Han börja svida om maten redan innan han smakat.
Och det gör mej så förbannad när det ska bråkas om maten hela tiden! GAH!
Till middag samma sak, jag gjorde hemlagad beasås som jag hade uppepå fiskgratängen. men nehej inte dög det heller.
När han bara grina och var dum då fick jag NOG!
som ett grinigt barn gick jag från bordet och överlät allt till min käre sambo.
Nu har jag fått lite bannor av honom, för att jag blev så grinig, men ja...
Dessutom åt de efterrätt, små magnumglassar, och det såg så gott ut! Men jag har syndat nog för idag när jag redan i morse tog liiiite sylt i keson!!
Nu är det strikt som gäller fram till söndag då vi ska hem till chefen och äta smörgåstårta.


Imorgon vet jag inte vad som händer men nåt kul ska vi väl hitta på!
Typ städa??!

kram för idag!

13 centimeter...

ja det kan ju tolkas som nåt HELT annat!
Och nej du snukis där det är INTE det jag talar om!

Utan om det faktiska centrimetrar som försvunnit på min kropp den senaste tiden, utan träning  dessutom, el ja bara den vanliga inget mer!

Jag har lagt om min kost helt och mår mycket bättre, nu är det en bra bit kvar men jag har kommit 13 CENTIMETER på rätt väg, det ni!

OBS inte min kropp

igår var vi på dop, och jag fuskade lite och åt potatissallad, men efterrätten åt jag inte och kände faktiskt inte mej sugen alls. Men när vi kom hem var jag såå hungrig så då lagade jag tacogratäng och mumsade halloumi.

I dag har jag jobbat och Casper varit på kalas, i morgon är det grupper som gäller sen är jag ledig resten av veckan, lyxigt!

Har inget speciellt att skriva så
natti

barnledig

ja så blev det!
mamma ringde mej efter kursen och berättade att barnen sov och att de gärna fick stanna över natten.
SÅ nu ska jag frossa i sömn ;-D

Känner förövrigt att kursen inspirerar mej och att jag kanske inte ska vara så feg, utan satsa på det jag vill!
Insatserna är stora och det blir massor av jobb, men å andra sidan får jag göra det jag vill!

Idag har jag och barnen haft en slappardag hemma, vi har inte ens varit ut, utan bara tagit dan som den kom, hur skönt som helst.
Tror barnen behövde det efter den hektiska helgen, och  Lua sov nästan 4 timmar på dan idag så ja...

NU ska jag titta på ett avsnitt av One tree hill innan sängen kallar. Dessutom ska jag frossa i turkisk yoghurt, hallon och liiiite riven choklad

natti

god kväll alla kära läsare!!

ska försöka lite kortfattat återskapa vad jag och min familj gått igenom de senaste dagarna!

Början på den här veckan bestod istortsett bara av städning eftersom storfrämmande väntade!

Hela huset skulle gås igenom hade jag bestämt, och ja i efterhand måste jag nog erkänna att jag hann med en heldel faktiskt!
Foton kom upp på väggarna, Luas rum är beboeligt, garderoben är fit for figt och toaletten uppe nästan klar, och ja det är en historia för sej!
I tsidags kom nämnligen den hitordnade rörkrökaren hit, först en gång och sen en gång till med material, i onsdags skulle han sen komma och göra jobbet, men jag har idag söndag fortfarande inte sett till honom!!
Men när han väl gjort jobbet kommer det bli superfint där inne!!

En bild på mitt handfat kan kanske ge en liiiten bild över hur det kommer att bli!


är så nöjd med valet!

I Onsdags hyrde vi släpvagn och körde iväg saker att sälja, nu hoppas vi på lite tur och att nån vill ha våra saker för vi har inte plats för dem längre!

Och i torsdags var det det det sista finliret innan besöket!

Vi hann uträtta nästan allt vi skulle innan de dök upp, vi hann vara hemma ca 5 minuter innan hela huset var FULLT!!

Andreas pappa Göran, alltså mina barns biologiska farfar med sambo Carina, deras dotter Zandra och hennes bror Christoffer med sambo Cattis kom hit för att hälsa på!
Vi har bara träffats en gång i somras så det kändes både nervöst och spännande!
Christofer och Cattis bodde på hotell men vi andra trängde ihop oss i vårat lilla hus, och det fungerade faktiskt jättebra!

I helgen har vi hunnit med detta

torsdagkväll; mat, prat och sen sängen

fredag morgon klockan 6 (jäääsp) bad och sen bak för mej och Lua frukost tillsammans och sen en heldag på kupolen!
På kvällen middag på Broken Dreams vi alla plus min mamma och bror, och Andreas fosterföräldrar och ett fosterbarn, supergod mat och jättetrevligt. Efteråt åkte vi hem till oss nästan allihop för prat och kaffe. Runt 1 kom vi i säng för att ca 6 på lördag morgon vakna igen.

Lördag; jag jobbade och de andra shoppade, förutom A. och barnen som var hemma och lekte i snön. På kvällen var vi hem till fostersvärisarna på sellnäsplanka, blev sent igen!

söndag; fika hos mamma vid 10.30 allihop + min farmor som också var nyfiken på våra gäster. Klockan 13 började jag jobba och gästerna började resan hemåt Gotland igen.

Nu i kväll är jag suuuupertrött och ska strax gå och sova!
har snittat 5 timmar sömn per natt och i morgon jobbar jag:

Så godnattti natt!



                                                               

RSS 2.0