Skam den som ger sig

Skam den som ger sig är dagens tema, mer än så säger jag inte, men trägen vinner ;-)

Idag kändes det trots all snö som att våren är här, SOOOL och kvittrande fåglar och barn som cyklar. Årets första skrubbade knän förde det med sej också.

Mamma skulle in till lasarettet så lagom till jag skulle till skolan så hon, mormor och Casper fick åka med. Tur i oturen att hon är sjukskriven nu så C: kunde följa med henne!

På eftermiddagen fick jag och barnen en liten stund tillsammans ute- för första gången på länge- så roligt att bara få vara med dem en liten stund!!!!

Plockade in lite äppel och svarta vinbärkvistar som sattes i vatten nu hoppas vi på små blad och lite blommor om ett tag!

Barnen kunde inte hålla sej längre utan trampade sej fram till lekstugan och där inne lekte det jättebra tillsammans.

så fullt sysselsatta att de inte ens ser att jag tar kort ;-)

Våren är på väg, men snön ligger fortfarande kvar flera dm djup över hela gräsmattan...

Kram!
L.

5

dagar kvar på den här kursen, eller 5 dagar kvar till nästa tenta kanske jag ska säga ;-)
Bye the way- statistik suger, bara så ni vet...
Ja 5 ynka dagar kvar och idag verkar det som att det (o)väntade redan skett. :-/
Hämtade upp mormor efter dagens seminarie, efter att vi lämnat av Nahed hämtade vi barnen och åkte till mamma. Där hade farmor lagat middag åt oss allihop *kärlek* så en trevlig eftermiddag blev det där. Cappe var bara lite FÖR trött och slut... När vi kom hem tog jag tempen och javisst nog har han såklart fått feber. LAGOM TILL DEN FÖRBANNADE TENTAN!!!!!! hur jävla (rent ut sagt) typiskt är inte det???

Jag som tyckte att jag hade bra med tid på mej den här veckan att plugga in det sista, men nä hej så enkelt ska det inte få vara- som vanligt.

Imorgon tar jag med Cappe till mamma och mormor för att slutföra storstädningen jag påbörjat där. Dammning, dammsugning och torkning av golv återstår. Sen hem och betala räkningarna from HELL och ta hand om städningen i mitt eget hus eftersom det tydligen inte blivit gjort på flera dar nu.

Nu ska jag sova, kanske att jag vaknar i morgon och är på bättre humör?!
För nu har jag varit på dåligt humör sen i torsdag- utan anledning? njae....

Kram!
L.

Min alltiallo

Veckor som den här känns min almanacka viktigare än någonsin! TUR att den är så fin att jag bara blir glad när jag tar fram den- trots att den är fulltecknad! ;-)
jag menar, är de inte världens finaste?!! Insidan får ni inte se, inte idag iaf ;-)

Kram!
L.

sociologer vs medicinare

Ja jag ska inte sticka under stolen med att jag verkligen känner att sociologi är något för mej, jag  ÄLSKAR det ämnet!! (får se om jag säger samma sak när tentaresultatet kommer ;-) )

Jag har länge sagt att det inte enbart går att säga att ADHD beror på barnet och att det skulle vara något "fel" på det, utan att det finns många sociala orsaker bakom. Observera nu att jag inte säger att det BARA är sociala faktorer!!! Jag lägger alltså inte någon "eventuell skuld" på föräldrarna, men tror att de och det sociala kring barnet har viss påverkan!
Den medicinska vetenskapen menar däremot att ADHD ska eller bör medicineras och det genom ritalin och andra amfetaminpreparat även mycket små barn får detta.

Sociologer står alltså ofta mot medicinal vetenskapen- ofta inte alltid! :-)

Det här känns så mycket JAG!!
Jag som ifrågasatt Caspers alla salvor och mediciner och fått arga läkare emot mej. I det här fallet handlar det inte om ett barn som far illa utan det jag menar är att läkare inte är vana att bli ifrågasatta och lätt kan bli arga när någpn gör det.

