jul!

Ja nu är julen förbi för den här gången, tråkigt att det så fort är över!
Julafton firades hos mamma och Toffe, med tjockasläkten som vanligt. Massa god mat och trevligt sällskap, paket i MÄNGD, jag förstår ine hur det går till!
Vi som har så stor bil fick kämpa för att få med oss alla klapparna och inte blev det bättre när vi skulle hem, men som tur var så stannade Cappe hos mamma så vi fick en extra plats att packa på.

Cappes bästa klapp var den han fick av tomten: Star Wars lego- Anakins skepp. Han hade inte behövt något mer än det, fast det fick han såklart.

Luas bästa kom också från tomten (hmm konstigt det där ;-)) en babysitter som passar hennes gamla docka perfekt, vilket resulterade i att den nya dockan ratades.

Andy: en kaffebryggare av modell superhäftig- en moccamaster, brygger gott kaffe och ser juste ut på bänken.

Lin: ja jag vet inte riktigt fick så mycket, men jag gillar kaffebryggaren helt klart!

Julafton avslutade jag med att sjunga i Stora Tuna kyrka på midnattsmässa, det öä nästan det bästa med julafton tycker jag. Att få sjunga inför en fullsatt kyrka, alla tända ljus och stämningen- underbart!!
Det gick så bra, och jag känner mej nöjd trots att några ifrån den andra kören surade över att jag skulle stå längstfram brevid gubbarna och dessutom sjöng en överstämma helt själv.

Juldagen firades hemma hos min farbror med fru och barn, vi har gjort så de senaste åren då farmor inte längre bor så hon har plats för oss alla hemma. Vi åt massor med god mat och umgicks med hela tjockasläkten. Min farbror med familj, min fasters mamma med sambo, och fasters lillebror med familj, farmor, farfar, min andra faster med sambo och hennes son -min kusin med hans familj. Mamma, lillebror, mormor, min moster och sen alla mina kusiners respektive. Har ingen aning om hur många vi var, men många!!

Övriga dagar har vi umgåtts med släkt och vänner, fixat med huset och slappat.

Idag har vi haft min en gammal skolkompis från gymnasiet och Sjövik här med sin familj. Jag bjöd på lunch och efterätt- lingonparafit med kolasås. Det var uppskattat!

imorgon fyller min bäsistaste Sofia 30 och jag har gjort en tårta till henne. På nyårsafton ska vi på fest hos henne, vilket känns skoj!!

Sen är det helt slut på sötebrödsdagarna- jag måste plugga igen!! Hur trist jag än tycker att det är så måste det göras.
Även om min downperiod har varit lång så känns det inte som att det är på¨väg att vända och jag har inte alls någon lust att lägga ner all denna tid på skolan när jag inte känner att jag vet vart det leder!
Men om jag biter ihop och kör så kanske det reder sig??!

Nu ska jag fixa det sista med tårtan!

bloggen om bara skit

Tror att jag ska skriva om underrubrikerna i den här bloggen, och istället skriva nåt om att det här är mitt nya dass- stället där all skit skrivs!
Jag orkar nämligen inte längre vara kreativ och skriva saker om mitt liv, utan det får bli ett ställe att skriva av sej på!

Idag 2 dagar före julafton är dagen som Gud (eller vem FAN det nu är som bestämmer) glömde, eller rent av bestämde sej för att straffa mej för en massa saker. Kan iaf vara ok om man har EN dag per år dom man blir bestraffad för en massa saker, men när det kommer sådana dar hela tiden är det inte roligt!
Jag har idag motvilligt varit till skolan för att få tillbaka tentan som mer eller mindre tagit mitt liv, på alla sätt och vis!
Vi fick allihop sitta ner i salen och fick information om att många inte klarat sej osv osv. Sen skickades tentorna ut genom salen till var och en- alla som satt långt fram kunde se resultaten på tentorna.
Jaja, men min tenta hade inte ens lästs igenom då jag inkommit med den försent. SÅ jag åkte på omtenta!!! Och den omtentan kräver en hel veckas arbete igen samtidigt som vi har salstenta och ny kursstart. Ingen mer tid får vi heller på oss, utan tentafrågorna kommer att läggas ut på fronter den 15/1 och sen har vi en vecka på oss.

Tycker att vi blir behandlade som skit, och ingen hänsyn tas till oss och våra övriga liv. Den person vars ena förälder avled under tentaveckan fick inte heller dispans, eller de som har problem av andra skäl.

Jag som lämnat in min tenta dock försent har inte ens fått den igenom läst- med andra ord, allt jobb jag lagt ner har varit förgäves!!

Om det så vore nog med det, men när jag kom hem visade det sej att vår golvvärme är åt skogen. Plattsättaren som gjorde badrummet har glömt att lägga i givaren innan det gjöts igen, så nu är det fullt ös eller ingen värme alls som gäller. Detsamma i hallen som vi gjorde själva- hade ju kollat på badrummet för att få lika, så nu kanske vi inte får till värmen där heller.

Ibland skulle jag bara vilja lägga mej ner, dra ett täcke över huvudet och sova på obestämd tid :-(

Fy vad jag blir arg och ledsen på ej själv (och andra) när allt, ja ALLT går mej emot hela tiden, vad har jag gjort för fel??

Känner mej nertryckt långt ner under marknivå och vet inte om jag orkar gräva mej upp eller om jordmassorna bara trycker ner mej ännu mer!

Men GOD JUL TILL ER ALLA SOM FINNS DÄRUTE för om som sagt 2 dagar är den här- dagen som ska gå i glädjens tecken, med familj och alla andra som finns runt oss.


RSS 2.0