valångest?

Ja har ni valångest? Är ni trötta på allt valprat eller är ni engagerade?
Själv är jag intresserad, ganska engagerad och fruktansvärt trött på allt skitkastande!
Idag lyssnade jag på Mix Megapol (som vanligt på morgnarna) och jag håller så med Adam, han pratar om fair play och allt skitkastande, det är då framförallt Expressen han pratar om och deras motkanmpanj mot det rödgröna blocket. Jag har inte under denna kampanj en enda gång hört någon från det rödgröna prata om skattefifflande borgerliga eller skandaler med tv-licensen men Monas toblerone för 15 år sen kommer upp iderligen. Är det så att de inte har något annat på henne så de måste smutskasta henne för det fortfarande isåfall snacka om en ren människa!

Kan inte säga att jag är en socialdemokrat men jag är utan tvivel en rödgrön väljare, för mej finns inga alternativ!
För mej är det så konstigt att det svenska folket röstar efter dueller och utgången på den istället för att se fakta och hur Sverige blivit under 4 år. Hur otroligt många människor som kastats ut ur samhällets trygghet och tvingas sälja sina hus7 lägenheter för att bosätta sej på ett ställa som socialen anser lämpligt. Jag säger inte att allt var bra på G. Perssons tid men det är verkligen INTE bättre nu!

Sveriges enda arbetarparti eller vad kallar sej Moderaterna numera? hur kommer det sej då att jag helt plötsligt stod utan jobb? Jo för att systemet såg till att jag tjänade på att stämpla heltid istället för att fortsätta att jobba mej uppåt och fylla ut med a-kassa. Jag fick lov att börja tacka nej till arbeten jag erbjöds- med a-kassans godkännande! Det var tom så att de sa åt mej att tacka nej till flera av jobben! Sunt? nej verkligen inte!

Läste en kille i min ålder som skrev på sin fb hur otrevliga s-väljarna var när han som moderat kom och ringde på deras dörr, framförallt var det de äldre som var otrevliga menade han.
Min första tanke var att han såklart visste att alla moderater skulle vara supertrevliga om en sosse kom och ringde på dörren under middagen eller läggningen av barnen, nja skulle inte tro det! Desstuom skrevs om hur konservativa de äldre var som inte fattade... jag skulle vilja säga- "Oj vad konservativt att göra som Gehovas vittnen gjort den länge- knacka dörr"  Vilket nytänkande!!

Nej det som gör mej förvånad, fundersam samt orolig är att
*Svenska foket lyssnar på valsnacket stället för att titta på verkligheten,
*att man låter sej luras av Reinfeldts prat och röst som är tränad till ett lugn och övertygande,
*att man ser bort på skitsnacket om motståndarna,
* att de blå har så mycket mer pengar att lägga på valkampanjandet att de verkar överlägsna
* att så många säger att de inte vet vad de ska rösta på och därför väljer blått...

Jag tänker rösta rödgrönt, på söndag, för min egen och för andras skull- då framförallt de utsatta och inte lika starka människorna som är utan pengar och inte kan hävda sej lika bra!

Mina skäl till mitt val är bla:
* tänker på min och andras  ekonomi
* de har en skolpolitik som jag tycker är bra
* är de står upp för de som är i underläge inte bara för de som har pengar
* en sund livssyn
* jag har inte massa pengar på banken och därför inte har råd att betala min egen sjukvård
* tycker att det är helfel att vi ska gå mot ett amerikanskt synsätt på medmänniskorna och det sociala nätverket- när USA försöker ta sej därifrån!

Nu ska jag åka och läsa rättsfall och domar, bla en om en härva med infyttade svenskar som lurar systemet och håvar in pengar genom en man som påstår sej vara cp-skadad. Ja man kan aldrig sluta förvånas, tänk att både läkare, specialister osv blev så lurade!

Tack för ordet!
*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0