Om vi alla skulle ifrågasätta läkare och de mediciner de skriver ut till oss vad skulle hända då? Makten och statusen skulle förstås bli mindre, men jag tror även att det skulle få andra följder. Vilka då?
Jo jag tror att an skulle få lov att börja acceptera andra kulturers läkarkonst inte enbart den europeiska. Så som salvor av naturliga slag istället för av bensinrester eller mineraloljor eller ur ull

Jag vet att jag är ifrågasättande och jag vet att många runt mej tycker att jag är präktig osv. men det hjälps inte, jag KAN inte bara smörja mina barn med nåt jag itne tror på, och jag KAN inte heller ge mina barn mat jag inte tror på. Jag måste ifrågasätta så jag vet vad jag gör, vad jag stoppar i mej och vad jag smörjer mej med.
Som så många andra har jag brister- jag har MASSOR av brister och jag tycker att det är helt ok att jag gör fel, så länge gör jag gör en massa andra saker rätt.

Nu ska präktiga jag gå och hämta barnen för idag är det genrep inför morgondagens fiolkonsert :-)

Kram!
L.

Minnens återkomst...

Idag har varit en ganska jobbig dag, gamla jobbiga minnen som kommit tillbaka av förklarliga skäl.
Min barndom har varit ganska full av sådan här händelser och just därför känns det lite extra!!!

Hur det än är så är det viktigt att varje dag skänka en lyckans tanke äver att vi får vara här med de vi älskar, att vi mår (för det mesta) bra osv.

Fick ett väldigt fint smycke igår av min mamma silverdesignern ;-) och jag håller smycket lite extra nära hjärtat just idag <3

Trots att jag försöker att tänka positivt och gott om alla lite extra idag ;-) så känner jag mej ändå lite arg på en person som har en sak som är min och som skiter i att höra av sej till mej!!

Lev livet och glöm aldrig bort att ta hand om dem ni har runt er och älska villkorslöst!

kram!
L.

internationella kvinnodagen vs fettisdag

Kan nån snäll själ förklara detta för mej?
Varför i hela friden ska det 2011 fortfarande BEHÖVAS  en internationell kvinnodag??? Ska vi inte sträva efter att bli jämställda? När vi uppnåt målet (om det nu någonsin blir uppnått) ska vi slopa den dagen då? eller ska vi tillsätta en internationell mans dag eller vad händer?
Jag är feminist, men inte av den extrema sort som anser att kvinnor är bättre än män, utan bara att vi är lika bra! Det som skiljer oss åt är förmågan att göra och föda barn. Så länge vi kvinnor låter männen styra över oss genom att inte protestera så har vi godkänt systemet! VI kan inte bara skylla på männen och säga att de ska ändra sig utan vi måste hjälpa dem till förändring!
Jag önskar att vi kunde se värdet i alla människor och att värdet av en dag speciellt för kvinnor vore helt onödigt!! Fram för en Internationella människodagen! DÄr vi hedrar och värnar om alla människor runt vår jord.

Sen håller jag med att männen har oförskämt mycket makt över och i samhället!

http://sjokapten.blogg.se/images/2010/internationella-kvinnodagen_77560667.jpg +   http://www.metrobloggen.se/UserFiles/18.2443/Image/semla.jpg http://iloapp.garnhusum.se/blog/blogg?ShowFile&image=1254392693.gif + http://juliaochcornelia.blogg.se/images/2010/bullar_105151661.jpg

Internatnella kvinnodagen sammanfaller så...lägligt (?) med fettisdagen precis som internationella barndagen 2010 sammanföll med kanelbullensdag. Är det ett bra sätt att flytta fokus från den viktiga i det hela? Behövs det en bulle för att mannen ska kunna fira kvinnan, eller...?

Ja jag kanske är negativ, jag vet inte vad ni tycker?!!
Föraktet mot kvinnan är stor världen över, Sverige har enligt en del kommit långt i frågan om jämställdhet, men jag vet faktiskt inte om jag håller med. Fortfarande är klyftorna stora mellan olika grupper i samhället och ja kanske männen hjälper till mer i hemmet än tidigare, men resten av samhället då? Ska chefer vara män enbart? Ska tjejer som går ut på krogen behöva vara rädda för att bli våldtagna på vägen hem? Ska tjejer dessutom bli ifrågasatta efter en våldtäkt?
Ska rättsväsendet och lagarna sättas upp och drivas av män?
Ska forskning utgå från män och göra män till normen?

Ska pojkar som bär rosa retas och bli slagna?
Ska pappor som vill vara med sina nyfödda barn behöva bli ifrågasatta på sina arbeten?
Ska män som vill arbeta inom vården behöva premieras med högre lön?

SÅ här kan jag/man fortsätta hur länge som helst.
Faktum kvarstår-  män och kvinnor behandlas inte lika så länge vi gör skillnad på män och kvinnor!

Eller vad tycker ni?

Kram!
L.

freeeeeedag

Äntligen är fredagen här!
Idag ska jag göra ett inlägg om samhället och vår påverkan...

Min mamma har alltid lyssnat på P1 och när vi åkte på bilsemestrar så var det alltid P1 som gällde, trök tyckte vi barn som ville lyssna på musik inte höra nån tråkig gubbe prata ;-)

Nu är jag själv där, ja jag har lyssnat på P1 i flera år, men sen  jag började plugga så blir det oftare och oftare.
Tant Lin var det en som sa häromdan, och jag kan nog inte annat än hålla med ;-) =D

Samhällsdiskussioner har alltid intresserat mej och speciellt nu sen jag fått barn.

Häromdan var det en kvinna från Hedemora som ringde in till "ring P1" hon ifrågasatte hur personer som av någon anledning fått betalningsanmärkning/ar som gått till fogden ska behöva straffas flera år efter att de betalat tillbaka skulden, när straffet för att döda någon är mycket kortare. Hon jämförde med en man som kört ihjäl en bebis och fått 8 månader mot den som hamnat i skuld och får 3 år + alla de eventuella år det tar att betala tillbaka skulden.

Jag håller faktiskt med henne, systemet är snett!! Alla riskerar vi att hamna där, för vad som helst kan hända oss! Det räcker med att vi blir sjuka eller arbetslösa så ändras vår inkomst rejält mot när vi har lön, och många skaffar utgifter efter lön vilket lätt kan ställa till det.

När det dessutom är så att Sverige mer och mer går mot ett fattigsverige där vi ska arbeta för slavlön om vi råkat illa ut.
Det är bara att se på  diagnoser!
* vem avgör vad en diagnos är?
* vem avgör om en diagnos är normal, rimlig och acceptabel?
* vem avgör hur den med en diagnos mår?
* vem avgör hur en person med en specifik diagnos kan arbeta?

listan kan göras hur lång som helst!!
Mitt svar är de som har makten, de som tjänar på att andra har diagnoser. Det kan vara vetenskapen, läkare, arbetsgivare, stat, kommun osv. osv.

Den som är förlorare är personen som fått diagnosen även om den personen också kan bli en vinnare i det hela. Det handlar om tillhörighet.

Diganoser på vuxna människor har stor betydelse för samhället, speciellt när politiker får det ekonomiskt svårt att skapa arbetstillfällen för alla. Det är inte individen som tjänar på det hela utan det är andra som drar vinst av att löntagares brister sätts i fokus!

Slavlönerna som många fas3:are arbetar för just nu är ett ypperligt exempel!!

Det vi ALLA borde tänka på, är att det kan hända OSS- inte bara DEM, de som känns som avvikare!!

Trevlig fredag till er alla!

nu ska jag ta ett varv i skidspåret innan jag ska till skolan och diskutera Diagnosens makt - mitt ämne helt klart!

Kram!
L.

ego-girl

Idag har jag haft en sån där dag som alla borde ha ibland!
Lämnade Lua på dagis för första gången sen hon blev sjuk och sen åkte jag till Falun för en träff med Vicke :-)
Vi har alldeles för sällan tid för fika, men idag fick vi till 2 timmar innan jag skulle klippa mej, Sandra hann jag se en skymt av innan jag fick lov att springa.
4 timmar tog det hos frissan och å så nöjd jag blev!!
Klippning, slingor, sen tvätt och massage efteråt föning, plattning och stylening. Toppentoppen duktiga Marlene!
Nu kommer jag aldrig gå nån annanstans och klippa mej!




fast det var inte enkelt att ta kort på sej själv, så ni får hålla till godo ;-)

Kram!
L.

RSS 2.0